Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ΣΤΙΣ 19.30, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ

Οι Έλληνες παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους. Δεν αντέχουν περισσότερο. Η αγανάκτηση χτύπησε κόκκινο.
Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε μετά την διακαναλική συνέντευξη τύπου του κ. Πρωθυπουργού:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα»

Συζητώντας με τους δημοσιογράφους ο Μίκης δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να ιδρύσει κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ εάν ο Πρωθυπουργός οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετα τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι φανερό ότι οι πολίτες έφτασαν σε σημεία μη ανοχής πλέον. Η προσπάθεια χειραγώγησης της βούλησης των Ελλήνων ψηφοφόρων και η οικονομική κατάστασή τους πιέζουν τους Έλληνες πολίτες και απ΄ ότι φαίνεται είναι έτοιμοι να πάρουν πρωτοβουλίες που δεν έχει ξαναγίνει στον τόπο.
Οι σημερινοί πολιτικοί θεωρούν τους πολίτες πρόβατα και ότι μπορούν να τους στέλνουν όπου εκείνοι θέλουν. Κάνουν μεγάλο λάθος. Η υπομονή και η ανοχή έχει όρια. Τον οικονομικό μαρασμό δεν τον έφεραν οι πολίτες, οι πολιτικοί τον έφεραν κι όμως οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν. Κανένα κόμμα σήμερα δεν εμπιστεύεται ο Έλληνας.

Το ανεξάρτητο είναι καθημερινά στο στόμα και στη σκέψη του Έλληνα. Όλοι έχουν την πολιτική τους τοποθέτηση. Η ανάγκη, όμως, να εκφραστούν με άλλο τρόπο έστω και διαμαρτυρόμενοι είναι πιο μπροστά απο την πολιτική συνείδηση. Τα προβλήματα που προκάλεσαν οι σημερινοί πολιτικοί και η συνέντευξη του Πρωθυπουργού που με τόσο βίαιο τρόπο παροτρύνει τους ψηφοφόρους διλληματικά σε στήριξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ερέθισαν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα ψηφοφόρο.

Οι αντιδράσεις είναι πολύ κοντά. Οι ψηφοφόροι Έλληνες θα δώσουν απάντηση γενναία στις ερχόμενες εκλογές. Μπορεί να μην βγαίνουν απο τα σπίτια τους, μπορεί να μην κατεβαίνουν σε συλλαλητήρια, μπορεί να μην συμμετέχουν σε απεργίες όμως κρατούν μέσα τους την αγανάκτηση και θα την εκφράσουν στις ερχόμενες εκλογές. Όπως στις τελευταίες εθνικές εκλογές έστειλαν στο σπίτι τους κάποιους πολιτικούς του σωλήνα έτσι και τώρα θα διώξουν όσους μπορούν απο την πολιτική για να ξεκαθαρίσει η πολιτική απο τους ΄΄πολιτικούς΄΄ της πλάκας και του γέλιου.

Αυτή είναι και η ουσία της δήλωσης του Μίκη Θεοδωράκη, που τελευταία παρεμβαίνει εύστοχα στα δημόσια πράγματα και μας βρίσκεια απόλυτα σύμφωνους.

Στείλτε, λοιπόν, όλοι το μήνυμα :
΄΄ΩΣ ΕΔΩ!!!  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ΄΄

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

Ο Δήμαρχος των Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος καλεί σε έκτακτη συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για επίθεση που έγινε στην Πεντέλη εναντίον υποψηφίου του συνδυασμού του.
Ο κ. Γραφάκος υπέβαλε μήνυση εναντίον των δραστών όπως και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Κοτταράς, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση.
Τα πράγματα στον Καλλικρατικό δήμο Μελίσσια- Ν. Πεντέλη-Π. Πεντέλη εξελίσονται σε άγριες καταστάσεις κι αυτό εν όψει των ερχόμενων εκλογών.
Ο κ. Γραφάκος δήλωσε :
«Καταδικάζω την άνανδρη και αποτρόπαιη επίθεση εναντίον του φίλου και συνεργάτη Νίκου Κοτταρά.  Τις τελευταίες μέρες ξένα με την πολιτική κουλτούρα της πόλης μας φαινόμενα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους προσπαθώντας να επιβάλλουν το νόμο της βίας και των απειλών στην άσκηση του προεκλογικού αγώνα!  Δε θα τους αφήσουμε!  Η πόλη δεν τους χωράει!  Η πόλη δεν τους θέλει!  Η πόλη τους έχει ήδη αποβάλλει!  Ας γυρίσουν εκεί από όπου ήρθαν!».

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η GPO ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Με αφορμή την ενέργεια του κ. Γραφάκου ζητώντας απο την εταιρεία GPO να απαντήσει αν έκανε δημοσκόπηση, την οποία δημοσιοποίησε το κανάλι EXTRA 3 προχθές, που έφερε κάποιους υποψηφίους να προηγούνται έναντι άλλων διαπιστώνουμε κι εμείς πόση πίεση ασκείται στο εκλογικό σώμα για να κινηθούν κατά εκεί που επιθυμούν τα κανάλια.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούμε κι εμείς, διερευνώντας την περίπτωση της δημοσιοποίησης μέτρησης στο δήμο Βριλησσίων όπου έφερε τον σημερινό δήμαρχο να προηγείται έναντι του κ. Μανιατογιάννη κατά 10 μονάδες (35-25)!!

Αναζητούμε κι εμείς την άκρη!!

΄΄ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ΄΄ ΓΡΑΦΑΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προθεσμία 48 ωρών έθεσε ο Μανώλης Γραφάκος στον κ. Στεργίου να ανακαλέσει δημοσίως τις δηλώσεις του περί μεταφοράς της έδρας του νέου Δήμου Πεντέλης


Σφοδρή επίθεση κατά του κ. Στεργίου εξαπέλυσε στη χθεσινή Συνέντυξη Τύπου ο Δήμαρχος Μελισσίων και Υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης κ. Μανώλης Γραφάκος, στηλιτεύοντας τα πρωτόγνωρα για τον πολιτικό πολιτισμό της πόλης, φαινόμενα λάσπης και μαύρης προπαγάνδας που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες. Κάλεσε τον κ. Στεργίου και τους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους να σταματήσουν να λασπολογούν ενάντια στη δική του αλλά και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, σημειώνοντας ότι αυτές οι συμπεριφορές προδίδουν πανικό μπροστά στην διαφαινόμενη ήττα.


