Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΟΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

απο το myOTA.gr

Δεν θα ψηφίζουν και δεν θα εκλέγονται οι συμβασιούχοι στην διαδικασία εκλογής των συλλογικών οργάνων της ΠΟΕ – ΟΤΑ σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Θέμης Μπαλασόπουλος και σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του 39ου οργανωτικού συνεδρίου. Επικράτησε η άποψη ότι «δεν μπορούν πρόσκαιρα εργαζόμενοι που συνήθως είναι και «όμηροι» να διαμορφώνουν συνεδριακές πλειοψηφίες.



Παράλληλα όμως επισημάνθηκε η ανάγκη αλλαγής της εικόνας και της οργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος.


Πρώτα από όλα η ΠΟΕ – ΟΤΑ επιδιώκει την ενιαία συλλογική έκφραση μεταξύ εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού. Δεύτερον επιδιώκει να διαμορφώσει μια δομή πρωτοβάθμιων οργανώσεων σύμφωνα με την δομή του Καλλικράτη χωρίς την σημερινή πολυδιάσπαση που διαμόρφωσε ο Καποδίστριας.


Από την άλλη όμως από την πλειοψηφία του οργανωτικού συνεδρίου διατυπώθηκαν και οι αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πρώτα από όλα η ενεργός και ουσιαστική συμμετοχή του εργαζόμενου στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις. Δεύτερον η υπέρμετρη κομματικοποίηση κα η πολιτική και οικονομική εξάρτηση από την κεντρική εξουσία και τα κόμματα. Τρίτο η αλλαγή των επικοινωνιακών εργαλείων και η εικόνα του συνδικαλιστή στην κοινωνία


Να σημειώσουμε ότι η ΠΑΣΚΕ έχει 18 έδρες, η ΔΑΚΕ έχει 6 έδρες, το ΠΑΜΕ έχει 7 έρδρες, η ΑΣΚ (ΣΥΝ) έχει 3 έδρες και οι Συσπειρώσεις 1 έδρα. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ εκπροσωπεί 70.000 υπαλλήλους.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...