Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τοπικές εκλογές: Καραδοκεί η (μεγάλη) αποχή

Ρευστό τοπίο ως προς την «αποχή» αλλά και το κριτήριο της ψήφου στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καταγράφει έρευνα της εταιρείας GPO για το Mega.


Συγκεκριμένα, αν και το 81,6% («σίγουρα ναι» το 69%) δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει στις Νοεμβρίου, έναντι του 16,3% που υποστηρίζει ότι «δεν θα πάει», μόλις οι μισοί (54,2%) δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρουν οι επερχόμενες εκλογές (45,6% τους λένε ότι τους ενδιαφέρουν), ποσοστό αντίστοιχο με αυτό των ευρωεκλογών του 2009, όπου η αποχή έφτασε στο ποσοστό ρεκόρ του 48%.


Ασαφές και το κριτήριο της ψήφου


Ασαφές είναι και το κριτήριο της ψήφου καθώς το 55,6% δηλώνει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι «ευκαιρία για διαμαρτυρία για το Μνημόνιο και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης», έναντι 42,3% που δηλώνει το αντίθετο. Ωστόσο, δεν υπάρχει βεβαιότητα οι ψηφοφόροι θα «αρπάξουν» αυτή την «ευκαιρία».


Πάντως, σημαντικό εύρημα είναι αυτό που αφορά το 42,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι οι επικείμενες εκλογές είναι «ευκαιρία για διαμαρτυρία για το Μνημόνιο και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» (55,4% απαντούν το αντίθετο) αλλά και ότι το 28% των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν ακολουθούν την κεντρική «γραμμή» του κόμματος, δηλώνοντας ότι οι επικείμενες εκλογές δεν είναι «ευκαιρία για διαμαρτυρία για το Μνημόνιο και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» (70,7% απαντούν το αντίθετο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...