Καταλόγισε δε στον κ. Στεργίου ότι φέρει ακεραία την ευθύνη για τα φαινόμενα αυτά, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «απρεπή, αντιδεοντολογική και απαξιωτική» προς τους ανθυποψηφίους του, τη συμπεριφορά του να μην απαντήσει καν στην πρόσκληση που του απύθυναν από κοινού οι λοιπές 5 παρατάξεις, για ανοικτή δημόσια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.


Ο Δήμαρχος Μελισσίων κατήγγειλε τον κ. Στεργίου ότι, σε κάθε ευκαιρία στην Πεντέλη, δηλώνει ότι θα μεταφέρει την έδρα του νέου Δήμου στην Πεντέλη. «Τον καλώ εντός 48 ωρών να το διαψεύσει ή να το επιβεβαιώσει. Σε διαφορετική περίπτωση, για μας αποτελεί μείζον ζήτημα νομικής, ηθικής, και πολιτικής τάξης», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Γραφάκος.


Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μελισσίων αναφέρθηκε στην πρωτοφανή προώθηση που κάνουν συγκεκριμένα ΜΜΕ υπέρ του κ. Στεργίου, από τη δήθεν δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το κανάλι EXTRA 3, σύμφωνα με την οποία, στην πρόθεση ψήφου ο κ. Στεργίου προηγείται.


Ο κ. Γραφάκος επεσήμανε ότι σε επικοινωνία με τον παρουσιαστή της εκπομπής που παρουσίασε την είδηση υποδείχθηκε η Εταιρία Δημοσκοπήσεων GPO, ως εκείνη που διενήργησε την έρευνα. Εστάλη επιστολή στην Εταιρία GPO στην οποία ζητήθηκε να απαντήσει εάν διενήργησε έρευνα το τελευταίο χρονικό διάστημα για τους Δήμους Μελισσίων, Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, ποιο ήταν το δείγμα και πως ήταν αυτό κατανεμημένο. Η Εταιρία GPO απάντησε ότι δεν έχει διενεργήσει καμία έρευνα, οπότε εστάλη εξώδικο στο κανάλι από τον κ. Γραφάκο, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και μήνυση κατά του καναλιού.


Και ο κ. Γραφάκος κατέληξε: «Δεν θα δείξουμε πλέον ανοχή σε συμπεριφορές, που προσομοιάζουν με πολιτική αλητεία και πολιτικό γκαγκστερισμό, στις οποίες εμείς από σήμερα θα είμαστε απέναντι».


Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού


«Η Πεντέλη στο ύψος της»

ΕΠΗΛΘΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Χθες βράδυ υπήρξε σύσκεψη μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων της πόλης, πέντε τον αριθμό, για τη διαξαγωγή κοινής συνέντευξης τύπου με την μορφή ερωτήσεων απο τους δημοσιογράφους. Υπήρξε συμφωνία μεταξύ τους σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό της συνέντευξης αυτής.
Έτσι στις 1 Νοεμβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα, στο Πνευματικό κέντρο θα διεξαχθεί η συνέντευξη με την παρουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ώρα 19.00.
Από την συνέντευξη αυτή θα λείπουν τα δικά μας μέσα ενημέρωσης διότι αποκλειστήκαμε εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο διαχειριστής των ιστοσελίδων και του ραδιοφώνου  Ό ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ΄ είναι υποψήφιος δήμαρχος. Το γεγονός μας λειπεί ιδιαίτερα και το καταγγέλλουμε ακόμη μια φορά. Θεωρούμε ότι υπήρξε απο την πρώτη στιγμή απόφαση προς την κατεύθυνση του αποκλεισμού απο κάποιους που επιθυμούν να μονοπωλήσουν την ενημέρωση, να μην αναγνωρίζουν ισότιμα τα άλλα μέσα ενημέρωσης και ασφαλώς να παίξουν το παιχνίδι τους όπως εκείνοι επιθυμούν.
Τονίζουμε ότι έκαναν λάθος όσοι βρέθηκαν κοντά σ΄αυτό το παιχνίδι και συνέβαλαν στην στασιμότητα της καθιερωμένης πια μονοπωλιακής ενημέρωσης προωθώντας τους δικούς τους ανθρώπους όπως το επιθυμούν.
Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης με αντικειμενικό μάτι και όχι υπο την επίδραση συμφερόντων και φιλικών σχέσεων. Όταν θα έλθει ο καιρός θα πούμε περισσότερα χωρίς να φοβηθούμε και χωρίς να δεσμευόμαστε απο τίποτα.
Σεβόμαστε την άλλη άποψη, βλέπουμε ισότιμα τους γύρω μας αλλά θα είμαστε αμίληκτοι στην υπεράσπιση της δικής μας θέσης και της αντικειμενικής πληροφόρησης.
Είναι βέβαιαο για μας ότι κάποια μέσα ούτε αντικειμενικά είναι ούτε προσφέρουν τις υπηρεσίες με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Έχουμε στοιχεία να τεκμηριώσουμε την άποψή μας αυτή. Θα γίνει στο μέλλον.
Εμείς θα βρισκόμαστε εδώ είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.
Θα βρεθούμε στην συνέντευξη αυτή των υποψηφίων δημάρχων και θα καταγράψουμε τις εξελίξεις. Θα σας μεταφέρουμε με τη δική μας οπτική τα γεγονότα απο την συνέντευξη διατηρώντας το δικαίωμα να κρίνουμε όπως μας έκριναν.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ



Ε Επί πλέον παρατηρούμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή χρησιμοποιεί κάθε μέσο ακόμη και συκοφαντικές δυσφημήσεις εναντίον υποψηφίων του συνδυασμού μας ή ακόμη και απειλές εναντίον προσώπων – φίλων του συνδυασμού μας.


Την μέθοδο την γνωρίζουμε από παλιά αλλά περιμέναμε να έχει αλλάξει κάτι σ΄αυτή την παράταξη. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι λειτουργούν με μέσα που εκθέτουν πρώτα τους εαυτούς ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύουν το μέλλον τους και το μέλλον της πόλης.


Δεν θα πέσουμε στην παγίδα που στήνουν ΄΄εκλεκτοί΄΄ της σημερινής διοίκησης. Τους χαρακτηρίζουμε ΄΄εκλεκτούς΄΄ γιατί ο σημερινός δήμαρχος τους τίμησε με θέση στο ψηφοδέλτιό του και τούτο σημαίνει ότι την ευθύνη των όσων γίνονται την έχει και ο σημερινός δήμαρχος.


Δεν θα παρασυρθούμε από τις δόλιες επιθέσεις κάποιων υπο την ανοχή του σημερινού δημάρχου. Όμως είναι σίγουρο ότι στην περίοδο αυτή των εκλογών θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και θα συμβάλλουμε στο ομαλό πολιτικό κλίμα, το οποίο όλοι προσπαθούν πλην της πλευράς του σημερινού δημάρχου.


Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τα πράγματα κι αυτό που απαντούμε είναι ΄΄έχουν γνώση οι φύλακες΄΄.

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Παρατηρούμε ότι τα κόμματα μην έχοντας το βαθύ έρισμα στην κοινωνία προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα για τις ερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όλα τα κόμματα, ανταλλάσσουν δηλώσεις επι δηλώσεων για να προκαλέσουν τους πολίτες να σκεφθούν και πολύ περισσότερο να ενεργήσουν με κομματικά κριτήρια και να ξεχάσουν την τοπική τους κοινωνία.
Καταγγέλλουμε την πρόθεση των κομμάτων και τους μηχανισμούς τους όπως και κάθε ενέργεια αυτής κατεύθυνσης απο μερίδα των δημοτικών συνδυασμών που στηρίζονται απο κόμματα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πολίτες επιδιώκουν να λύσουν τα προβλήματά τος μέσα απο τις συμμετοχές των ίδιων των δημοτών στις εκλογές και σε καμιά περίπτωση δεν θα σκεφθούν να έχουν κριτήρια κομματικής τοποθέτησης.
Πιστεύουμε ότι οι δημότες ότι έχουν τα αρίσματα και την γνώση να επιλέξουν τους καλύτερους, τους ικανότερους και να απορρίψουν παρουσίες συνδεδεμένους με τα κόμματα και τις εξαρτήσεις τους. τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας δεν λύνονται με ΄΄εντολές άνωθεν΄΄. Πέρασε η εποχή αυτή ενώ τα κόμματα ξεπεράστηκαν απο την ίδιδια την κοινωνία.
Δεν αρνούμαστε την άμεση εξάρτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης απο την κεντρική κυβέρνηση. Αναγνωρίζουμε μόνο την εξάρτηση αυτή σε οικονομικό επίπεδο. Κάθε άλλη εξάρτηση οδηγεί σε μια τοπική αυτοδιοίκηση ξένη με τα ζητήματα του δημότη ενώ οι δημότες γίνονται πιόνια της κομματικ΄ς νομενκλατούρας. 
Εμείς θέλουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση αληθινά ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Όχι όργανο των κομμάτων και των εξαπτέρυγών τους. Αγωνιζόμασατε προς αυτή την κετεύθυνση γιατι το πιστεύουμε.
Καλούμε όλους τους δημότες να διαχωρίσουν και να δώσουν απάντηση με την ψήφο τους στην διάθεση των κομμάτων να αγκαλιάσουν ακόμη μια φορά την τοπική αυτοδιοίκηση για το δικό τους όφελος. Αντσιτεκόμαστε και ζητούμε όλους τους πόρους που χρωστά η κεντρική κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση και μάλιστα απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά περικοπή στο π΄ροπγραμμα ΄Καλλικράτης΄΄ με το πρόσχημα  της οικονομικής κρίσης. Είναι χρήματα που ανήκουν στην κοινωνία και πρέπει να αποδοθούν σ' αυτή. 

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Χθες το απόγευμα, σύσσωμος ο δημοτικός συνδυασμός ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ΄΄ επισκέφθηκε την περιοχή ΤΡΟΙΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ-ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ-ΤΡΟΙΑΣ και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής ακούγοντας τα παράπονα των δημοτών και τα προβλήματά τους.

Διαπιστώθηκε ότι οι δημότες αυτοί νοιώθουν ξένοι με την πόλη δείχνοντας κι εκείνοι την αδιαφορία τους για τα γεγονότα στην πόλη και λέγοντας την επιθυμία τους να μην συμμετέχουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Την ευθύνη ρίχνουν σε όλες τις διοικήσεις των τελευταίων ετών και κυρίως στη σημερινή διοίκηση ύστερα μάλιστα απο τις τελευταίες παρεμβάσεις στις οδούς αυτές.


Θεωρούμε μετά απο αυτά που εισπράξαμε ότι η ευθύνη στη σημερινή διοίκηση και στην αντιπολίτευση είναι τεράστια για την κατάσταση αυτή. Έδιωξαν τους δημότες απο την πόλη, τους έκαναν να αδιαφορούν για τις εξελίξεις και να δηλώνουν αποχή απο τις εκλογές.


Έχει τεράστια ευθύνη η σημερινή δημοτική αρχή για το γεγονός αυτό χωρίς να απαλάσσουμε την αντιπολίτευση κυρίως την μείζονα, η οποία εγκλωβισμένη στις εσωτερικές της έριδες και διαδικασίες διαδοχής προκάλεσαν αυτή την κατάσταση. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι ζητούν την ψήφο των κατοίκων αυτών για να διοικήσουν μια πόλη που δεν την ξέρουν, να ασχοληθούν μα τα προβλήματα των δημοτών που δεν ξέρουν.


Εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευσή μας με αυτά που είδαμε, ακούσαμε και εισπράξαμε απο την χθεσινή επίσκεψή μας στην περιοχή αυτή.


Εμείς υποσχόμαστε ότι αν και εφόσον βρεθούμε στη διοίκηση του δήμου θα βρεθούμε στο πλάϊ αυτών των ανθρώπων και θα τους ακούσομε με σεβασμό για να λύσουμε τα προβλήματαά τους που έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία χρόνια.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του κ. Ζήση, επικεφαλής της παράταξης ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ στα Άνω Βριλήσσια χθες στις 11.00.
Ο κ. Ζήσης ανέπτυξε πτυχές του προγράμματός του και εστίασε την ομιλία του στα θέματα που αφορούν κυρίως την περιοχή των Άνω Βριλησσίων.
Στην ομιλία του τόνισε την παντελή απουσία της δημοτικής αρχής και όλων των δημοτικών αρχών τα τελευταία χρόνια αλλά και της αντιπολίτευσης.
Μερικά προβλήματα που ανέφερε είναι:
Κυκλοφοριακό, διαμπερής κυκλοφορία απο Β. Ηπείρου, συγκοινωνιακό, επικάλυψη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας με τις γραμμές ΟΑΣΑ, τονίζοντας την ευθύνη της διοίκησης για την έλλειψη συντονισμού και αδιαφορίας. Τόνισε το γεγονός ότι υπήρξαν και γίνονται κι αυτή τη στιγμή παρεμβάσεις στην περιοχή χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι δημότες με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για αλλαγές που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά τους.
Αναφέρθηκε στα προγράμματα των άλλων συνδυασμών όπου αναφέρονται ανακρίβειες και ψεύδη οτι έγιναν έργα που δεν φαίνονται πουθενά. Είπε ότι κανένα πρόγραμμα δεν αναφέρεται στα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περιοχή. 
Αναφέρθηκε στις προτάσεις του συνδυασμού για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες καλύπτοντας πλήρως και αποσπωντας τα συγχαρητήρια των κατοίκων για το γεγονός ότι γνωρίζει αυτός ο συνδυασμός τα ζητήματα και έχει προτάσεις και λύσεις για το καθένα θέμα.
Παρουσίασε τα μέλη του συνυασμού κάνοντας ειδικές αναφορές στα πρόσωπα και τη δράση του καθενός εξ αυτών στην κοιωνία και στην επαγγελματική τους δράση έτσι ώστε να δώσει πλήρη εικόνα για τους υποψηφίους.
Απάντησε σε ερωτήσεις δημοτών και δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα του δυνυασμού για επιμέρους ζητήματα της περιοχής.
Τόνισε τελικά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα Άνω Βριλήσσια αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των δημοτών είπε δε ότι η περιοχή δεν αποτελεί ένα ξεχωρισό κομμάτι της πόλης αλλά είναι η ίδια η πόλη.  

