Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Σε όλη την προεκλογική περίοδο, η οποία για εμάς άρχισε απο τα μέσα Ιουνίου, διατηρήσαμε υψηλό επίπεδο επικοινωνίας με τους πολίτες και τους υπόλοιπους υποψηφίους. Δεν το πράξαμε γιατί έπρεπε αλλά γιατί το πιστεύουμε. Ήταν μια συλλογική στάση απέναντι στην τοπική μας κοινωνία.



Ασκήσαμε, όπως είχαμε πει, κριτική σε όλους άλλωστε το οφείλαμε. Είδαμε με καλοπροαίρεση την ενασχόλησή μας με το δημόσιο βίο και τις σχέσεις μας με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, με τις οποίες προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε άριστες σχέσεις.


Είναι αλήθεια, όμως, ότι πολλά στοιχεία απο κάποιες παρατάξεις ξέφυγαν. Αντιμετωπίσαμε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και επιθέσεις με κανένα περιεχόμενο. Αντισταθήκαμε και πάλι με ήπιους και υψηλού επιπέδου πολιτικές, καταθέτοντας προτάσεις και μόνο αυτό.


Ευτυχώς η εικόνα αυτή δεν είχε τις πηγές της στις ηγεσίες των δημοτικών παρατάξεων και το αναγνωρίζουμε. Δεν αναγνωρίζουμε, όμως και δεν θα αποδεχθούμε την επιβολή τέτοιου κλίματος έστω και από μικρή μερίδα καλοβολεμένων στοιχείων που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν παρά μόνο συκοφαντίες και λάσπη.


Χειροκροτούμε τις προσπάθειες των ηγεσιών όλων των παρατάξεων που στις ομιλίες τους και στη συμπεριφορές τους υπήρξαν άψογοι. Ανταποδόσαμε με τον ίδιο τρόπο πιστεύοντας πως οι ηγεσίες δίνουν το παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού.


Οι τελευταίες ημέρες έδειξαν κατά κάποιο τρόπο ότι οι δύο μονομάχοι ξέφυγαν απο τις αρχές αυτές για λίγο. Οι ανακοινώσεις με παραπληροφόρηση για την δημιουργία εντυπώσεων δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ούτε η επιλογή συγκεκριμένης ιστοσελίδας να χρησιμοποιούν για επιτίθεται ο ένας στον άλλο. Και μια ιστοσελίδα, η οποία έχει πάρει ήδη θέση υπέρ του ενός υποψηφίου εμμέσως πλην σαφώς εδώ και αρκετό καιρό. Καταλύθηκε, για μας, η έννοια της δεοντολογίας. Δεν κράτησαν σε υψηλό επίπεδο την ενημέρωση αλλά στόχευε ο ένας τον άλλο μέσα απο μια ιστοσελίδα λές και ήταν η μόνη πηγή πληροφόρησης των πολιτών. Μας έκανε τρομερή εντύπωση, πώς οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι παρασύρθηκαν έτσι.


Αλλά και η ουσία των αντιπαραθέσεων είχε πολλά στοιχεία ανακριβειών και χωρίς τεκμηρίωση.


Εμείς καταγράψαμε αυτές τις συμπεριφορές και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, όπως αντίθετοι είμαστε με την επιλογή ένός συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης για επικοινωνία με τους πολίτες.


Οι πολίτες θα πρέπει να μετρήσουν πολύ καλά όλα τα δεδομένα για να επιλέξουν κάποιον απο τους δύο υποψηφίους. Να προσπαθήσουν να βγούν απο τα καθιερωμένα και να βρουν αντικειμενικά κριτήρια για να οδηγηθούν στην τελική τους απόφαση. Πέρασε η εποχή που οι υποσχέσεις και τα ''θα'' ήταν στοιχείο επιλογής. Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και απο την πλευρά της οικονομίας και απο την πλευρά της λειτουργίας ενός δήμου.


Απαιτείται όχι μόνο πρόγραμμα αλλά και εξασφάλιση στήριξης του προγράμματος, απαιτείται ρεαλιστικό πρόγραμμα, αληθινούς και εφικτούς στόχους να θέσει η όποια αυριανή διοίκηση. Οι ενέργειές της απαιτείται, επίσης, να έχουν στόχο με προοπτική πολλών ετών. Δεν αρκεί να οραματιστεί κανείς το έργο αλλά χρειάζεται να δει κανείς αν το έργο αυτό θα δώσει λύσεις σε προβλήματα σε βάθος χρόνου.


Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι οι Βριλησσιώτες και οι Βριλησσιώτισες θα επιλέξουν αντικειμενικά και χωρίς συναισθηματισμούς τον επόμενο δήμαρχο της πόλης βλέποντας σ' εκείνον μια ελπίδα και προοπτική στο άρρωστο περιβάλλον, που γέννησαν πολιτικές και πολιτικοί ανάξιοι γι' αυτή τη χώρα!

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...