Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μετά απο πολλές ημέρες αναμονή και αγωνία για τους τρεις υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα στο δήμο Βριλησσίων, σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση. Έτσι, τουλάχιστον, δείχνουν οι φήμες.
Στο διάστημα αυτό οι φήμες έφερναν το ΠΑΣΟΚ να έχει κάνει δημοσκόπηση με σκοπό την διερεύνηση ποιό απο τα τρία πρόσωπα έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Με αυτό το κριτήριο θεωρεί ότι η επιλογή θα είναι αξιόπιστη και σοβαρή.
Πάντα πληροφορίες, λένε ότι έγινε και δεύτερη δημοσκόπηση να επιβεβαιώσει το πρώτο αποτέλεσμα. Όμως βρέθηκαν δημότες που δέχθηκαν τα ερωτήματα της δεύτερης δημοσκόπησης αλλά απο την πρώτη δεν βρέθηκε κανείς. Πολλοί, λοιπόν, υποψιάζονται ότι δεν υπήρξε πρώτη δημοσκόπηση και δημιουργήθηκε ψευδαίσθηση ότι υπάρχει γνώμη των δημοτών όπου έδειχνε ένα απο τα δύο πρόσωπα.
Δεν έγινε μόνο απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αυτό. Ανάλογες υποψίες υπάρχουν και για υποτιθέμενη δημοσκόπηση απο την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Πολλά στοιχεία, λοιπόν, δείχνουν ότι τα κόμματα χρησιμοποιούν πρόσχημα μια δημοσκόπηση για να υποδείξουν τον υποψήφιο. Η άποψη αυτή αρχίζει να περνά στους δημότες κι επομένως αμφισβητείται το όποιο αποτέλεσμα.
Βρήκαμε και άλλους δημότες που δέχθηκαν τηλεφωνήμτα από υποτιθέμενους δημοσκόπους όπου οι ερωτήσεις δεν έδειχναν επαγγελματισμό όπου άνοιγαν συζήτηση με τους δημότες ώς να ήταν μεταξύ φίλων στο καφενείο.
Κατάφεραν, λοιπόν, να απαξιώσουν, όσοι έχουν την ευθύνη, ακόμη κι αυτό το εργαλείο που έχει επιστημονική υπόσταση αλλά κάτω απο ορισμένες συνθήκες.
Εκτιμούμε ότι τα ίδια τα κόμματα για να εξυπηρετηθούν δημιουργούν ένα κλίμα αντικειμενικής άποψης για συγκεκριμένους υποψηφίους για να κρατήσουν χαμηλά το ενδιαφέρον κάποιων υποψηφίων να συμμετέχουν στις εκλογές.
Συνδυάζοντας δε και το είδος των ερωτήσεων που χρησιμοποιούν οι υποτιθέμενοι δημοσκόποι ενισχύουμε την άποψή μας ότι τελικά ούτε δημοσκοπήσεις γίνονται κι αν γίνονται απλά δημιουργούν κλίμα υπέρ κάποιου υποψηφίου. Δηλαδή στημένες δημοσκοπήσεις.
Έχουμε μαρτυρίες δημοτών που δέχθηκαν τηλεφωνική επίσκεψη ΄΄δημοσκόπου΄΄ όπου καταφαίνεται η πρόθεση.
Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει σε μεγαλύτερη σύγχυση τους δημότες και καλλιεργούν περισσότερο έντονα την επιθυμία του δημότη να μην συμμετέχει στις εκλογές που συμφέρει τα δύο μεγάλα κόμματα. Η αποχή βολεύει τα κόμματα εξουσίας κι αυτό επιδιώκουν με κάθε μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...