Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΜΑΤΩΝ

Η αναζήτηση στήριξης δημοτικών συνδυασμών απο κόμματα είναι κάτι το σύνηθες. Μή σύνηθες είναι η απόφαση να συμμετέχει συνδυασμός σε δημοτικές εκλογές χωρίς να περιμένει την όποια στήριξη ή χρισματοδότηση.
Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι είναι υποχρέωση του κάθε υποψηφίου να καταφύγει σ' ένα κόμμα και όχι μόνο να διεκδικήσει χρίσμα αλλά να εκλιπαρεί κιόλας.
Η αναζήτηση ενός χρίσματος υποδηλώνει a priori την αδυναμία του σχηματισμού να διεκδικήσει αφ' ενός την ψήφο του πολίτη αφ' ετέρου την έλλειψη θάρρους και τόλμης να καταθέσει ανοιχτά πρόταση διακυβέρνησης μιας πόλης. Από μόνη της η πρωτοβουλία να κατατεθεί άποψη δηλώνει την αυτοπεποίθηση αλλά και το γεγονός ότι αναγνωρίζει την ισότητα και την ταύτιση σε μια ιδιότητα ανάμεσα στο δημότη και τον υποψήφιο, οτι είναι και οι δύο δημότες!!! Επομένως ο υποψήφιος γνωρίζει πολύ καλά τα γεγονότα, την πόλη, τις ελλείψεις, τις αδυναμίες και πολύ περισσότερο τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει πρόοδος για την πόλη.
Η μη αναζήτηση χρίσματος από ένα κόμμα ουδόλως σημαίνει απαξίωση της κομματικής πεποίθησης, σημαίνει οτι αναγνωρίζει την γνώση του τόπου καλύτερα απο το κόμμα που για άλλους λόγους επιθυμεί την απόδοση στήριξης στον υποψήφιο. 
Ήδη ο σημερινός δήμαρχος διατυμπανίζει ότι έχει ήδη πάρει το χρίσμα απο τη Νέα Δημοκρατία!! Γιατί το κάνει αυτό; Για να δώσει ένα μήνυμα ότι εκείνος είναι κομματικός; Ή για να δηλώσει την αδυναμία που λέγαμε;
Αν συμβαίνει το πρώτο θα ρωτούσαμε ότι πόσο κομματικότερος είναι άλλων που έδωσαν εν τοις πράγμασι πολύ περισσότερα απο εκείνον και με ανιδιοτέλεια; Πόσο κομματικότερος είναι όταν ήδη έχει αμοιφθεί απο το κόμμα; Πόσο κομματικότεροι είναι άλλοι που υπερασπίζονται αρχές αυτού του τύπου όταν μόλις πριν λίγο καιρό ταυτίζονταν με απόψεις της κ. Μπακογιάνη, η οποία βρίσκεται εκτός Νέας Δημοκρατίας; Πόσο κομματικότερος είναι ο δήμαρχος όταν άλλοι αγωνίζονταν για το κόμμα ενώ εκείνος ήταν αμέτοχος. Ποιές αρχές του κόμματος υποστηρίζει όταν μόλις πριν λίγο καιρό βρίσκονταν κοντά και στήριζε άλλες ιδεολογικοπλασματικές φανφάρες χωρίς κανένα περιεχόμενο; Τώρα που χρειάζεται τη στήριξη του κόμματος γίνεται κομματικότερος του κομματικού και μάλιστα βρέθηκε ''κοντά'' στο σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας χωρίς να πιστεύει ούτε σ' αυτόν ούτε στις αρχές του;
Τόση είναι η ανάγκη που νοιώθει για την στήριξη του κόμματος που φθάνει να προπορεύεται της απόφασης του κόμματος και να διατυμπανίζει ότι το ζήτημα έκλεισε και ήδη έχει πάρει τη στήριξη ψευδόμενος και παραπλανώντας τους δημότες!!
Η αξία και η πίστη σε μια άλλη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων δεν περνά μέσα απο κόμματα αλλά απο αξίες και ιδανικά που μάλλον λείπουν απο τη σημερινή διοίκηση και μερικούς γύρω απο αυτή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...