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παρ΄όλο που υπάρχουν αγωγοί ομβρίων τουλάχιστον στα κεντρικά σημεία της πόλης οι πρώτες βροχές έδειξαν ότι οι αγωγοί είτε δεν δουλεύουν είτε δεν υπάρχουν. Οι φωτογραφίες δείχνουν την πραγματικότητα.
Είναι απο τις οδούς Ολύμπου, Μπακογιάννη, Μαραθώνος. Ίδια προβλήματα υπάρχουν στα Άνω Βριλήσσια στην οδό Νικηταρά, Μιαούλη και Αγιάσου.
Οι δημότες δεν τολμούν να βγουν απο τα σπίτια τους όταν βρέχει. Αυτό μας μετέφεραν τελευταία και με την ευκαιρία των διαμαρτυριών τους γενικότερα.




ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα στις 11.00 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης,  Νικόλαος Ζήσης θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία των Άνω Βριλησσίων. Θα αναφερθεί στα προβλήματα της περιοχής και θα δώσει μέρος του προγράμματός του.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΡΓΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Με πολύ μεγάλη λύπη διαπιστώσαμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή, την τελευταία στιγμή, ακόμη και τώρα προχωρεί σε ανεπίτρεπτες σημειακές παρεμβάσεις σε δρόμους χωρίς την συναίνεση των κατοίκων της πόλης και δεν γνωρίζουμε αν τα ζητήματα αυτά έχουν περάσει απο το δημοτικό συμβούλιο.



Μ΄έναν αυταρχικό τρόπο η δημοτική αρχή μειώνει το πλάτος των δρόμων αυξάνοντας την έκταση των πεζοδρομίων προκαλώντας την οργή των δημοτών. Έτσι έγινε στην οδό Αγίου Αντωνίου και πολλές μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν αλλά και κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν χωρίς ανταπόκριση.


Τελευταία παρέμβαση ήταν την περασμένη Τρίτη στην οδό Τροίας όπου και πάλι η δημοτική αρχή προσπάθησε να κάνει το ίδιο. Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν αλλά και επιχειρηματίες μαζί. Διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του δημάρχου, ο οποίος βρέθηκε εκεί και εισέπραξε την οργή του κόσμου.


Οι εργασίες στο δρόμο σταμάτησαν και ο δήμαρχος πήρε τα συνεργεία κι έφυγε.


Θεωρούμε ότι δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές η δημοτική αρχή για να δείξει ότι παρέχει έργο στους δημότες αποδεικνύει ότι ούτε σχέδιο υπάρχει ούτε σεβασμό προς τους δημότες έχει. Εκφράζουμε την λύπη μας αφ΄ενός για τοη δημοτική αρχή αφ΄ετέρου δείχνουμε την συμπαράστασή μας προς τους δημότες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται και οργίζονται με τις αποφάσεις και τις ενέργειες του δημάρχου.
Είναι καιρός να κατανοήσουν όλοι ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι ανάγκη να αλλάξει. Στις εκλογές που έρχονται να δείξουμε όλοι την οργή μας αξιοποιώντας της ταυτόχρον επιλέγοντας με άλλα κριτήρια, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα στις 11.30 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ κ. Ζήσης Νίκος

παραχωρεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο

εκλογικό κέντρο επι της οδού Γράμμου 39.

Μπορούν να παρευρεθούν και δημότες.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



(Παραδείγματα)


ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.


ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα


ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας


ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.


ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.


ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται…


ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.,,


ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την Τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.


ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις (είναι ιερό ζώο στην Ινδία) και πεθαίνεις από την πείνα.


ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές τραβεστί.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ΄΄








Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξής μας επι της οδού Γράμμου 39.



Παρ' όλες τις δύσκολες συνθήκες, ποδοσφαιρικοί αγώνες, γιορτή της ρακής απο την Ένωση Κρητών, συγκεντρώθηκαν πάνω απο 140 δημότες να παρακολουθήσουν την τελετή και να ακούσουν τον επικεφαλής στις δηλώσεις του.


Τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης του κ. Μανιατογιάννη, τους οποίους ανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Ζήσης, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.




Στη μικρή ομιλία του ο κ. Ζήσης τόνισε:


΄΄Η παρουσία του συνδυασμού στα δημόσια πράγματα προέκυψε απο την αδυναμία του συστήματος στην ευρύτερη πολιτική σκηνή αλλά και ιδιατέρως στην τοπική. Τα λάθη και η απαξίωση της πολιτικής ζωής και οι συνέπειές της δεν καταγράφησαν μόνο αλλά μετατράπηκε σε μια ομάδα πολιτών με ανησυχίες και ανάμεσα σε μηχανισμούς και κόμματα εκδηλώθηκε ως δημοτικός συνδυασμός και συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές.


Δέχθηκε και δέχεται καθημερινά επιθέσεις απο τους γνωστούς μηχανισμούς, με χαρακτηρισμούς και με σκοπό να διαλυθεί ή να αποδυναμωθεί. Ανθίσταται με όπλο το δίκαιο και τον πολιτισμό ενώ ταυτόχρονα ξεδιπλώνεταιη πολιτική πρόταση, καθαρά αυτοδιοκητική για την νέα πορεία της πόλης.


Η συμπολίτευση και η μείζονα αντιπολίτευση ζητούν μέσα απο το λόγο του χρίσματος και των κομμάτων τους ζητούν την ψήφο των δημοτών όταν ήταν τέσσερα χρόνια απόντες με κλειστές τις πόρτες και τα αυτιά τους στα αιτήματα των δημοτών.


