Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΤΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ''ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ''

ΑΠΟ ΤΟ aftodioikisi.gr

«Απειλές» κατά του Γενικόυ Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή εκτόξευσε μετά τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο πρόεδρος της Ένωσης Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τα όσα είπε για "μεγάλο φαγοπότι" στις δημοτικές επιχειρήσεις. "Ο κ. Ρακιντζής οφείλει να μιλήσει με ονοματεπώνυμα, διαφορετικά θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να στηρίξει τις θέσεις του", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.



Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΚΕ είχε εξαποπλύσει επίθεση εναντίον του κ. Ρακιτζή, γιατί «παρότι κάνει λόγο για «μεγάλο φαγοπότι», για αιρετούς που «θεωρούν τους εαυτούς τους βαρόνους και φεουδάρχες» που δανείζονται χωρίς μέτρο και διαχειρίζονται πακτωλό χρημάτων ανέλεγκτα, δεν έδωσε συγκεκριμένες περιπτώσεις παρανομούντων», εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΚΕ.


«Όποιος θέλει να συμβάλει στη λύση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης, επικαλείται συγκεκριμένους τόπους και ονοματεπώνυμα», προσθέτει η ανακοίνωση και ζητά «οποιαδήποτε συγκεκριμένη καταγγελία για διεφθαρμένους δημάρχους και αιρετούς να καταλήγει στον εισαγγελέα. …Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι θεσμοί βρίσκονται στο ναδίρ της εκτίμησης των πολιτών, που χορτάσαμε από λόγια, θα περιμέναμε από εκπροσώπους τέτοιων νευραλγικών θεσμών για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς να πράξουν τα δέοντα με την ανάλογη υπευθυνότητα», τονίζεται χαρακτηριστικά.


Παράλληλα προχωρά σε παράθεση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τις λιγότερο χρεωμένες στην Ε.Ε των 27, ο συνολικός δανεισμός, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι μικρότερος του 0,7% του ΑΕΠ. Όσο δε για το 20% που θέτει ο «Καλλικράτης» ως όριο των τοκοχρεωλυσίων των δήμων, είναι δέκα φορές μεγαλύτερο της σχέσης των σημερινών τοκοχρεωλυσίων, που πληρώνουν οι δήμοι προς τα συνολικά ετήσια έσοδά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...