Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οι εθελοντές της Νέας Πεντέλης στην πρώτη γραμμή

Παραμένουν σε επιφυλακή


Κάτω από τις οδηγίες του Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής Yποστράτηγου Παναγιώτη Βελλή, έδωσαν την μεγάλη μάχη οι εθελοντές της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Νέας Πεντέλης, με τον επικεφαλής της αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αντώνη Φειδοπιάστη, το Σάββατο 17 Ιουλίου στην πυρκαγιά στον Βαρνάβα.


Στην περιοχή επιχείρησαν τρία οχήματα και είκοσι πέντε εθελοντές του Δήμου.


Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ξεκινώντας από χαράδρα στην περιοχή του Μικροχωρίου, απειλώντας Καπανδρίτι και Βαρνάβα, όπου εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί, ενώ οι φλόγες έφθασαν στις αυλές σπιτιών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις πυρκαγιές αποτεφρώθηκαν περισσότερα από 8.000 στρέμματα.


Οι εθελοντές παρέμειναν σε ετοιμότητα και την Κυριακή, ενώ το ίδιο θα κάνουν και όλη την εβδομάδα, μιας και η ΕΜΥ έχει προβλέψει ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες για όλη την εβδομάδα. Καλούν δε τους πολίτες να είναι πολύ προσεχτικοί με τις δραστηριότητές τους στο ύπαιθρο, για να μην επαναληφθεί η περσινή μεγάλη καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...