Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρ’ όλο που θεωρούμε ότι δεν πρέπει να σχολιάζουμε ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής και ιδιαιτέρως του δημάρχου δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε σ΄ αυτόν τον πειρασμό με την τελευταία ενέργεια του δημάρχου.


Με τον λογαριασμό του νερού ο κ. δήμαρχος απέστειλε ΄΄σημείωμα΄΄ (άκρως αντιαισθητικό) όπου αναφέρεται στο έργο της τετραετίας της σημερινής δημοτικής αρχής. Είναι πράγματι πρόκληση και μάλλον ο κ. δήμαρχος μας θεωρεί κατώτερης νοημοσύνης.


Σχολιάζουμε:


1. Τι είναι ανεξαρτησία του δήμου, κ. Δήμαρχε; Τι κάνατε γι’ αυτή την ΄΄ανεξαρτησία;΄΄ Θεωρείτε, κ. δήμαρχε, ότι ο δήμος Βριλησσίων αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας; Είχατε την αίσθηση ποτέ ότι υπήρξαν επιθέσεις εναντίον του δήμου Βριλησσίων κι αν είναι έτσι ποιος ‘επιτέθηκε’.


Μας δώσατε την αίσθηση, κ. Δήμαρχε, ότι ζήσατε ένα νέο 1821 και σηκώσατε το λάβαρο της ανεξαρτησίας του δήμου Βριλησσίων!!!


Χάσατε μήπως το μέτρο και την αίσθηση της σοβαρότητας;


Αν εννοείτε, κ. Δήμαρχε, τον ΄΄αγώνα΄΄ που κάνατε για να παραμείνει ο δήμος Βριλησσίων μόνος του με τον νέο νόμο ΄΄Καλλικράτης΄΄, θεωρούμε ότι απαξιώνετε τον ρόλο σας ως δήμαρχος αυτής της πόλης αλλά υποβαθμίζετε τον ίδιο τον θεσμό εν ονόματι της επανεκλογής σας. Σας παραπέμπουμε ωστόσο στις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Χρηστάκη σε μια συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης όπου φέρεστε να τον εκλιπαρείτε να μεσολαβήσει σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ώστε ο δήμος Βριλησσίων να παραμείνει μόνος του. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει ο κ. Χρηστάκης, όταν απευθυνθήκατε σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν σας έδωσαν καμιά σημασία.


2. Τι σημαίνει, κ. Δήμαρχε, ανάπλαση της Εθν. Αντιστάσεως; Μήπως εννοείτε την αντιδρόμησή της και την κατασκευή του ποδηλατόδρομου; Και τα δύο πρέπει να ξέρετε αμφισβητούνται από τους ίδιους τους κατοίκους της οδού. Φαίνεται πως δεν έχετε καμιά επαφή με τους δημότες!!!


3. Μιλάτε, κ. Δήμαρχε, για το δίκτυο των ομβρίων και ισχυρίζεστε ότι είναι έργο σας!! Γιατί, κ Δήμαρχε, ψεύδεστε; Γιατί παραπλανάτε τους δημότες; Γνωρίζουν όλοι πότε άρχισε το έργο αυτό και ποιός είναι ο φορέας υλοποίησης. Σταματήστε να παραπλανάτε.


4. Μιλάτε για κυκλοφοριακή μελέτη!!! Πότε κάνατε κυκλοφοριακή μελέτη για το δήμο; Αν την κάνατε να εξηγήσετε πως υφίσταται η επιτροπή κυκλοφοριακού, η οποία σας κατηγορεί δημόσια ότι ποτέ δεν τους ακούσατε και μόνοι τους αποφάσισαν να αναθέσουν σε μελετητικό γραφείο την αντίστοιχη μελέτη. Σας θυμίζουμε, κ. Δήμαρχε, πρόσφατα, η επιτροπή διαδήλωσε στο δημαρχείο εναντίον της αδιαφορίας του δήμου για το πρόβλημα.


5. Μιλάτε, κ. Δήμαρχε, για την χωροθέτηση του 3ου Λυκείου. Σας θυμίζουμε ότι μέχρι τα μέσα του 2009 πιστεύατε ότι ο δήμος δεν έχει ανάγκη κατασκευής 3ου Λυκείου. Ακόμη και σήμερα, ύστερα από πολλές παλινδρομήσεις και αναγγελίες έναρξης κατασκευής του, το θέμα δεν έχει λυθεί και συναντάτε πολύ σοβαρές αντιδράσεις των κατοίκων για την επιλογή σας.


6. Διαβάσαμε και το φοβερό!! Ανακατασκευάσατε την Λ. Πεντέλης!!! Πού το κάνατε αυτό και πώς το κάνατε και τι κάνατε.


7. Τώρα αν πιστεύετε ότι η τοποθέτηση πινακίδων ονοματοθεσίας, η τοποθέτηση οθονών multimedia, που δεν δουλεύουν και η δημιουργία 2ου ΚΕΠ στο δήμο αποτελούν έργα έχουμε την εντύπωση ότι ή δεν έχετε την αίσθηση του έργου ή δεν έχετε να παρουσιάσετε κάτι σημαντικό για την πόλη.


Πιστεύουμε και στα δύο.


Δεν θα σχολιάσουμε ξανά τις ανακοινώσεις αυτού του τύπου. Έτσι είχαμε αποφασίσει και πριν. Όμως η πρόκληση ήταν ισχυρή και θέλοντας με αυτό να συμβάλλουμε στη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών προχωρήσαμε σ’ αυτό το κείμενο.




ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...