Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Στο πλαίσιο της αρτιότερης ενημέρωσης των γονιών του Χαλανδρίου σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Κωνσταντίνα Αποσκίτη διανέμει τη συγκεκριμένη επιστολή.



“Αγαπητοί Γονείς


Είναι κοινή πλέον η παραδοχή ότι στο περιθώριο της οικονομικής κρίσης που βιώνει κάθε ελληνική οικογένεια, δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως η αλληλεγγύη και η συνοχή της κοινωνίας μας.


Πολλαπλασιάζονται ο προβληματισμός, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο. Αμφισβητούνται αυτονόητες και κεκτημένες κατακτήσεις ετών.


Ως μητέρα και ως γυναίκα, αποφάσισα να σας αποστείλω τις συγκεκριμένες σκέψεις, με αφορμή την κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε 9 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου, οι οποίοι εξυπηρετούν 800 παιδιά, και όπου έχω την τιμή και συνάμα την ευθύνη να προεδρεύω.


Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, με πρώτο τη μείωση των πιστώσεων, ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ΟΤΑ, κινδυνεύει να στερηθεί πλέον της δυνατότητας να προσλάβει προσωπικό, ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.


Κι αυτό διότι, έχει ανασταλεί με Προεδρικό Διάταγμα, η δυνατότητα πρόσληψης από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, που αναρτήθηκαν στις 2/6/2010, 24 επιτυχόντων σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, λήγουν στις 2/11/2010 οι 84 συμβάσεις έργου του υπάρχοντος προσωπικού, με κίνδυνο να μην καλυφθούν όλες, λόγω μείωσής τους από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών, και ακόμη, εκκρεμεί το αίτημά μας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για εγκρίσεις επιπλέον συμβάσεων εποχικού προσωπικού ορισμένου χρόνου.


Η πρακτική συνέπεια που αντιμετωπίζουμε από την εξέλιξη αυτή, είναι ο κίνδυνος δραματικής μείωσης του προσωπικού στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με την αυτονόητη επιβάρυνση και τις επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία τους.


Για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά στη δυσάρεστη θέση να αδυνατούμε να προγραμματίσουμε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, και ως συνέπεια της κατάστασης αυτής, δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε αιτήματα δημοτών μας, για νέες εγγραφές παιδιών.


Απευθύνομαι στην ευαισθησία σας, ζητώντας να συμβάλλετε στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε τουλάχιστον τις 800 εργαζόμενες μητέρες, που ήδη εξυπηρετούμε μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας να παρέχουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στην προσχολική αγωγή.


Μια προσπάθεια, που δυστυχώς έχει απέναντί της εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μπροστά στο πάθος και την αγωνία για την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους στόχων, δεν διστάζουν να κάνουν τα πάντα.


Να καταγγέλλουν τους εργαζομένους αλλά και τη διοίκηση, να εκμεταλλεύονται την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των ενεργειών τους.


Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, λες και πρόκειται για παιχνίδια και όχι ανθρώπινες ψυχές στις οποίες ανήκει το μέλλον, ώστε να εξυπηρετήσουν τους ιδιοτελείς στόχους τους.


Να μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι η διοίκηση, τόσο του Νομικού Προσώπου όσο και του Δήμου, θα συνεχίσει τις πιέσεις και τον αγώνα, διεκδικώντας τα μέσα που δικαιούμαστε και χρειάζονται, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.


Στον αγώνα μας αυτόν, θέλουμε κοντά μας και τα μέλη της αντιπολίτευσης που ξεχωρίζουν για το ήθος του, προτάσσουν το μέλλον των παιδιών μας, και δεν παρασύρονται από τους ακραίους καιροσκοπισμούς ορισμένων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...