Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ: Στην τελική ευθεία η ένταξη στο σχέδιο πόλης των περιοχών

Στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας βρίσκεται πλέον η πορεία της πολεοδομικής μελέτης, με βάση την οποία εντάσσονται στο σχέδιο πόλης τμήματα της 3ης (Λάκκα Ρήγα, Μποκόρου) και 4ης (Παλιάγιαννη, Σαλίγκαρος, Ηπειρώτικα, Κακιά Σκάλα) γειτονιάς.


Η διαδικασία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2007, οπότε και υπεγράφη σύμβαση με το μελετητικό γραφείο που κατόπιν διαγωνισμού ανέλαβε τη σύνταξη της σχετικής μελέτης. Το πρώτο στάδιο της μελέτης υπεβλήθη στα τέλη Ιουλίου 2008 και παρελήφθη το Νοέμβριο του 2008 από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, αφού ελέγχθηκε αρμοδίως από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μελισσίων.


Μετά την έκδοση της υπ’αρ.2452/2010 απόφασης του ΣτΕ, η οποία εκδόθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και κυρίως με την αποφασιστική συμβολή του «Συλλόγου Πολεοδομικής Αναβάθμισης», το Σεπτέμβριο του 2010 ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της μελέτης.


Το εν λόγω στάδιο θα παραδοθεί από τους μελετητές σύμφωνα με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις μέχρι την 30/1/2011. Στη συνέχεια πρέπει να παραληφθεί από τη Δημαρχιακή Επιτροπή και μετά να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί στα γραφεία του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Μελισσίων μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, ο οποίος πρέπει να τηρηθεί και από την επόμενη Δημοτική Αρχή, η ανάρτηση της δεύτερης φάσης της πολεοδομικής μελέτης μπορεί να γίνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2011, ώστε να λάβουν γνώση του προτεινόμενου πολεοδομικού σχεδιασμού της περιοχής, οι ιδιοκτήτες και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι το χρόνιο αυτό ζήτημα επί δικής μας διοίκησης προχώρησε σημαντικά. Ευχαριστώ για αυτή την εξέλιξη τόσο την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, αλλά και το Σύλλογο Πολεοδομικής Αναβάθμισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...