Υποκρισία με τη διεκδίκηση του Γ' Λυκείου όταν άνθρωποι που κινητοποίησαν την εκπαιδευτική κοινότητα στην πόλη με συγκεντρώσεις σήμερα να στηρίζουν την απερχόμενη δημοτική αρχή.


Υποκρισία είναι όταν πολλοί απο τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους σφόδρα εναντίον του δημάρχου περιέτρεχαν τους διάφορους πολιτικούς χώρους να βρουν πολιτική στέγη αλλά σήμερα ξαναβρίσκονται στη σημερινή δημοτική αρχή.


Οι ίδιοι μιλούν για απαξίωση της πολιτικής ζωής όταν οι ίδιοι την απαξιώνουν με τις πράξεις τους και απαιτούν την ψήφο του δημότη.


Για τον δανεισμό και τις αυξήσεις στα τέλη και στο νερό είναι όλοι συνυπεύθυνοι αφού συμφωνούσαν στη λήψη των δανείων με τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής.


Για το κυκλοφοριακό η δημοτική αρχή δεν άκουσε κανένα αίτημα, καμιά παρατήρηση, κανένα πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα προχωρούσε σε σημειακές παρεμβάσεις που αλλοίωσαν την ταυτότητα της πόλης. Καμιά μελέτη για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ενώ ελήφθη απόφαση για την λήψη δανείου για κυκλοφοριακή μελέτη.


Ο κ. Ζήσης ζήτησε να πορευθούν όλοι μαζί για μια πόλη που θα τη διαχειρίζονται όλοι με συμμετοχή, με συναποφάσεις, με εθελοντισμό, με δημοκρατία και σύμπνοια να γυρίσουμε στην εποχή της γειτονιάς, των φιλικών σχέσεων των ανθρώπων, σε μια καθημερινότητα που θα φέρνει ηρεμία και ισορροπία.


Ανθρώπινες σχέσεις, επιστροφή στη γειτονιά, ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτών, αξιοκτρατία, σύγχρονη δαχείριση, διεκδικητικοί για καλύτερο ΄΄Καλλικράτη΄΄ και επιστροφή όλων των οφειλομένων απο την κεντρική κυβέρνηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση, έξω απο τους κομματικούς εναγγαλισμούς, σύγχρονη και ισχυρή διοίκηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα ανοιγοντας ταυτόχρονα το μεγάλο κεφάλαιο του εθελοντισμού.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Χθες, ημέρα Κυριακή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των μελών - κατοίκων - δημοτών της πόλης της Επιτροπής Αγώνα για το κυκλοφροιακό και συγκοινωνιακό.
Στην συγκέντρωση βρέθηκαν πάνω απο εκατόν είκοσι δημότες, οι οποίοι άκουσαν τα πεπραγμένα της Επιτροπής στο τελευταίο διάστημα μετά τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στη γενική τους συνέλευση.
Παρουσιάστηκε αναλυτικά όλη η δράση της επιτροπής και ταυτόχρονα αναλύθηκε η όλη διαμορφωμένη κατάσταση απο τοις σημειακές παρεμβάσεις και οι συνέπειές των απο την πλευρά του δήμου.
Δημότες πήραν τον λόγο και κατέθεσαν την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να ακούσει το πρόβλημα και πολύ περισσότερο να κινήσει τις διαδικασίες για την λύση των προβλημάτων.
Η επιτροπή σημείωσε ότι συνεχώς τα μέλη αυξάνουν γιατί νέες παρεμβάσεις στην πόλη προκαλούν τους δημότες, οι οποίοι δεν βρίσκουν καμιά ανταπόκριση. Στην επιτροπή εμφανίστηκαν δημότες της περιοχής της οδού Σπάρτης, οι οποίοι αγανακτισμένοι κατέθεσαν τις δικές τους θέσεις, τα δικά τους ερωτηματικά μετά τις ξαφνικές παρεμβάσεις στη συμβολή των οδών Σπάρτης και Σισμανογλείου.
Δόθηκε ο λόγος και στους παρόντες υποψηφίους δημάρχους κ.κ. Ζήση και Μανιατογιάννη, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις και δεσμεύτηκαν με προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος.
Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με την παρουσία των δημοτών στο δημαρχείο στις αρχές Ιουλίου όπου ο δήμαρχος εμφανίστηκε να αναφέρει οτι θα γίνει μελέτη του κυκλοφοριακού και γι΄αυτό το λόγο ελήφθη δάνειο για την πληρωμή της μελέτης. Οι δημότες εμφανίστηκαν στο βίντεο εξοργισμένοι και και αμφισβήτησαν την δήλωση αυτή του δημάρχου.
Η επιτροπή με την συναίνεση όλων των μελών της απεφάσισε την συνέχιση του αγώνα με νέες πρωτοβουλίες όπως την διενέργεια μελέτης με τη βοήθεια καθηγητών του Πολυτεχνείου για την εγκυρότητά της.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Από τη δημοτική παράταξη ΄΄Δράση για μια άλλη πόλη΄΄ πήραμε την παρακάτω επιστολή και την δημοσιεύουμε.


Μια απάντηση στη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στα Βριλήσσια



Σχετικά με την εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού της

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργατικών σχέσεων και πρακτικών, μεταξύ των εκπροσώπων της «Δράσης» και της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Βριλησσίων» τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Βριλησσίων,μετά από τέσσερα χρόνια κοινής στάσης στο 99,9% των ψηφοφοριών, τόσο για τοπικά ζητήματα, (ακόμη και δημόσιες παρεμβάσεις από κοινού είχαν οργανωθεί, βλ. αποτροπή επέκτασης Ι. Ν. Αναλήψεως), όσο και για τα ευρύτερα («Καλλικράτης», ευρωπαϊκά προγράμματα, δημοτική επιχείρηση, σχέσεις εργασίας κλπ), ξαφνικά, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στα Βριλήσσια, (με νέο υποψήφιο Δήμαρχο), ανακάλυψε και αποκαλύπτει τον πρακτορικό ρόλο του συνδυασμού μας!


Στην εκλογική της διακήρυξη η «Λαϊκή Συσπείρωση» αφιέρωσε 11 σειρές κριτικής προς τη διοίκηση του Δήμου (αποκλειστικά για οικονομικά θέματα), 5 σειρές κριτικής για το ΠΑΣΟΚ (γιατί υπερψήφισε τις αντιλαϊκές επιλογές της πλειοψηφίας!) και τις εξής 8 σειρές για τη «Δράση»:


«Καταδίκασε τον ΣΥΝ και τον Γ. Τσούτσια, που κρύβει τον ταξικό χαρακτήρα της νέας αντιδραστικής διάρθρωσης σε δήμους και περιφέρειες, περιορίζει την κριτική σε θέματα ανώδυνα όπως της διαχείρισης, «μοντέλου διοίκησης» και «πολιτικού προσωπικού». Κριτική η οποία καλλιεργεί αυταπάτες για φιλολαϊκά μέτρα στα πλαίσια της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων. Με σοσιαλδημοκρατική συνταγή λειτουργεί ως ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Θολώνει συνειδητά την προοπτική για την μόνη απάντηση που είναι υπέρ του λαού, ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος με πλαίσιο στόχων και αιτημάτων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη.»


