Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ

Καταδικασμένες είναι οι μικρές επιχειρήσεις και στην πόλη μας. Το ένα μαγαζί μετά το άλλο κλείνει μην αντέχοντας την κατάσταση. Οι επαγγελματίες που μένουν βρίσκονται σε απόγνωση.
Οι πληροφορίες μας έιναι ότι ο τζίρος φέτος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι κατά 50% κάτω απο τα περσινά δεδομένα. ΄΄Το χρήμα στην αγορά έχει εξαφανιστεί. Δεν κινείται τίποτα'' μας είπε χαρακτηριστικά επαγγελματίας της αγοράς της πόλης μας.
΄΄Υπάρχουν μέρες που δεν μπαίνει κανείς στο μαγαζί΄΄ συνεχίζει ο ίδιος επαγγελματίας. ''Αν στις επόμενες ημέρες δεν γίνει κάτι καλύτερο, τον Ιανουάριο να περιμένουμε βροχή τις πτωχεύσεις και το κλείσιμο μαγαζιών στην πόλη μας''.
Είναι αλήθεια ότι δεν θα σωθεί καμιά επιχείρηση ούτε και με την μείωση του ενοικείου του μαγαζιού αν και εφ' όσον ο ιδιοκτήτης δεχθεί να γίνει. Οι τζίροι δεν επαρκούν να δώσουν σχετική βιωσιμότητα στις μικροεπιχειρήσεις.
Επιβαρυντικό στοιχείο σ' αυτά είναι και η συνεχής αύξση των άμεσων και έμμεσων φόρων απο την πλευρά της Κυβέρνησης αλλά και οι πιέσεις που ασκούνται με διάφορους τρόπους στην επιχείρηση. Το φορολογικό σύστημα που βρίσκεται σε επεξαργασία πιέζει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση ενώ το χρηματοπσιτωτικό σύστημα αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις γιατί και το ίδιο πάσχει.
Τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου θα δούμε ποιές θα είναι οι συνέπειες και ποιές επιχιρήσεις στην πόλη μας δεν θα υπάρχουν πια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...