Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Διαβάσαμε σε τοπική ιστοσελίδα ότι στην εφημερίδα ''Το Ποντίκι'' υπήρξε δημοσίευμα που αφορά το δήμο Βριλησσίων.
Πήραμε την εφημερίδα και πράγματι είδαμε το δημοσίευμα. Είναι φανερό ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στη διαχείριση του δήμου. Η εφημερίδα, έχοντας πρόσβαση στο υπουργείο, πήρε την πληροφορία και δημοσίευσε το σχόλιο. Και ο τρόπος που δημοσιεύεται αλλά και το περιεχόμενο δίνει αφορμή να υποθέσουμε πολλά. Όμως με υποθέσεις δεν μπορούμε κάνουμε κριτική. Αυτό που είναι άξιο λόγου είναι αυτό καθ' αυτό το γεγονός. Για να σκέφτεται το υπουργείο να στείλει ελεγκτές δημόσιας διοίκησης το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
Είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες για την ένταση που υπήρξε μεταξύ εργαζομένων και δημάρχου και γίναμε εμείς στόχος αμέσως. Γράφοντας για το περιστατικό χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα άλλο, δεχθήκαμε επιθέσεις και απειλές απο εργαζόμενους, που θίγονταν ενώ δεν είχαμε αναφέρει κανένα όνομα γιατι απλά δεν γνωρίζαμε. Οι απειλές αυτές συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Οι απειλές αυτές είναι πολύ έντονες που ο διαχειριστής του blog, συμβουλεύεται δικηγόρο, ο οποίος τον συμβουλεύει να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων ατόμων, που δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν όχι μόνο εντάσεις αλλά σοβαρά ζητήματα που αγγίζουν όχι μόνο την αξιοπρέπεια αλλά και την ίδια τη ζωή του. Επειδή και στο παρελθόν είχαν γίνει και άλλες τέτοιες ενέργειες και υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία και δεν ελήφθη καμιά μέριμνα, τώρα τα πράγματα άλλαξαν και θα υπάρξει αντίδραση με συγκερκιμένες ενέργειες.
Το αναφέραμε αυτό διότι το δημοσίευμα της εφημερίδας αποδεικνύει ότι αυτό που εμείς περιγράψαμε ως μια διαφορά μεταξύ εργαζομένων και δημάρχου κρύβει πίσω του πολλά άλλα θέματα για να σκέφτεται το υπουργείο περί ελεγκτών. Το γεγονός που περιγράψαμε είναι, μάλλον, παρανυχίδα σε άλλα που συμβαίνουν στο δήμο. Έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός.
Θα τονίσουμε, επίσης, ότι το vrilissia.eu με υπογραφή Παναγόπουλος Γιώργος δημοσίευσε άρθρο με τίτλο ''Προς άρση κάθε παρεξήγησης'' όπου ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων φαίνεται κι εκείνος να καταφέρεται εναντίον των δημοσιευμάτων θεωρώντας  και ισχυριζόμενος ότι είναι ανακριβή και απειλώντας μάλιστα, όπως γράφει στο άρθρο, θα πάρουμε όλοι εμείς απάντηση απο τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Θα χαρούμε να έχουμε απαντήσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Τα συνδυάσαμε αυτά με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Το Ποντίκι'' που διαβάσαμε στο ''vrilissia.eu'' και στην ίδια την εφημερίδα. Θα σημειώσουμε ότι αυτό το δημοσίευμα μπορεί να μην έχει καμιά σχέση με αυτό που αναφέραμε εμείς ως γεγονός αναμφισβήτητο, την ένταση μεταξύ του δημάρχου και των εργαζομένων. Εκτιμούμε ότι αυτό που γράψαμε αποτελεί μέρος μιας άλλης ευρύτερης υπόθεσης στη λειτουργία του δήμου. Έτσι φαίνεται απο το δημοσίευμα στο ''Ποντίκι''.
Επειδή δεν είχαμε απόλυτα τη γνώση και για να δώσουμε την ευκαιρία σε όποιον ήξερε κάτι περι αυτών των γεγονότων αναρτήσαμε δελτίο τύπου και καλέσαμε οποιονδήποτε γνωρίζει περι αυτών των θεμάτων ή αν εμείς δημοσιεύαμε ανακρίβειες να μας γνωρίσει τα περί ανακριβειών και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Κανείς δεν απάντησε, ακόμη και το σωματείο των εργαζομένων που ισχυρίστηκε, όπως αναφέρεται στο αντίστοιχο δημοσίευμα του vrilisia.eu, δεν έδωσε κάποια απάντηση, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Δεν γνωρίζαμε ότι πίσω απο το γεγονός της έντασης μεταξύ δημάρχου και εργαζομένων μπορεί να υπήρχαν άλλα θέματα, όπως διαφαίνεται απο το δημοσίευμα του ""Ποντίκι'' ούτε γνωρίζαμε ονόματα και άριθμό εργαζομένων. Τώρα με το δημοσίευμα αυτό αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά άλλα θέματα, πιθανόν, και ασφαλώς εμείς θα τα παρακολουθήσουμε απο κοντά. 
Να γνωρίζουν βέβαια όλοι ότι δεν έχουμε σκοπό να βλάψουμε κανένα πολύ περισσότερο εργαζόμενους, δεν έχουμε σκοπό να φέρουμε ανωμαλίες. Επιθυμούμε, όμως, κατ' αρχήν να προστατέψουμε τον εαυτό μας, να αναδείξουμε το άδικο, εκεί που υπάρχει, και να διορθώσουμε τα τυχόν λάθη μας ή ανακρίβειες (όπως μας κατηγορούν χωρίς να λέγουν ποιές είναι οι ανακρίβειες).
Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο με το θέμα εκτός κι αν υπάρξουν αφορμές και περισσότερη γνώση. Αν υπάρξουν κι άλλα δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν αυτό το ζήτημα εμείς θα το αναδείξουμε αρκεί να άπτεται της ισορροπίας και του δικαίου.
Το κείμενο της εφημερίδας ''Το Ποντίκι'' αφήνει να εννοειθεί ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις. Εμείς δηλώνουμε ότι η γνώση μας περι αυτών είναι πολύ μικρή για να δώσουμε κάτι περισσότερο μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...