Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΜΑΤΑ

Παρατηρούμε ότι τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι περιπτώσεις υποψηφίων, που προέρχονται κυρίως απο τα δυο μεγάλα κόμματα, να μην επιθυμούν στηρίξεις ή χρίσματα απο τα κόμματα. Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ΄΄ανεξάρτητοι΄΄ αφού διαπίστωσαν ότι οι πολίτες έχουν απαξιώσει τις συμπεριφορές αυτές των κομμάτων.
Όμως θα ήταν εντιμότερο να μην περιμένουν την άποψη του κόσμου για να αποφασίσουν να δέχονται χρίσματα. Ήδη έπρεπε να έχουν καταγράψει την πίστη τους στις αρχές μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης πολύ πριν. Είναι πρόκληση να δηλώνουν ανεξάρτητοι δήμαρχοι οι οποίοι κατείχαν χρίσματα και στηρίξεις στις προηγούμενες εκλογές και σήμερα να αποποιούνται αυτά εν ονόματι της επανεκλογής τους.
Το ανεξάρτητο της τοπικής αυτοδιοίκσης είναι αυτονόητο. Δυστυχώς, όμως, και πάλι είτε τα κόμματα είτε και οι υποψήφιοι ΄΄χτυπούν΄΄ την πόρτα των υπευθύνων των κομμάτων για να επιτύχουν τη στήριξη και απο την άλλη αυτοαποκαλούνται ανεξάρτητοι με ευρύτητα ψηφοδελτίου και ότι άλλο παραπλανητικό.
Καιρός να καταλάβουν και τα κόμματα, όπως το λέγαμε και παλιότερα, ότι ο εναγκαλισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης οδηγεί σε λάθος κατυεθύνσεις με αποτυχημένες επιλογές, το προϊόν της οποίας προσλαμβάνει ο πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...