Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ....''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ''

Στη συνέχεια της ενημέρωσης των νέων αρμοδιοτήτων στους ''Καλλικρατικούς'' δήμους η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει δύο ακόμη αρμοδιότητες σήμερα. Το ρόλο της ενημέρωσης αναλαμβάνουν οι ιστοσελίδες αφού κανένας άλλος επίσημος φορέας δεν ανέλαβε ποτέ να ενημερώσει έστω και στοιχειωδώς. Αυτό που δημοσιεύουν είναι περί νίκης για την αυτονομία του δήμου Βριλησσίων. Κρίμα!!

ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ: Οι αρμοδιότηες που είχε έως τώρα η Νομαρχία μεταφέρονται στο δήμο. Μερικά παραδείγματα: Έκδοση πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας, χορήγηση κάρτας αναπηρίας, καταβολή επιδομάτων, χορήγηση άδειας, ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονημειακών σταθμών, οργάνωση διενέργειας εμβολιασμών, προγράμματα δημόσιας υξιεινής, τα οποία οργανώνονταν απο το Υπουργείο Υγείας. Εποπτικές αρμοδιότητες στη λειτουργία των νοσοκομείων.

ΕΜΠΟΡΙΟ:  Στο εμπόριο, οι αρμοδιότητες της νομαρχίας μεταβιβάζονται στους δήμους. Έκδοση αποφάσεων για την ίδρυση ή διάλυση και καθορισμό του τρόπου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, τη συγκρότηση επιτροπών για τον έλεγχο των πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών εγορών, την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων και άλλα.

Αύριο θα αναφερθούμε σε άλλες δύο νέες αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...