Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΟΡΙΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Τ.Α.

Το ανώτατο όριο δαπανών για κάθε υποψήφιο περιφερειακό και δημοτικό σύμβουλο στις 13 περιφέρειες και τους 325 δήμους καθορίζει με δύο αποφάσεις του που βασίζονται στο νόμο 3870/2010 «Εκλογικές Δαπάνες Συνδυασμών και Υποψηφίων και έλεγχος αυτών κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.



Στις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β, ΦΕΚ 1294/2010), γίνεται επίκληση του άρθρου 7 του ανωτέρω νόμου, στο οποίο καθορίζεται ότι οι εκλογικές δαπάνες εξαρτώνται από τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο υποψήφιος.


Υπενθυμίζεται ότι για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.


Αντίστοιχα στις δημοτικές εκλογές σε δήμους που αποτελούνται από 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σε δήμους που αποτελούνται από 4 έως 6, από 7 έως 10 και από 11 και άνω εκλογικές περιφέρειες το ανωτέρω άθροισμα προσαυξάνεται κατά 20%, 50% και 75% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...