1) Ασφαλώς και δε δικαιούται η «Δράση» να σχολιάσει την επιλογή του ΚΚΕ να μας αναγορεύσει σε βασικό του αντίπαλο στα Βριλήσσια, μάλιστα σήμερα, σ’ αυτές τις πολιτικές συνθήκες, ενώ οι άλλοι συνδυασμοί κατηγορούνται για πταίσματα μπροστά στα δικά μας προμελετημένα πολιτικά εγκλήματα.


2) Ασφαλώς και δικαιούται το τοπικό ΚΚΕ να διαστρεβλώνει τις θέσεις και τις απόψεις μας, γιατί στη διάρκεια της μακρόχρονης απουσίας του από την καθημερινότητα του προαστίου δεν τις έχει αντιληφθεί. Άλλωστε, ό,τι κι’ αν ισχυριζόμασταν, πάλι τις ίδιες κατηγορίες θα αντιμετωπίζαμε.


3) Ασφαλώς και δικαιούται το ΚΚΕ να περιφρουρεί τους ψηφοφόρους του υψώνοντας τείχη απέναντί μας και διαστρεβλώνοντας τη φυσιογνωμία της προσπάθειάς μας. Δικαιούται ακόμη και να μην αναφέρει ούτε την ονομασία της παράταξης που υβρίζει, να την μετατρέπει σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ (μήπως έτσι αυτή «εξαφανιστεί»;) και να τη «χρεώνει» πολιτικά στο χώρο του Συνασπισμού, πράγμα απολύτως αναληθές για όλους όσους γνωρίζουν, (του ΣΥΝ συμπεριλαμβανομένου), αλλά όχι φυσικά του ΚΚΕ.


4) Ασφαλώς τέλος, το ΚΚΕ, όπως και κάθε φορέας ή πολίτης, δικαιούται να διαφωνεί με τις θέσεις μας, ακόμη και να τις αντιμάχεται και να μας κατηγορεί δημόσια γι’ αυτές.


5) Αυτό όμως που δεν δικαιούται, ούτε το ΚΚΕ, ούτε κανείς άλλος, είναι η κατηγορία του «πράκτορα», εκείνο το «… θολώνει συνειδητά..», οι ηθικού περιεχομένου καταδίκες που ανασύρονται από μαύρες ιστορικές περιόδους για να ριχτούν με τόσο μένος σε μια αυτοδιοικητική παράταξη!


6) Όμως η πραγματικότητα στα Βριλήσσια δεν αλλάζει κατασκευάζοντας αντιπάλους: Αν υπάρχει κάποιος τα τελευταία χρόνια, που να επένδυσε τοπικά στην αφύπνιση «εαυτών και αλλήλων», στη δημιουργία αντιστάσεων και πρωτοβουλιών και τελικά –στο μέτρο των δυνατοτήτων μας- τοπικού κινήματος, αυτή είναι η «Δράση» και –δυστυχώς- κανείς άλλος. Αντίθετα, για μια ακόμη φορά, κόμματα και φορείς της Αριστεράς, όπως το ΚΚΕ, προτιμούν να αλιεύουν ψήφους από τα μικρά ή μεγάλα κινήματα που άλλοι διαμορφώνουν, παρά να συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.


7) Η «Δράση», δεν σκοπεύει να αποτελέσει μέρος των εσωτερικών αντιπαραθέσεων της Αριστεράς, γι’ αυτό πλανάται το ΚΚΕ, αν νομίζει ότι επ’ αυτού θα αποκτήσει «συνομιλητή». Ο διαχωρισμός μας από αυτές τις νοσηρές και πολιτικά απωθητικές συμπεριφορές είναι απόλυτος, στοιχείο της ταυτότητάς μας, πράγμα που σύντομα, για μια ακόμη φορά, θα αποδειχτεί.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

΄΄ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ΄΄ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α. ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15 Οκτωβρίου 2010 - Βανδαλισμός του εκλογικού περιπτέρου



Το εκλογικό περίπτερο του υποψήφιου για τον ενιαίο Δήμο Πεντέλης Αντώνη Φειδοπιάστη, του συνδυασμού «Πεντέλη Εν Δράση», που βρίσκεται στην πλατεία της Νέας Πεντέλης, προσπάθησαν άγνωστοι, μέχρι στιγμής, να καταστρέψουν, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.


Φυσικά πρόκειται για ξεκάθαρη απόπειρα τρομοκράτησης , από ανθρώπους που δεν έχουν το θάρρος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τέτοιες ενέργειες όμως όχι μόνο δεν φοβίζουν την «Πεντέλη Εν Δράσει», αντίθετα, μας δυναμώνουν.


Εμείς θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τους συνδημότες μας με το ίδιο πολιτικό ήθος, την ίδια πολιτική ευπρέπεια για τα κοινά προβλήματα και τις αγωνίες μας.


Οι βάνδαλοι θα πάρουν την απάντησή τους στις εκλογές του Νοέμβρη.


Όσοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση, ας κρατήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα της αξιοπρεπούς πολιτικής αντιπαράθεσης.

SOS ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Η ιστορία του Οθέλλου: Δεν είναι δακρύβρεχτη. Είναι συνηθισμένη.



Αδέσποτος, στειρωμένος, υγιής, ελεύθερος.


Με μία ιδιοτροπία: δεν θέλει την ελευθερία του, θέλει αιχμαλωσία και ανθρώπινη παρέα!


Μπαίνει σ' όλα τα αυτοκίνητα μέσα για να τον πάρουν μαζί τους...


Θέλει ιδιοκτήτη τόσο απεγνωσμένα, που αποφασίσαμε να τον δώσουμε για υιοθεσία-παρόλο που δεν κινδυνεύει στον δρόμο που συχνάζει.


