Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αθήνα:Στα όρια της νομιμότητας η απόφαση της δημοτικής αρχής για νέο δάνειο



Στα όρια της νομιμότητας η απόφαση της δημοτικής αρχής για νέο δάνειο


Κατά παράβαση των προβλέψεων του Δημοτικού Κώδικα- πρόκειται να ληφθεί το νέο τραπεζικό δάνειου με απροσδιόριστους όρους, το οποίο θα κατευθυνθεί στην αναχρηματοδότηση παλαιότερου δανείου ύψους 29.450.000 ευρώ που είχε πάρει η δημοτική αρχή Μπακογιάννη και το οποίο λήγει στις 20/08/2010.


Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» αναφορικά με την απόφαση την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας για το δάνειο.


«Ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε την εν λευκώ εξουσιοδότηση να διαπραγματευθεί με νέους, απροσδιόριστους -και πιθανότατα επαχθέστερους- όρους την σύναψη νέου δανείου για την αποπληρωμή του παλιότερου δανεισμού.


Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δημοτικό Κώδικα για τέτοιου είδους αποφάσεις χρειάζεται ειδική αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων. Όπως προβλέπει ο σχετικός Νόμος, τέτοια ενισχυμένη πλειοψηφία δεν απαιτείται μόνο στη περίπτωση δανείων «που συνομολογούνται (για) αναχρηματοδότηση συναφθέντων δανείων με ευνοϊκότερους όρους», που όμως δεν είναι η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη».


Και προσθέτει επιρρίπτοντας ευθύνες και στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ: «Αξίζει να σημειωθεί ότι, και σε αυτή την απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας, συνυπεύθυνη βρέθηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Αλλά-Ζει» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ οι οποίοι και έδωσαν θετική ψήφο. Φαίνεται ότι οι όποιες αντιπολιτευτικές κορώνες και μικρο-διαφοροποιήσεις στελεχών της παράταξης Σκανδαλίδη παραμένουν στα λόγια, ενώ στην πράξη στηρίζονται οι κεντρικές επιλογές της δημοτικής αρχής.


Η Ανοιχτή Πόλη καταδίκασε τη συγκεκριμένη μεθόδευση της δημοτικής αρχής, και φυσικά καταψήφισε την πρόταση. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στη σημερινή συγκυρία της πολύπλευρης κρίσης και της απαξίωσης της αυτοδιοίκησης και των θεσμών, παρόμοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παραβιάσεις της νομιμότητας θα επεκταθούν περαιτέρω στο Δήμο Αθηναίων.


Οι Αθηναίοι πολίτες καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν τις επιλογές τόσο της σημερινής διοίκησης Κακλαμάνη, όσο και της κα. Μπακογιάννη, επιλογές που σε κάθε περίπτωση είχαν τη στήριξη και των διαδοχικών δημοτικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα της Αθήνα και του Δήμου», καταλήγει η ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...