Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης την έγκριση δαπάνης 8000 ευρώ για να προχωρήσει σε γιορτή όπου θα τιμήσει όλους τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της παλαιάς κοινότητας και του δήμου απο σύστασή του και ασφαλώς και τους κοινοτάρχες και δημάρχους του δήμου. Αφορμή το γεγονός ότι έκλεισαν 60 χρόνια ύπαρξης της κοινότητας ως ξεχωριστή διοικητική ενότητα.
Το περισσότερο σπουδαίο είναι ότι εστάλησαν προσκλήσεις σε όλους και ακολούθησαν και τηλεφωνήματα για να κινητοποιηθούν άπαντες με σκοπό την παρουσία τους στη γιορτή αυτή.
Ας δούμε πόσο τιμή θα δώσει η δημοτική αρχή στους ανθρώπους που προσέφεραν.
Πόσο μπορεί να είναι αξιόπιστη και σοβαρή μια διοίκηση όταν η συμπεριφορά όλα τα προηγούμενα χρόνια έδειξε το ακριβώς αντίθετο; Πόσο τιμάται ένα πρόσωπο που βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο όταν οι ίδιοι σήμερα που βρίσκονται στη διοίκηση λέρωσαν με τόνους λάσπης τους καλουμένους να τιμηθούν; Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το σύστημα όταν ακόμη και πινακίδες σε δημόσια κτίρια ξυλώθηκαν για να μην υπάρχουν ονόματα δημάρχων, τους οποίους καλούν να τιμήσουν σήμερα; Κι ακόμη πιο σπουδαίο να αναγνωρίζεται απο τη διοίκηση ότι ήταν λάθος που είχε γίνει η πράξη αυτή μόλις την τελευταία στιγμή και όταν ο κ. Λώλας στο δημοτικό συμβούλιο αναφέροντάς το αναγνώρισαν αλλά δεν υποσχέθηκαν ότι θα το αποκαταστήσουν!!! Πόσο, λοιπόν, τιμάται ό προσφέρων και μάλιστα οι πιο πολλοί αφιλοκερδώς!!!
Αν θέλει κανείς να τιμά τους άλλους, πρώτα τιμά τον εαυτό του. Κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε σε κανένα επίπεδο και ποτέ.
Η απόφαση αυτή έχει, κατά τη δική μας άποψη, άλλο περιεχόμενο. Εκμετάλλευση της συγκεκριμένης συγκυρίας της προεκλογικής περιόδου για να κληθούν δημότες να συμμετέχουν σε μια γιορτή, όπου θα λείπουν πλήθος κοινοτικών και δημοτικών συμβούλων. Κι αυτό είναι απόλυτα γνωστό στη δημοτική αρχή. Παρ' όλα αυτά εκείνη θα προχωρήσει στην οργάνωση αυτή δαπανώντας 8000 ευρώ για την προσωπική προβολή των ανθρώπων που δεν έμαθαν ποτέ να τιμούν κανένα ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό. Σε μια συγκυρία μάλιστα όπου γίνονται περικοπές δαπανών λόγω κρίσης και περιορισμού των χρηματοδοτήσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση  από την κεντρική διοίκηση, η δημοτική αρχή δαπανά 8000 ευρώ για να προβληθεί και να εκμεταλλευθεί την προεκλογική περίοδο για να αποκομίσει ψήφους.
Αυτή είναι καθαρή πολιτική; Είναι λόγος; Είναι διοίκηση; Είναι τιμή; Είναι αξιοπρέπεια και σεβασμός σε θεσμούς; Είναι αξιοπιστία σε αξίες και αρχές;
Όλα κρίνονται και πολύ περισσότερο για δημόσια πρόσωπα που ευελπιστούν να κερδίσουν την κοινωνική καταξίωση και τον σεβασμό. Αυτό που θα κερδίσουν, όμως, οπωσδήποτε είναι τα οικονομικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...