Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Από τη δημοτική παράταξη ΄΄Δράση για μια άλλη πόλη΄΄ πήραμε την παρακάτω επιστολή και την δημοσιεύουμε.


Μια απάντηση στη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στα Βριλήσσια



Σχετικά με την εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού της

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργατικών σχέσεων και πρακτικών, μεταξύ των εκπροσώπων της «Δράσης» και της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Βριλησσίων» τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Βριλησσίων,μετά από τέσσερα χρόνια κοινής στάσης στο 99,9% των ψηφοφοριών, τόσο για τοπικά ζητήματα, (ακόμη και δημόσιες παρεμβάσεις από κοινού είχαν οργανωθεί, βλ. αποτροπή επέκτασης Ι. Ν. Αναλήψεως), όσο και για τα ευρύτερα («Καλλικράτης», ευρωπαϊκά προγράμματα, δημοτική επιχείρηση, σχέσεις εργασίας κλπ), ξαφνικά, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στα Βριλήσσια, (με νέο υποψήφιο Δήμαρχο), ανακάλυψε και αποκαλύπτει τον πρακτορικό ρόλο του συνδυασμού μας!


Στην εκλογική της διακήρυξη η «Λαϊκή Συσπείρωση» αφιέρωσε 11 σειρές κριτικής προς τη διοίκηση του Δήμου (αποκλειστικά για οικονομικά θέματα), 5 σειρές κριτικής για το ΠΑΣΟΚ (γιατί υπερψήφισε τις αντιλαϊκές επιλογές της πλειοψηφίας!) και τις εξής 8 σειρές για τη «Δράση»:


«Καταδίκασε τον ΣΥΝ και τον Γ. Τσούτσια, που κρύβει τον ταξικό χαρακτήρα της νέας αντιδραστικής διάρθρωσης σε δήμους και περιφέρειες, περιορίζει την κριτική σε θέματα ανώδυνα όπως της διαχείρισης, «μοντέλου διοίκησης» και «πολιτικού προσωπικού». Κριτική η οποία καλλιεργεί αυταπάτες για φιλολαϊκά μέτρα στα πλαίσια της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων. Με σοσιαλδημοκρατική συνταγή λειτουργεί ως ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Θολώνει συνειδητά την προοπτική για την μόνη απάντηση που είναι υπέρ του λαού, ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος με πλαίσιο στόχων και αιτημάτων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη.»


1) Ασφαλώς και δε δικαιούται η «Δράση» να σχολιάσει την επιλογή του ΚΚΕ να μας αναγορεύσει σε βασικό του αντίπαλο στα Βριλήσσια, μάλιστα σήμερα, σ’ αυτές τις πολιτικές συνθήκες, ενώ οι άλλοι συνδυασμοί κατηγορούνται για πταίσματα μπροστά στα δικά μας προμελετημένα πολιτικά εγκλήματα.


2) Ασφαλώς και δικαιούται το τοπικό ΚΚΕ να διαστρεβλώνει τις θέσεις και τις απόψεις μας, γιατί στη διάρκεια της μακρόχρονης απουσίας του από την καθημερινότητα του προαστίου δεν τις έχει αντιληφθεί. Άλλωστε, ό,τι κι’ αν ισχυριζόμασταν, πάλι τις ίδιες κατηγορίες θα αντιμετωπίζαμε.


3) Ασφαλώς και δικαιούται το ΚΚΕ να περιφρουρεί τους ψηφοφόρους του υψώνοντας τείχη απέναντί μας και διαστρεβλώνοντας τη φυσιογνωμία της προσπάθειάς μας. Δικαιούται ακόμη και να μην αναφέρει ούτε την ονομασία της παράταξης που υβρίζει, να την μετατρέπει σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ (μήπως έτσι αυτή «εξαφανιστεί»;) και να τη «χρεώνει» πολιτικά στο χώρο του Συνασπισμού, πράγμα απολύτως αναληθές για όλους όσους γνωρίζουν, (του ΣΥΝ συμπεριλαμβανομένου), αλλά όχι φυσικά του ΚΚΕ.


4) Ασφαλώς τέλος, το ΚΚΕ, όπως και κάθε φορέας ή πολίτης, δικαιούται να διαφωνεί με τις θέσεις μας, ακόμη και να τις αντιμάχεται και να μας κατηγορεί δημόσια γι’ αυτές.


5) Αυτό όμως που δεν δικαιούται, ούτε το ΚΚΕ, ούτε κανείς άλλος, είναι η κατηγορία του «πράκτορα», εκείνο το «… θολώνει συνειδητά..», οι ηθικού περιεχομένου καταδίκες που ανασύρονται από μαύρες ιστορικές περιόδους για να ριχτούν με τόσο μένος σε μια αυτοδιοικητική παράταξη!


6) Όμως η πραγματικότητα στα Βριλήσσια δεν αλλάζει κατασκευάζοντας αντιπάλους: Αν υπάρχει κάποιος τα τελευταία χρόνια, που να επένδυσε τοπικά στην αφύπνιση «εαυτών και αλλήλων», στη δημιουργία αντιστάσεων και πρωτοβουλιών και τελικά –στο μέτρο των δυνατοτήτων μας- τοπικού κινήματος, αυτή είναι η «Δράση» και –δυστυχώς- κανείς άλλος. Αντίθετα, για μια ακόμη φορά, κόμματα και φορείς της Αριστεράς, όπως το ΚΚΕ, προτιμούν να αλιεύουν ψήφους από τα μικρά ή μεγάλα κινήματα που άλλοι διαμορφώνουν, παρά να συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.


7) Η «Δράση», δεν σκοπεύει να αποτελέσει μέρος των εσωτερικών αντιπαραθέσεων της Αριστεράς, γι’ αυτό πλανάται το ΚΚΕ, αν νομίζει ότι επ’ αυτού θα αποκτήσει «συνομιλητή». Ο διαχωρισμός μας από αυτές τις νοσηρές και πολιτικά απωθητικές συμπεριφορές είναι απόλυτος, στοιχείο της ταυτότητάς μας, πράγμα που σύντομα, για μια ακόμη φορά, θα αποδειχτεί.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...