Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση όλων των διακρίσεων, των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων, των αποκλεισμών και την εξάλειψη κάθε είδους βίας, λεκτικής, σωματικής και ψυχολογικής και διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλους.


Οφείλουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέπουν την ενδυνάμωση, την αυτονομία, την πλήρη πολιτική και κοινωνική συμμετοχή όλων.


Μέτρα που θα παρθούν άμεσα:


• δομές στήριξης κακοποιημένων γυναικών με πλήρη ψυχολογική, νομική και επαγγελματική υποστήριξη


• δημιουργία ενός Αυτοδιαχειριζόμενου Κέντρου Γυναικών, πολλαπλών χρήσεων για όλες τις κατοίκους του δήμου


• στήριξη των ΜΚΟ οι οποίες δραστηριοποιούνται με σκοπό την εξάλειψη της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης


• επανασχεδιασμός ελεύθερων ανοιχτών χώρων, παιδότοπων, χώρων για αθλητικές και άλλες δραστηριότητες παιδιών και εφήβων.


• απαραίτητες μετατροπές και προσθήκες ώστε όλοι οι δημόσιοι χώροι και τα κτίρια -υπηρεσίες, σχολεία, χώροι ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης, μέσα μαζικής μεταφοράς- να είναι προσβάσιμα για όλους τους ανθρώπους με αναπηρία.


• απαραίτητες παρεμβάσεις για τη μετακίνηση των ανθρώπων αυτών μέσα στην πόλη και προσαρμογή όλων των δημόσιων ανοιχτών χώρων στις ανάγκες τους.


• διασφάλιση σε θεσμικό επίπεδο ίσων ευκαιριών για πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην εκπαίδευση, στην περίθαλψη, στην επικοινωνία και την πληροφόρηση, στην απασχόληση και την κοινωνική ασφάλιση, στα δημόσια αγαθά και τις υπηρεσίες ώστε να πάψουν να ζουν σ αυτές τις συνθήκες απομόνωσης και αποκλεισμού.


. διερεύνηση και στόχευση κατασκευής κτηρίου όπου θα φιλοξενηθεί ο ΄ΚΡΙΚΟΣ΄ ένα αίτημα πολλών ετών από την ομάδα αυτή. Η υπόθεση ΄΄ΚΡΙΚΟΣ΄΄ για μας είναι σημαντικής σημασίας αφού πρόκειται για ύψιστης παροχής κοινωνικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...