Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'' ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ κ. ΓΡΑΦΑΚΟ

Μια ευκαιρία για την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες που δεν πρέπει να πάει χαμένη….

Ενημέρωση του Δημάρχου Μελισσίων Μανώλη Γραφάκου στους κατοίκους της πόλης για το Σχέδιο Καλλικράτης
Μία ευκαιρία για την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μελισσίων κ. Μανώλης Γραφάκος το Σχέδιο Καλλικράτης σε ειδική εκδήλωση-παρουσίαση του σχεδίου στους δημότες, που διοργανώθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Μελισσίων, η διοικητική μεταρρύθμιση που εισάγεται είναι η μεγαλύτερη διοικητικό χάρτη της χώρας, μετά τη μεταπολίτευση, διότι εισάγει βασικές αλλαγές στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων καθώς και στις αρμοδιότητες τους.
Για το νέο Δήμο Πεντέλης με έδρα τα Μελίσσια που δημιουργεί ο Καλλικράτης συνενώνοντας τους Δήμους Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης, ο κ. Μανώλης Γραφάκος τόνισε: «Ο νέος Δήμος Πεντέλης είναι ο 106ος Δήμος της χώρας σε πληθυσμό, ο 2ος σε έκταση Δήμος της σημερινής Νομαρχίας Αθηνών. Ο νέος Δήμος Πεντέλης είναι Δήμος όλων μας, όλων των κατοίκων και των τριών περιοχών. Έχει ομοιογενή κοινωνικά χαρακτηριστικά και οι τρεις πόλεις έχουν πολλά να δώσουν στο Νέο Δήμο, ώστε όλοι οι πολίτες συνολικά να ωφεληθούν από τη συνένωση αυτή.
Κατά το Δήμαρχο Μελισσίων «το σχέδιο Καλλικράτης θα πετύχει μόνο αν οι αρμοδιότητες που ασκούνται σήμερα από τη Νομαρχία, καθώς και οι υπηρεσίες που έχουν σήμερα οι δημότες και των τριών δήμων, θα γίνουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από το νέο Δήμο. Οι δύο βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας του σχεδίου Καλλικράτης είναι αφενός η ουσιαστική οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία και αφετέρου το επίπεδο επάρκειας και αποτελεσματικότητας των νέων Δημοτικών Αρχών».
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για το νέο Δήμο είναι η ύπαρξη επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Μελισσίων, ένα πλήρες τετραετές επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο άμεσα θα επεκταθεί και για τους άλλους δύο Δήμους και το οποίο βασίζεται σε τρεις άξονες: Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, προστασία του περιβάλλοντος (με έμφαση και στο Πεντελικό).
Τελειώνοντας ο κ. Γραφάκος δήλωσε: «Με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης επιβάλλεται ακόμα περισσότερο να ενισχυθεί η σχέση εμπιστοσύνης Δήμου – δημοτών. Η ευκαιρία που μας δίνει η πολιτεία να διαχειριστούμε μόνοι μας τις υποθέσεις μας δεν πρέπει να πάει χαμένη. Οι επόμενες δημοτικές αρχές θα έχουν ίσως τον κρισιμότερο ρόλο για το μέλλον της αυτοδιοίκησης, τις πόλεις μας και τους πολίτες. Η συνεργασία των πολιτών στην προσπάθεια αυτή θα είναι απαραίτητη, γιατί η υπόθεση αυτή τους αφορά άμεσα».
«Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη. Ένας Δήμος, μια πόλη, μια γειτονιά…» κατέληξε ο κ. Μανώλης Γραφάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...