Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΠΑΤΑΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ


Η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε και ήδη υλοποιεί την διευθέτηση του οικοδομικού τετραγώνου (0.Τ.) 310.
Το Ο.Τ. 310 βρίσκεται απέναντι από το 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο και είναι έκτασης τριών στρεμμάτων.
Ο χώρος θα μετατραπεί σε χώρο αναψυχής και παιχνιδιού όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του Δήμου.
Από την μελέτη της υπόθεσης προέκυψε το ανεπίτρεπτα υπερβολικό ύψος της προϋπολογιζόμενης δαπάνης.
Ειδικότερα, η Διοίκηση προϋπολογίζει για το έργο αυτό, δηλαδή για την κατασκευή αυτού του χώρου αναψυχής και πρασίνου σε μία έκταση μόλις τριών (3) στρεμμάτων, δαπάνη ύψους 464,1 χιλιάδων ευρώ.
Στην μελέτη η προκήρυξη αναφέρεται αναλυτικά στο κόστος.
Σημειώνεται επίσης ότι πόροι χρηματοδότησης είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τα ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και πόροι του δήμου.
Σε αντίστοιχο όμως έργο στο δήμο Φαλήρου, έκτασης 84 στρεμμάτων, ιδιαιτέρων προδιαγραφών και υψηλής ποιότητας, το συνολικό κόστος ανήλθε στις 250 χιλιάδες ευρώ περίπου!!
Στο εν λόγω έργο, έγινε μάλιστα χρήση των πλέον σύγχρονων, «ψυχρών υλικών», απολύτως φιλικών στο περιβάλλον και παρά ταύτα, η δαπάνη δεν υπερέβη το παραπάνω ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ.
Προσέξτε, αγαπητοί συνδημότες, στα Βριλήσσια για το έργο σε τρία στρέμματα η Δημοτική Αρχή προϋπολογίζει δαπάνη 464,1 χιλιάδων ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή στο Δήμο Φαλήρου για ποιοτικότερο έργο σε 84 στρέμματα το κόστος ανήλθε στις 250 χιλιάδες ευρώ.
Καλούμε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία υπήρξε «μοιραία και άβουλη» για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, να μην σπαταλήσει τα χρήματα των συνδημοτών μας, για να εξυπηρετήσει τις ψηφοθηρικές της σκοπιμότητες της τελευταίας στιγμής.
Να σταματήσει αμέσως τις αδιέξοδες και πανάκριβες αποσπασματικές της παρεμβάσεις, που χωρίς κανέναν σχεδιασμό, τεκμηρίωση και επιστημονική μελέτη, αποσκοπούν απλά και μόνο να κοροϊδέψουν τους Βριλησσιώτες.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...