Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων του δήμου δεν είναι ευθύνη μόνο του δημάρχου, είναι και των συνδιοικούντων. Για παράδειγμα η διακήρυξη της δημοπρασίας για το οικοδομικό τεράγωνο 310 φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Κώστα Παπασπηλίου. Επομένως ο κ. αντιδήμαρχος γνωρίζει το θέμα αφού έβαλε την υπογραφή του κι επομένως συμφωνεί με την δαπάνη αυτού του έργου.
Το ύψος της δαπάνης θα ξαναπούμε σ' αυτή την ανάρτηση εκτιμούμε και σύμφωνα με έρευνα που κάναμε και παράλληλα αναρτήσαμε και συγκριτικά στοιχεία με το αντίστοιχο έργο στο δήμο Φαλήρου είναι πολύ υψηλή.
Πολλές φορές κάποιοι συνδιοικούντες ισχυρίζονται ότι δεν συμμετέχουν στις αποφάσεις και την υλοποίηση των έργων. Όμως ξεχνού ότι υπογράφουν ενώ ταυτόχρονα δημοσίως αρνούνται οτι συνδιοκούν και πολλές φορές μάλιστα κατηγορούν και τη δημοτική αρχή ότι λειτουργεί απο μόνη της. Το παράδειγμα που δίνουμε εδώ είναι ενδεικτικό. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια της εκτίμησής μας.
Η υποκρισία περισσεύει πολλές φορές. Καιρός είναι να κατανοηθεί ότι οι καιροί άλλαξαν και πρέπει, αν μη τι άλλο, να υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Δείτε την περίληψη της διακήρυξης του έργου και την υπογραφή του αντιδημάρχου.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ



Ο Δήμος Βριλησσίων θα διενεργήσει Δημόσιο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με το σύστημα Προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ), και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3669/08 «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων» (ΚΔΕ), του άρθρου 20 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) περί ονομαστικοποίησης των μετοχών των εργοληπτικών επιχειρήσεων με μορφή Α.Ε., τις διατάξεις Ν. 1642/86 για το Φ.Π.Α. (Φ.Ε.Κ. Α’ 25/86) και του άρθρου 27 του Ν. 2166/93 για κράτηση 6‰ στο ΤΣΜΕΔΕ (Φ.Ε.Κ. Α’ 137/24-8-93), για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου:

«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ Ο.Τ. 310 ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ»


Ο συνολικός προϋπολογισμός Μελέτης του έργου ανέρχεται σε 464.100,00 € συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης για Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου 18% (Γ.Ε.+Ο.Ε.), των Απροβλέπτων (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+ Ο.Ε.), της Δαπάνης Ασφάλτου, του Γ.Ε.+Ο.Ε. της Ασφάλτου, της Αναθεώρησης και του Φ.Π.Α. (19%) και αναλύεται σε:
Εργασίες Οδοποιίας Προϋπολογισμού: 164.455,30 €
(με Γ.Ε.+Ο.Ε 18% & Απρόβλεπτα 15%)
Οικοδομικές Εργασίες Προϋπολογισμού: 108.789,06 €
(με Γ.Ε.+Ο.Ε 18% & Απρόβλεπτα 15%)
Εργασίες Πρασίνου Προϋπολογισμού: 102.970,04 €
(με Γ.Ε.+Ο.Ε 18% & Απρόβλεπτα 15%)
Δαπάνη Ασφάλτου: 2.820,00 €
Γ.Ε.+Ο.Ε. Ασφάλτου : 507,60 €
Αναθεώρηση: 10.458,00 €
Φόρος Προστιθέμενης Αξίας: 74.100,00 €
Το έργο συγχρηματοδοτείται για τμήμα του Προϋπολογισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στα πλαίσια του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 μέσω Π.Δ.Ε., ενώ για το υπόλοιπο τμήμα του Προϋπολογισμού από ίδιους πόρους του Δήμου.
Η δημοπρασία πρόκειται να γίνει την 16η Φεβρουαρίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία του Δήμου Βριλησσίων, οδός Δημητρίου Βερνάρδου 23, ενώπιον αρμόδιας επιτροπής.
Στην δημοπρασία γίνονται δεκτές μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις
- εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν εφόσον ανήκουν στην A2, 1η και 2η (λόγω εντοπιότητας) για έργα Οδοποιίας, στην A2, 1η και 2η (λόγω εντοπιότητας) για έργα Οικοδομικά και στην A2, 1η και 2η (λόγω εντοπιότητας) για έργα Πρασίνου.
- Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν, από κάθε διαγωνιζόμενο, εγγυήσεις συμμετοχής συνολικού ποσού 7.591,00 € (2%) του προϋπολογισμού, οι οποίες θα απευθύνονται στην Αναθέτουσα Αρχή και θα παρέχονται όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 24 του Ν 3669/2008.
Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής δεν γίνονται δεκτές, αν έχουν χρόνο ισχύος μικρότερο των 6 μηνών και 30 ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης (άρθρο 24 παρ. 2 και 3 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ), δηλαδή πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2010.
Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής και η πληρωμή πριμ.
Το αποτέλεσμα της Δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Βριλησσίων.
Το έντυπο οικονομικής προσφοράς, που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους και τα τεύχη δημοπράτησης που αναφέρονται στο άρθρο 5 (παρ. 2) με στοιχεία 2, 4, 5, 6, 7 και 8, διατίθενται από τα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, οδός Δημητρίου Βερνάρδου 23. (Πληροφορίες κ. Αντώνογλου, τηλ.: 2132050570.). H Διακήρυξη θα αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα του Δήμου www.vrilissia.gr (βάση του άρθρου 38 παρ. 1 ΥΠΑΣΥΔ) για λόγους ενημέρωσης.


Τα στοιχεία αυτά χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους από την αρχή που διεξάγει το διαγωνισμό μέχρι και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 ( Ώρα λήξης λειτουργίας ταμείου Δήμου Βριλησσίων 13:30).


Εφόσον ζητηθούν εμπρόθεσμα χορηγούνται το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας από την υποβολή της αίτησης χορήγησης. Για την παραλαβή των τευχών, οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε 20 ΕΥΡΩ.


Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της διακήρυξης της δημοπρασίας θα ανέλθουν το πολύ στο ποσό των 1,000.00 €, βαρύνουν τον Ανάδοχο και εισπράττονται με τον πρώτο λογαριασμό πληρωμής του έργου.


Τα απαραίτητα έντυπα για την υποβολή της προσφοράς θα διατίθενται από την υπηρεσία σφραγισμένα και αριθμημένα σε κάθε Ε.Δ.Ε. ο οποίος υποχρεούται να προσκομίσει αυτά τα ίδια και μόνο σαν προσφορά του, επί ποινή αποκλεισμού.

Ο Αντιδήμαρχος
Κωνσταντίνος Παπασπηλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...