Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης αιφνιδιαστικά καταψηφίζει το προς υποβολή σχέδιο του Καλλικρατικού Δήμου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» που παρέχει χρηματοδότηση για ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων του Νέου Δήμου



Οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Μελισσίων και επιστολή του προς το Δήμο Πεντέλης, που ζητά την επανεξέταση του θέματος


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης αιφνιδιαστικά καταψήφισε το προς υποβολή σχέδιο του Καλλικρατικού Δήμου για συμμετοχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», παρά την αρχική του συμφωνία, μεταξύ των Δήμων Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης. Το Σχέδιο Δράσης, το οποίο ο Δήμος Πεντέλης καταψήφισε, μπλοκάρει τη δυνατότητα του Νέου Δήμου να διεκδικήσει τη συμμετοχή του σε αυτή την ενέργεια, που αφορά Δήμους που δημιουργούνται με το σχέδιο Καλλικράτης. Ο Δήμος Μελισσίων (που ορίζεται υπεύθυνος από το πρόγραμμα, ως έδρα του νέου Δήμου), είχε ήδη διαμορφώσει την πρόταση, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει τους Δήμους Νέας Πεντέλης και Πεντέλης. Το Δημοτικά Συμβούλια Μελισσίων και Νέας Πεντέλης ενέκριναν το προς υποβολή σχέδιο, ενώ της Πεντέλης όχι, με αποτέλεσμα αν η απόφαση δεν αλλάξει θα χαθεί η ευκαιρία του νέου Δήμου να χρηματοδοτηθεί για την αναβάθμιση των πληροφοριακών του συστημάτων. Η πρόταση αφορούσε δυο δράσεις:


Η πρώτη ήταν η δημιουργία ενός γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος (GIS) το οποίο θα αποτελούσε τη βάση μιας σειράς υπηρεσιών προς τους δημότες, όπως η παροχή πολεοδομικών πληροφοριών, ενημέρωσης για τα συστήματα καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, διαδραστική επικοινωνία για την υπόδειξη βλαβών και προβλημάτων και ένα σωρό άλλα.


Η δεύτερη δράση είχε σαν στόχο την εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού που θα οδηγούσε, πέραν από την παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας του, σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για το Δήμο.


Η πρόταση είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων και από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Πεντέλης και για να υπολοιηθεί χρειάζεται και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πεντέλης.


Ο Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος αντέδρασε έντονα στη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και απέστειλε σήμερα επιστολή στο Δήμαρχο Πεντέλης κ. Στεργίου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Μελισσίων Συμβουλίου Πεντέλης κ. Σιώμο, με την οποία τους κοινοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων να τους καλέσει να επανεξετάσουν το θέμα εντός της προθεσμίας που τάσσει το ΕΣΠΑ (15 Οκτωβρίου), ώστε να μην χαθεί για το νέο Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης αυτή η ευκαιρία δημόσιας χρηματοδότησης, για ένα τόσο μεγάλο έργο που εκ του Νόμου πρέπει να υπολοιηθεί το συντομότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...