Αν κάποιος θέλει σκύλο μεγαλόσωμο, για σύντροφο- σωματοφύλακα, ας επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6944.554.103 και 6976.266.620

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τοπικό μέσο ενημέρωσης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ενημέρωσης του κοινού για την κοινή παρουσία των υποψηφίων δημάρχων στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε πως όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι δέχθηκαν την κοινή πρότασή τους για το λεγόμενο ΄΄debate΄΄.
Διαβάζοντας, λοιπόν, την ανακοίνωση μείναμε έκπληκτοι όταν διαπιστώσαμε ότι ο ΠΕΡΙΙΗΓΗΤΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ, ΤΟ ΡΑΔΙΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ PERIIGITIS RADIO TV δεν αναφέρονταν στη λίστα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας και την αντίθεσή μας για τις ενέργειες αυτού του τύπου, που κρύβουν μάλλον πονηρές κινήσεις παρά κινούνται σε μια σωστή κατεύθυνση αντικειμενικής πληροφόρησης και σεβασμού απέναντι στα μέσα ενημέρωσης του τόπου.
Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανένα, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας θεωρώντας ότι ο αποκλεισμός με ψευδοεπιχειρήματα ούτε ευσταθεί ούτε εκφράζει δημοκρατία για την οποία  κόπτονται.
Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ θα παρακολουθεί απο πολύ κοντά τα γεγονότα και θα πάρει θέση όταν κρίνει τη στιγμή κατάλληλη.
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της πρότασης πως έγινε απο ποιόν έγινε και πώς εξελίχθηκε επιφυλασσόμεθα για τις επόμενες κινήσεις μας.

Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ
ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΝΙΚΟ ΖΗΣΗ



Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ.


ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.


ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.


ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΔΟ ΓΡΑΜΜΟΥ  39.
 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΠΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΚΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΗΡΕΜΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ένταση του προεκλογικού αγώνα και ανάμεσα σε αντιπαραθέσεις εμείς επιλέξαμε να έχουμε μια βραδιά χαλάρωσης, γεμάτη με μουσική και χαμόγελο. Εμείς βλέπουμε τη περίοδο αυτή ως γιορτή της δημοκρατίας, ως γιορτή για την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Επιλέξαμε, λοιπόν, να συναντηθούμε σε καφέ της πλατείας του δήμου, ανάμεσά σας, να χαμογελάσουμε, να χαρούμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.



Απόψε, λοιπόν, στις εννέα το βράδυ, θα είμαστε στο κέντρο της πλατείας, να ακούσουμε εκλεκτή μουσική, να δώσουμε μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Εμείς βλέπουμε την άλλη πλευρά της ζωής, με τις χαρές και τις ομορφιές της. Κι εμείς στηρίζουμε αυτή την πλευρά, να την μεταδώσουμε στους νέους μας, να μην τος δείξουμε το σκοτάδι αλλά το φώς. Αυτό είναι το καθήκον μας άλλωστε στους νέους μας.


Ελάτε όλοι μαζί να διασκεδάσουμε, με ομορφιά, ζωντάνια, αληθινές στιγμές, ανθρώπινες στιγμές.


Όλοι είμαστε προσκεκλημένοι.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

Από την Επιτροπή Κυκλοφοριακού πήραμε το παρακάτω άρθρο, το οποίο δημοσιεύουμε.
Ευχαριστούμε την Επιτροπή για την ενημέρωση.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ



«Δράση» και ...αντίδραση.


Τα κινήματα των ενεργών πολιτών δεν χειραγωγούνται.


Οι επί του Κυκλοφοριακού κρίσεις και σχόλια της τελευταίας σελίδας του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας «Δράση», (αρ. 10, Σεπτέμβριος 2010), εκδιδόμενης από την ομώνυμη δημοτική παράταξη την οποία και εκπροσωπεί, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εμπεριέχουν προθέσεις προβοκάτσιας, αλλ’ οφείλονται σε άγνοια των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος.


Στη σύντομη ιστορία της μικρής μας πόλης, η λύση των κατά καιρούς σοβαρών προβλημάτων της δεν επιτεύχθηκε από καμία αντιπολίτευση, μείζονα ή ελάσσονα, ούτε βέβαια από τη συμπολίτευση αλλά από κινήματα ενεργών πολιτών. Είναι συνεπώς, βαρειά κι ανεύθυνη κουβέντα να μας χαρακτηρίζετε, έστω και εμμέσως, ως πιόνια στα παιχνίδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Από κινήματα ενεργών πολιτών γλίτωσε το πολεοδομικό συνεπώς, από την διαβόητη μεταφορά συντελεστή δόμησης, σκεπάστηκε η Αττική οδός, κερδήθηκε η ναυτική βάση. Μένουν όμως αρκετά ακόμα να γίνουν. Εκτός από το Κυκλοφοριακό του οποίου η κατάσταση είναι εκρηκτική, ακολουθούν ως άκρως επείγοντα η διάνοιξη της οδού Λακωνίας, το Ο.Τ. 61, το «αθλητικό» πλιάτσικο της οδού Μητροπούλου, η λειτουργία των νέων δημοτικών θεσμών, κ.λ.π.


Σε μια τέτοια κινηματική αγωνιστική προσπάθεια, η «Δράση», ως δημοτικός θεσμός, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει αφ’ υψηλού αμέτοχη, πολύ δε περισσότερο να αποπέμπει αβασάνιστα και με ευδιάκριτο χλευασμό πολύχρονους αγώνες όπως αυτός για την επίλυση του Κυκλοφοριακού. Ως αριστεροί και δη ανένταχτοι (κατά δήλωσή σας), άρα ευαίσθητοι και κοινωνικά αλληλέγγυοι, θάπρεπε τουλάχιστον να προβληματισθείτε, «κάτι συμβαίνει εδώ, δεν μπορεί όλοι αυτοί να μεταλλάχθηκαν σε μικροαστούληδες και να νοιάζονται μόνο για το τομαράκι τους...»


Διότι καλές είναι οι εκδηλώσεις κοινωνικοπολιτικού προβληματισμού όμως τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι εδώ, ευκρινέστατα παρόντα κι εσείς, δυστυχώς, απόντες. Να μας επιτρέψετε την χωρίς αιχμές και υπονοούμενα κριτική, την οποία άλλωστε, ως δημοτικός θεσμός οφείλετε να δέχεσθε από τους πολίτες.


Η φάμπρικα των «Σημειακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων».


Το πρόβλημα του Κυκλοφοριακού στην πόλη μας είναι υπαρκτό. Εμφανίστηκε πολύ πριν αλλά εντάθηκε και γιγαντώθηκε κυρίως μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της Αττικής οδού, εντάθηκε με την λειτουργία του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό και επιδεινώνεται καθημερινά με τις κατά καιρούς αποσπασματικές «Σημειακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» που αβασάνιστα ψηφίζονται στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης.


