Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕς ΕΚΛΟΓΕΣ


Η εικόνα που δίνει η σημερινή δημοσκόπηση της Kappa Research για το Βήμα της Κυριακής αποτελεί μια πραγματικότητα. Το εκλογικό σώμα δεν πιστεύει σε κανένα κόμμα, δεν δίνει την εμπιστοσύνη του σε κανένα πολιτικό σχηματισμό, κανείς δεν τον εκφράζει, γυρίζει την πλάτη του σε όλους. Η πτώση της αξιοπιστίας των κομμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλλες ανατροπές στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο λαός θα δείξει την αποστασιοποίησή του απο τις επιρροές των κομμάτων. Θα δώσει ακόμη μια φορά απάντηση στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν την ελεύθερη βούληση των πολιτών να αναδείξουν με τοπικά και απόλυτα γνωστικά εργαλεία τους καλύτερους για την διαχείριση της τοπικής εξουσίας. Οι ερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι η αρχή μιας νέας πολιτικής περιόδου ανεξαρτησίας της σκέψης του Έλληνα. Θα εκφράσει την επιθυμία του ελεύθερα και θα δώσει ακόμη μια φορά απάντηση στα κόμματα που επιδιώκουν όχι απλά την επιρροή τους στις τοπικές κοινωνίες αλλά και την επιβολή υποψηφίων δημάρχων που ως τώρα κατέδειξαν την ανικανότητά τους και την αδυναμία τους. Οι τοπικές κοινωνίες θα δώσουν την αρχή μιας άλλης διοίκησης, άλλων αρχών και άλλης πολιτικής. Θα δώσει την ευκαιρία υγειή στοιχεία της τοπικής κοινωνίας, να διαχειριστούν την κρίση του πολιτικού συστήματος, την διαχείριση των τοπικών αναγκών και της άσκησης μιας άλλης μορφής εξουσίας όπου η συμμετοχή τους θα είναι όχι απλά προϋπόθεση αλλά απαίτηση.
Τέλος στα φέουδα και στις βαρωνίες, τέλος στις αυταρχικές λογικές και στις ήπιες απ' έξω αλλά άκρως διχαστικές από μέσα πολιτικές που οδήγησαν τους τόπους σε οικονομικά αδιέξοδα και στις υπερχρεώσεις. Ο λαός θέλει ο ίδιος να διαχειριστεί τον τόπο του και θα το επιβάλλει ο ίδιος ακόμη κι αν τα κόμματα θελήσουν ακόμη μια φορά να στραγγαλίσουν την βούλησή του. 
Ο υποτιθέμενος εκλεκτός του κόμματος απεδείχθη στην πράξη ότι ούτε εκλεκτός ήταν ούτε και χρήσιμος, αντίθετα μάλιστα έδειξε την χειρότερη μορφή διαχείρισης της εξουσίας. Σ' αυτό ο λαός θα δώσει ηχηρή απάντηση και θα στείλει τους ανίκανους και άσχετους στο σπίτι τους.
Αυτό δείχνει η τελευταία αυτή δημοσκόπηση και είναι η αλήθεια άλλωστε αφού σε όλες τις γωνιές της πόλης αυτό κυριαρχεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...