Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΧΡΗΣΤΑΚΗ

Από τον κ. Χρηστάκη, δημοτικό σύμβουλο, λάβαμε για δημοσίευση την πάρα κάτω επιστολή:



Βριλησσιώτισσες, Βριλησσιώτες,



8 χρόνια τώρα η ίδια δημοτική παράταξη διοικεί τα Βριλήσσια έχοντας, καταδικάσει τους δημότες σε:


• Υπερχρέωση με αδιαφάνεια ( χρέος το 2002 1.200.000 € και το 2010


12.000.000 €).


• Έργα βιτρίνας χωρίς ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών για τους πολίτες των Βριλησσίων, με σκανδαλώδεις διαδικασίες. (ποδηλατόδρομοι με ανασφαλείς συνθήκες λειτουργίας, ενοικίαση δημοτικού ακινήτου 10 στρεμμάτων στην οδό Μητροπούλου σε ιδιώτη, με υποβάθμιση της ζωής των περιοίκων, έναντι 3.500 € το μήνα, ποσό ευτελές σε σύγκριση με τα κέρδη του ιδιώτη.)


• Οικειοποίηση έργων άλλων φορέων όπως η κατασκευή τμημάτων της αποχέτευσης ομβρίων της Νομαρχίας Αθηνών, η διαπλάτυνση της οδού Πεντέλης του αρμόδιου Υπουργείου Χωροταξ’ιας και Περιβάλλοντος και η αυτοτελής παρουσία του Δήμου μας με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που επιτεύχθηκε με τη δυναμική διεκδίκηση των παραγόντων της παράταξής μας στα θεσμικά όργανα της Τ.Α.


• Εγκατάλειψη και μη αξιοποίηση των μεγάλων έργων υποδομών στα Βριλήσσια (Μετρό, προαστιακός, υπόγειο και σκεπαστό Αττικής οδού, διαπλάτυνση Λ. Πεντέλης , διαμόρφωση παραρεμάτιας περιοχής, Ναυτική βάση, νέα σχολικά κτίρια ), που άλλαξαν ριζικά τη φυσιογνωμία της πόλης μας, έργα που οι δημότες των Βριλησσίων γνωρίζουν ότι η δημοτική μας παράταξη συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίησή τους.


Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι το πισωγύρισμα της πόλης μας σε μια σειρά σοβαρά θέματα που πνίγουν σήμερα τα Βριλήσσια με δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων (κυκλοφοριακό, ηχορρύπανση, περιβάλλον, έλλειψη πρασίνου, σχολείων κ.α.).


Ο δημοτικός μας συνδυασμός έχει βαθιές διαχρονικές ρίζες στα Βριλήσσια.


Αρκετές δεκαετίες τώρα τα μέλη μας, με την εμπιστοσύνη των δημοτών υπηρέτησαν με όραμα και δημιουργικότητα από διάφορες θέσεις ευθύνης τα Βριλήσσια.


Συμβάλαμε καθοριστικά στη ριζική αλλαγή της εικόνας της πόλης μας και τη μεταμόρφωσή της από μικρό χωριό σε σύγχρονη πόλη.


Τώρα είναι πάλι η ώρα να γυρίσουμε οριστικά σελίδα, να δώσουμε την αναγκαία πνοή και το όραμα για τα Βριλήσσια του 21ου αιώνα, την ανθρώπινη πολιτεία που όλοι ονειρευόμαστε. Το οφείλουμε άλλωστε στα παιδιά μας.


Όλα αυτά τα χρόνια της αποτυχημένης δημοτικής αρχής, δουλέψαμε επίμονα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να εμποδίσουμε τα χειρότερα αλλά και να σχεδιάσουμε τα νέα Βριλήσσια. Η δύσκολη εθνική συγκυρία αλλά και η πρώτη εφαρμογή του νέου νόμου του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», απαιτούν μια άλλη αντίληψη για το Δήμο.


Ένα Δήμο που θα συνδυάζει ταυτόχρονα:


• το νοικοκύρεμα, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, τη χρηστή διαχείριση στα οικονομικά, τον συνεχή έλεγχο και την κοινωνική ευαισθησία, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πολύτιμους δημοτικούς πόρους.


• τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, με θεσμοθετημένη συλλογική εξουσία, βάζοντας τέρμα στην μονοπρόσωπη αυταρχική εξουσία του Δημάρχου.


• την αποτελεσματική προώθηση του απολύτως αναγκαίου εκσυγχρονισμού και της καινοτομίας (εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πράσινη ανάπτυξη κ.λ.π.) με αυστηρή ιεράρχηση έργων για την αναγέννηση της πόλης, βάζοντας οριστικά τέλος στα έργα βιτρίνας και την υπερχρέωση των δημοτών, αξιοποιώντας στις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα και το τελευταίο ευρώ, προς όφελος των δημοτών.


• την ανάδειξη του δημότη σε πραγματικό πρωταγωνιστή στη διοίκηση του Δήμου θεσμοθετώντας την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή του στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων με παράλληλη δημόσια γνωστοποίησή τους στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Δήμου μας.


• την ανάδειξη της πόλης μας σε κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού δίνοντας ευκαιρίες δημιουργικής ενασχόλησης σε όλους τους πολίτες ιδιαίτερα στη νεολαία και την τρίτη ηλικία.


Σ΄ αυτή τη νέα δημιουργική και ελπιδοφόρα πορεία του Δήμου μας, σας καλούμε όλους, κοινωνικές δυνάμεις και απλούς πολίτες, να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να κάνουμε πράξη τις ελπίδες και το όραμά μας για σύγχρονα ανθρώπινα Βριλήσσια. Έχουμε τα στελέχη με τη γνώση, τη δύναμη, την εμπειρία και την ευαισθησία για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, τη νέα, σύγχρονη συμμετοχική Δημοτική αρχή που ονειρευόμαστε.


Δεσμευόμαστε απέναντί σας ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις υποσχέσεις μας.


Οι αγώνες μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το έργο μας στα Βριλήσσια αποτελούν την καλύτερη εγγύηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...