Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ!!

Δευτέρα βράδυ 20 Σεπτεμβρίου 2010 το δημοτικό συμβούλιο είχε συνεδρίαση. Ένα απο τα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που είχε για συζήτηση ήταν και η επιστολή παρέμβαση του κ. Ζήση, υποψηφίου Δημάρχου Βριλησσίων.
Στην επιστολή του ο κ. Ζήσης, ανέφερε τα εξής:




ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



κ.κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


ΛΩΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗ


ΤΣΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗ


ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΦΑΝΗ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ


ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ


ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ


Κύριοι


Οι δημότες, γνωρίζετε ασφαλώς, παρέλαβαν τα έντυπα των λογαριασμών της ύδρευσης και μαζί με αυτούς παρέλαβαν διαφημιστικό υλικό με προεκλογικό περιεχόμενο υπέρ του δημάρχου.


Θα ήθελα να σας υποβάλλω την ερώτηση αν ελήφθη ανάλογη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και αν εσείς συμφωνείτε με την ενέργεια αυτή.


Παρακαλώ να απαντήσετε στο ερώτημα, επίσημα, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο tavrilissiatonpoliton@netone.gr ή με επιστολή σας και στα πλαίσια των κανόνων δεοντολογίας για τις ερχόμενες εκλογές της Τ.Α.


Με σεβασμό και εκτίμηση


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΗΣΗΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ




Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου ανέφερε την επιστολή χωρίς να προχωρήσει στην αναζήτηση μελών που να επιθυμούν να τοποθετηθούν επι του ζητήματος. Ο κ. Δήμαρχος ζητώντας τον λόγο ανέφερε τα εξής:


''Είθισται στο τέλος της τετραετίας η δημοτική αρχή να αποστέλλει επιστολή στους δημότες γνωστοποιώντας τους το έργο της τετραετίας. Με λακωνικό τρόπο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφέρεται το έργο της δημοτικής αρχής και τόνισε ότι δεν υπήρξε καμμιά επιβάρυνση στο δήμο αφού ο φάκελος δεν ήταν τόσο βαρύς για να έχει κόστος ταχυδρομικών τελών. Το θέμα έκλεισε εκεί΄΄.
Ζητώντας τον λόγο ο κ. Μανιατογιάννης, ο οποίος να σημειώσουμε ότι έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως χρισματούχος της παράταξης με το ΠΑΣΟΚ, είπε τα εξής:
΄΄Ναι, κ. δήμαρχε, είθισται να αποστέλλονται τα ενημερωτικά αλλά να μην αναφέρονται έργα που δεν έγιναν απο τον δήμο΄΄.
Τον λόγο ζήτησε ο κ. Τσούτσιας παρά τις αντιρρήσεις του κ. Προέδρου, ο οποίος επέμενε οτι δεν υφίσταται ζήτημα να συνεχιστεί η συζήτηση.
Ο κ. Τσούτσιας είπε:
Έίθισται να γίνεται αυτό αλλά δεν πρέπει να γίνεται΄΄.
Το θέμα έκλεισε οριστικά υπό την πίεση του κ. Προέδρου.


Όμως το θέμα όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά τώρα ανοίγει. Ας δούμε γιατί.
Ο κ. Δήμαρχος βρήκε μια θέση που δεν αντιστοιχεί στην κουλτούρα του και στην παιδεία του. Μπορεί να είθισται αλλά δεν είναι πάντα εφαρμόσιμα αυτά που ΄΄είθισται΄΄. Μας θυμίζει το ΄΄νόμιμο είναι και ηθικό΄΄.  Αν ταυτίζεται με την άποψη αυτή σταματούμε εδώ. Αν, όμως, όχι, έπρεπε να δώσει το παράδειγμα προς μίμηση και να αλλάξει ένα ΄΄είθισται΄΄ και που δεν είναι το μόνο που πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι απλά μια δεοντολογία που πρέπει να ακολουθήσει αλλά το απαιτεί η σωφροσύνη και η αξιοπρέπεια.
Το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποτελέσει το τέλος μιας κακής αντίληψης της διαχείρισης της εξουσίας, που έστω και την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές οφείλει να αλλάξει και να μην ξανασυμβεί.
Τα στοιχεία όμως που υπάρχουν τον διαψεύδουν κατηγορηματικά. Εμείς έχοντας καλή πληροφόρηση φέρνουμε στην δημοσιότητα άλλο έντυπο που δείχνει ότι ο κ. Δήμαρχος συστηματικά ακολουθεί μέθοδο ίδια με αυτή του παρελθόντος και οι όποιες θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο απλά εκφράζονται για να ικανοποιήσει προς στιγμή το ΄΄κοινό΄΄.
Ο κ. Δήμαρχος πρόκειται να κυκλοφορήσει έντυπο για τις εκλογές όπου με τον τίτλο του δήμου αναλύει τα ΄΄εργα΄΄ της τετραετίας. Το έντυπο αυτό, του οποίου το πρωτοσέλιδιο δημοσιεύουμε εδώ σήμερα αποτελείται απο 16 σελίδες με την φωτογραφία του και ασφαλώς πλούσιο υλικό απο φωτογραφίες. Το έντυπο είναι καθαρά προεκλογικό και μάλιστα πολυτελούς μορφής.
Το ερώτημα. Είναι κατ' αρχήν αλήθεια αυτό; Δεύτερον με την ετικέττα του δήμου διασφαλίζεται το κόστος απο τον προϋπολογισμό του δήμου; Τρίτον, αν όχι γιατί δεν χρησιμοποιεί τα λογότυπα του συνδυασμού του ώστε αν η δαπάνη μεταβεί στον πάρεδρο να κοπεί ως μη δραστηριότητα του δήμου;
Δεν το έκανε, όμως. Το έντυπο, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αν δεν κυκλοφόρησε ως σήμερα είναι ένα απο τα βασικά εργαλεία προβολής του δημάρχου για τις ερχόμενες εκλογές.
Το ζήτημα, λοιπόν, για μας είναι και ηθικό και νόμιμο.
Σε ό,τι αφορά τον κ. πρόεδρο του δημοτικού συμβαουλίου θα λέγαμε να κρατήσει τις διαδικασίες με αντικειμενικό τρόπο και να προστατέψει τα συμφέροντα του δημότη όσο κι αν φαίνεται ότι η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζει τα συμφέροντα του δημότη. Την αντικειμενικότητα της λειτουργίας την νοιώσαμε απο παλιά και γνωρίζουμε απο διαδικασίες. 
Τώρα σε ό,τι αφορά τον κ. Μανιατογιάννη. 
Ασφαλώς ο κ. Μανιατογιάννης για να περιοριστεί  σε ΄΄συστάσεις΄΄ προς τον κ. δήμαρχο του τύπου ΄΄να μην αναφέρετε ανακρίβειες΄΄ αποδέχεται τη διαδικασία που ακολουθεί ο κ. δήμαρχος κι επομένως στην υπόθεση εργασίας αν γίνει δήμαρχος κάποτε θα ακολουθήσει την ίδια τακτική. Το νεαρόν της ηλικίας ίσως να είναι στοιχείο συγχωρήσεως για μας τους έχοντες άλλη άποψη για την αυτοδιοίκηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...