Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ΄΄








Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξής μας επι της οδού Γράμμου 39.



Παρ' όλες τις δύσκολες συνθήκες, ποδοσφαιρικοί αγώνες, γιορτή της ρακής απο την Ένωση Κρητών, συγκεντρώθηκαν πάνω απο 140 δημότες να παρακολουθήσουν την τελετή και να ακούσουν τον επικεφαλής στις δηλώσεις του.


Τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης του κ. Μανιατογιάννη, τους οποίους ανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Ζήσης, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.




Στη μικρή ομιλία του ο κ. Ζήσης τόνισε:


΄΄Η παρουσία του συνδυασμού στα δημόσια πράγματα προέκυψε απο την αδυναμία του συστήματος στην ευρύτερη πολιτική σκηνή αλλά και ιδιατέρως στην τοπική. Τα λάθη και η απαξίωση της πολιτικής ζωής και οι συνέπειές της δεν καταγράφησαν μόνο αλλά μετατράπηκε σε μια ομάδα πολιτών με ανησυχίες και ανάμεσα σε μηχανισμούς και κόμματα εκδηλώθηκε ως δημοτικός συνδυασμός και συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές.


Δέχθηκε και δέχεται καθημερινά επιθέσεις απο τους γνωστούς μηχανισμούς, με χαρακτηρισμούς και με σκοπό να διαλυθεί ή να αποδυναμωθεί. Ανθίσταται με όπλο το δίκαιο και τον πολιτισμό ενώ ταυτόχρονα ξεδιπλώνεταιη πολιτική πρόταση, καθαρά αυτοδιοκητική για την νέα πορεία της πόλης.


Η συμπολίτευση και η μείζονα αντιπολίτευση ζητούν μέσα απο το λόγο του χρίσματος και των κομμάτων τους ζητούν την ψήφο των δημοτών όταν ήταν τέσσερα χρόνια απόντες με κλειστές τις πόρτες και τα αυτιά τους στα αιτήματα των δημοτών.


Υποκρισία με τη διεκδίκηση του Γ' Λυκείου όταν άνθρωποι που κινητοποίησαν την εκπαιδευτική κοινότητα στην πόλη με συγκεντρώσεις σήμερα να στηρίζουν την απερχόμενη δημοτική αρχή.


Υποκρισία είναι όταν πολλοί απο τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους σφόδρα εναντίον του δημάρχου περιέτρεχαν τους διάφορους πολιτικούς χώρους να βρουν πολιτική στέγη αλλά σήμερα ξαναβρίσκονται στη σημερινή δημοτική αρχή.


Οι ίδιοι μιλούν για απαξίωση της πολιτικής ζωής όταν οι ίδιοι την απαξιώνουν με τις πράξεις τους και απαιτούν την ψήφο του δημότη.


Για τον δανεισμό και τις αυξήσεις στα τέλη και στο νερό είναι όλοι συνυπεύθυνοι αφού συμφωνούσαν στη λήψη των δανείων με τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής.


Για το κυκλοφοριακό η δημοτική αρχή δεν άκουσε κανένα αίτημα, καμιά παρατήρηση, κανένα πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα προχωρούσε σε σημειακές παρεμβάσεις που αλλοίωσαν την ταυτότητα της πόλης. Καμιά μελέτη για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ενώ ελήφθη απόφαση για την λήψη δανείου για κυκλοφοριακή μελέτη.


Ο κ. Ζήσης ζήτησε να πορευθούν όλοι μαζί για μια πόλη που θα τη διαχειρίζονται όλοι με συμμετοχή, με συναποφάσεις, με εθελοντισμό, με δημοκρατία και σύμπνοια να γυρίσουμε στην εποχή της γειτονιάς, των φιλικών σχέσεων των ανθρώπων, σε μια καθημερινότητα που θα φέρνει ηρεμία και ισορροπία.


Ανθρώπινες σχέσεις, επιστροφή στη γειτονιά, ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτών, αξιοκτρατία, σύγχρονη δαχείριση, διεκδικητικοί για καλύτερο ΄΄Καλλικράτη΄΄ και επιστροφή όλων των οφειλομένων απο την κεντρική κυβέρνηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση, έξω απο τους κομματικούς εναγγαλισμούς, σύγχρονη και ισχυρή διοίκηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα ανοιγοντας ταυτόχρονα το μεγάλο κεφάλαιο του εθελοντισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...