Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο δημοσίευμά μας, ύστερα απο ρεπορτάζ που κάναμε, για το δάσος του Θεόκλητου, δεχθήκαμε την απάντηση!!! Και μας βάζει στη θέση μας (;) θα λέγαμε!!  Πιός, όμως, απάντησε; 'Οχι ο δήμος, που όφειλε ως άμεσα και κύριος υπεύθυνος!!! Απάντησε το ΡΑΔΙΟ ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ.
Μας προκάλεσε τρομερή εντύπωση. Κι ακόμη μεγαλύτερη γιατί οι θέσεις και οι απαντήσεις βρίσκονται κοντά στις θέσεις που θα είχε (αναμέναμε να έχει) η διοίκηση του δήμου αν απαντούσε!!!
Δηλαδή, κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας παίρνει το λόγο να υπερασπιστεί θέσεις της διοίκησης. Κι ας δούμε την ουσία.
Πρώτον, εμείς κάναμε ρεποσρτάζ και όχι μόνο καταγράψαμε αλλά έχουμε και φωτογραφικό υλικό που πιστοποιεί την αλήθεια. Όντως οι δρομίσκοι στρώνονται με χαλίκι, το οποίο έχει βγει απο δρόμους πίσσας κι αυτό το υλικό, πίσσα και χαλίκι, μεταφέρεται εκεί και στρώνεται στους χαραγμένους δρομίσκους. Αυτό είναι ένα πρώτο λάθος, κατά τη δική μας άποψη και όχι μόνο!! Γιατί; Να γιατί αγαπητοί φίλοι. Ο δήμος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δημότη ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν μέρος αναβάθμισης του δάσους!!! Το χαλίκι αυτό με την πίσσα απο άχρηστο υλικό δρόμων αποτελεί υλικό οικολογικό και αναβάθμισης ενός δάσους!!!
Δεύτερον, κάθε παρέμβαση, ειδικά σε προστατευόμενο δάσος συνοδεύεται απο μελέτη εγκεκριμένη απο το δημοτικό συμβούλιο. Τέτοια μελέτη δεν υπάρχει. Ούτε κάπιος ειδκός επιστήμονας συμμετείχε στη διαδικασία αυτή. Παρεμβάσεις που είναι προϊόν μιας συζήτησης σ' ένα καφενείο ή μια παρέα δεν είναι ούτε αναβάθμιση ούτε και επιτρέπεται.
Τρίτον, η συνολική εικόνα του χώρου του πυροφυλακείου κάθε άλλο παρά χώρο προστασίας δίνει. Οι φωτογαρφίες αποτελούν αδιάψευστο τεκμήριο.
Τέταρτον, αν κάποιοι δημότες έχουν την ευαισθησία να παρεμβαίνουν σε κάθε εργασία που κατά τη γνώμη τους αποτελεί θέμα συζήτησης δεν θα αποτελεί τεκμήριο κατηγορίας που δεν συμμετέχει σε άλλες παρεμβάσεις για την προστασία του δάσους. Δεν είναι κατηγορούμενος για θέματα που αρμόδιος είναι άλλος. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός!! Το γεγονός ότι υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί κοντά και προσέχει ακόμη και με κάποιο λάθος του δεν βρεθεί κατηγορούμενος!! Θα πρέπει να χαιρόμαστε και να ενθαρύνουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, δεν είναι εχθροί οι άνθρωποι που στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους μπορούν να προσφέρουν κάτι! Χρέος είναι στο δήμο να ενημερώνει, να φέρνει κοντά το δημότη και να τον ενεργοποιεί. Όταν στο πυροφυλάκειο δεν υπάρχει κανείς, υπάρχουν εκείνοι, οι γείτονες που μπορούν, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, να προσέχουν το δάσος!!
Τώρα, αν δεν επισκεφτήκαμε τελευταία τους χώρους αυτούς, δεν θα λέγαμε ότι είναι και η αλήθεια. Υποθέτουμε ότι αποτελεί αστοχία απο τον γράφοντα την απάντηση. Αν οι χαράξεις των δρομίσκων αυτών έγιναν απο καιρό δεν είναι τεκμήριο απαλλαγής της ανεύθυνης παρέμβασης στο δάσος.
Στα υπόλοιπα που ανφέρεται η απάντηση συμφωνεί με τις παρατηρήσεις μας. Και εμείς ρωτούμε, ως λιγότερο ευαίσθητοι απο τον γράφοντα την απάντηση, τι θα γίνει; Θα υπάρξει αποκατάσταση; Θα υπάρξει παρέμβαση και απο ποιόν; Μήπως θα υπάρξουν διενέξεις απο τις ενδεχόμενες παρεμβάσεις αυτές μεταξύ των κατοίκων ή ακόμη οι θιγόμενοι θα στραφούν και εναντίον μας γιατί δημοσιεύσαμε την κατάσταση αυτή και θα πάρει και διαστάσεις; Ο σεβασμός στο δίκιο και στην ισορροπία είναι καθήκον όχι μόνο μεταξύ των δημοτών αλλά κυρίως ο δήμος ως καθ' ύλην αρμόδιος δεν προκαλεί κι αν γίνει κάτι αποκαθιστά την ισορροπία και την τάξη θεωρώντας καθήκον του και όχι να γίνεται κατ' ανάγκην. Θα τολμήσουμε να πούμε ότι ο δήμος μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει πάρει θέση. Θα το αφήσει όπως συνήθως ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει κλίμα εχθρότητας μεταξύ του μέσου και των δημοτών που υποτίθεται ''θίγοντα''. Ξέρουμε τι λέμε. Μπορεί να προτρέξαμε αλλά λόγω εμπειρίας τολμήσαμε να πούμε. Είμαστε έτοιμοι να ανασκευάσουμε αν δεν συμβεί έτσι όπως είπαμε.
Σε ό,τι αφορά το μέρος εκείνο που αναφέρεται στην ευαισθησία και την προσφρορά του γράφοντος την απάντηση δεν την συζητούμε. Όχι μόνο την αναγνωρίζουμε αλλά πολλές φορές αναφέραμε απο τις στήλες αυτές, δίνοντας όχι απλά συγχαρητήρια αλλά προτρέψαμε και άλλους δημότες να μιμηθούν τέτοιες ευαισθησίες και πρωτοβουλίες. Εμείς είμαστε μακριά απο την αμφισβήτηση ή ακόμη και στη σκέψη να κατηγορήσουμε ανθρώπους της προσφοράς. Θα δώσουμε ακόμη μια φορά απο εδώ ένα μήνυμα. Να μιμηθούμε πρωτοβουλίες εθελοντισμού της μορφής αυτής του γράφοντος την απάντηση στο άρθρο μας. Είμαστε απόλυτα υποχρεωμένοι με πλήρη αναγνώριση στο εργο που προσφέρουν άνθρωποι σαν τον γράφοντα την απάντηση. Στεκόμαστε δίπλα σ' αυτούς που με ευαισθησίες και ανιδιοτέλεια προστατεύουν την ίδια μας τη ζωή.
Θεωρούμε ότι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση, παράλληλοι βίοι, αγαπητέ μου φίλε της απάντησης. Κι αν έχεις διαφορετική άποψη θα λυπηθώ πολύ και θα εντυπωσιαστώ πολύ. Άλλοι βρίσκονται απέναντι και σε αντίθετη κατεύθυνση, όχι εμείς!!!
Επανερχόμαστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...