Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΚΚΕ: Σύνθημα «ανυπακοής» στις δημοτικές για τα κουπόνια

ΑΠΟ ΤΟ aftodioikisi.gr
 Σύνθημα «ανυπακοής» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μετά το λιμάνι, έριξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής η οποία επεξεργαζόταν το νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων και των συνδυασμών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.


Εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη διάταξη του νομοσχεδίου η οποία απαγορέυει τις εισφορές σε συνδυασμούς και υποψηφίους μέσω κουπονιών, οριζόντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται πλέον μέσω τραπεζικών λογαριασμών είπε χαρακτηριστικά: «Θα πάνε οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στην Τράπεζα. Θα κόψουν δρόμο. Δεν πάνε. Δεν θέλουν να καταγραφεί το όνομά τους. Εμείς στηριζόμαστε στο κουπόνι. Αν καταργήσετε το κουπόνι μας πνίγετε. Θέλετε να πνίξετε το ΚΚΕ;». Και πρόσθεσε, ρίχνοντας το σύνθημα: «Εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές με αυτό το νόμο. Εμείς θα συμμετέχουμε αλλά δεν θα τηρήσουμε τις διατάξεις και πάρτε ότι μέτρο θέλετε. Λάβετέ το σοβαρά υπόψη».


Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τόνισε με έμφαση: «Εμείς θα κάνουμε ότι προβλέπει ο νόμος. Θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα το νόμο. Θα ζητήσουμε να τηρηθεί αυστηρά και απαρέγκλιτα απ’ όλους.»


Μετά από αυτό ακολούθησε ο εξής διάλογος:


Σκυλλάκος: Θα μας βάλετε φυλακή, δηλαδή;
Ραγκούσης: Όσο ρητή είναι η δική σας δήλωση τόσο ρητή είναι και η δική μας.
Σκυλλάκος: Θα το δούμε αυτό……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...