Οι ρυθμίσεις αυτές, «ιδιοφυείς» εμπνεύσεις του ντουέτου «ηγεσία τεχνικής υπηρεσίας-δήμαρχος», έχουν εμπεδώσει αισθήματα διακρίσεων και αδικίας σε ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, στους δρόμους των οποίων το εν λόγω ντουέτο κατευθύνει, μεθοδικά και συστηματικά, το σύνολο του κυκλοφορακού φορτου της πόλης. Με ποικίλα προσχήματα και τεχνάσματα (εδώ σχολείο, πιο πέρα αντιδρόμηση, εκεί ποδηλατόδρομος, παρακεί αναβάθμιση με παρτέρια και πράσινο), στενεύουν φαρδείς δρόμους απαλλάσσοντάς τους από τα φορτία πού τους αναλογούν. Οι λόγοι είναι αμιγώς ρουσφετολογικοί. Πίσω από την κάθε «ρύθμιση» κρύβεται συνήθως κάποιος φίλος ή ημέτερος -ψάξτε το και μόνοι σας.


Με βάση τον ΚΟΚ και σε συνδυασμό με άρθρα του ΚΔΔ, για οποιαδήποτε κυκλοφοριακή ρυθμίση απαιτείται εμπεριστατωμένη κυκλοφοριακή μελέτη η οποία να αποδεικνύει τεκμηριωμένα τα πλεονεκτήματα της αλλαγής. Αυτή η διαδικασία ουδέποτε ακολουθήθηκε από τη δημοτική αρχή, άρα ολες αυτές οι «Σημειακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» είναι παράτυπες.


Το πλάτεμα των πεζοδρομίων που αξιολογείτε σαν βασική πρόταση αλλά και τα παρτέρια, η μείωση της κυκλοφορίας και γενικώς η διαμόρφωση των «ευγενών δρόμων πράσινης διαδρομής», υλοποιούνται συστηματικά μόνον εκεί που θέλει η δημοτική αρχή (π.χ. στις μέρες μας η Εθν. Αντιστάσεως), πάντα με τη φάμπρικα των περίφημων «Σημειακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων», εμείς όμως «απολαμβάνουμε» πρωινό εγερτήριο απ’ τις πέντε το πρωί με το πρώτο λεωφορείο κι όλη τη μέρα πλούσια ηχορρύπανση και φρέσκο καυσαέριο.


Προτάσεις υπάρχουν, η συμπαράσταση απουσιάζει.

Με την πρότασή μας για αποθάρρυνση (και όχι «κατάργηση», όπως γράφετε) της διαμπερούς κυκλοφορίας, δεν «θα σχηματισθούν ουρές οχημάτων στην Πεντέλης», εφόσον αυτή λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της και όχι ως πάρκιν. Και, βεβαίως, εφόσον λειτουργήσει και η Λακωνίας για την οποία, σημειωτέον, εμείς έχουμε προβεί σε μια σειρά από ενέργειες και δεν περιμένουμε, όπως ο δήμαρχος, «να καθαρογραφεί η εδώ και δυόμισυ χρόνια απόφαση στο ΣτΕ».


Προς ενημέρωσή σας πάντως, από στατιστική ανάλυση των μετρήσεων που εμείς διενεργήσαμε, το ποσοστό της διαμπερούς κυκλοφορίας ανέρχεται στο 70%.


Η δεύτερη πρότασή μας για κατά το δυνατόν εντός της πόλης ισοκατανομή του κυκλοφοριακού φόρτου, θα επαναφέρει στην πράξη τον χαρακτηρισμό της, ως ζώνης αμιγούς κατοικίας, αλλά και ταυτόχρονα πιό ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους κατοίκους. Και όχι μόνο δεν «θα μας κλείσει στα σπίτια μας» αλλ’ αντίθετα θα μας βγάλει στό μπαλκόνι να καλημερίσουμε τον απέναντι, στο δρόμο, στη γειτονιά, να μπορέσουμε να συζητήσουμε ήρεμα με το διπλανό μας, θα μας κοινωνικοποιήσει. Τώρα, είναι αδύνατο, το καυσαέριο κι η ηχορρύπανση μας έχουν κυριολεκτικά απομονώσει.


Η ανά κάθε προεκλογική περίοδο εξαγγελλομένη και ουδέποτε υλοποιούμενη, αλλ’ ωστόσο απαραίτητη «Κυκλοφοριακή Μελέτη», είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για την εμπιστευθούμε ανεξέλεγκτα στην όποια δημοτική αρχή. Και, πάντως, όταν και εάν γίνει δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τη σημερινή κατάσταση.


Οι όμοροι δήμοι Μελίσσια, Χαλάνδρι, για να μην πάμε πιό πέρα, πήραν μέτρα, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ευεργετικά για το σύνολο των δημοτών τους. Κι αν κάτι δεν πάει καλά το παρακολουθούν και το διορθώνουν -το κυκλοφοριακό είναι πρόβλημα δυναμικό όχι στατικό.


Όχι, δεν θα θιγούν τα συμφέροντα των τοπικών επαγγελματιών και εμπόρων, το αντίθετο μάλιστα, εάν βεβαίως, η δημοτική αρχή ασχοληθεί με το πρόβλημα. Λύσεις υπάρχουν και, πάντως, λύση δεν είναι το γενικό φρακάρισμα της πόλης με την ελπίδα πως οι οδηγοί, εν μέσω αφόρητης ταλαιπωρίας, θα κατέβουν να ψωνίσουν.


Κλείνοντας την παρέμβασή μας και με βάση την ιδεολογική σας ταυτότητα, απαιτούμε από σας «το κάτι παραπάνω». Ή μήπως ζητάμε πολλά ;


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ

Υ.Γ. Το ως άνω άρθρο αποστέλλεται στην εφημερίδα «Δράση» με την παράκληση να δημοσιευθεί στο αμέσως επόμενο φύλλο της, όπως η δεοντολογία επιβάλλει και, βεβαίως, η δημοσίευσή του στον
τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αποτελεί αναφαίρετο το δικαίωμά μας

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Δημοτικοί Υπάλληλοι: Ξεκινούν την αποχή από τις εκλογές

Αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες του Νοέμβρη αποφάσισαν σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι της χώρας αρχής γενομένης από Δευτέρα.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, δεν υπήρξε καμία απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν πράξη τα όσα είχαν προαναγγείλει προ ημερών, σχετικά με τη μη συμμετοχή τους στα εργασιακά τους καθήκοντα αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr οι δημοτικοί υπάλληλοι προσανατολίζονται σε αποχή από την εργασία τους το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο, οπότε λήγει η προθεσμία -17/10- για την κατάθεση των συνδυασμών, με αποτέλεσμα σε πολλούς δήμους να μην καταφέρουν να πάρουν πιστοποιητικό από τα δημοτολόγια οι υποψήφιοι ή να μην μπορούν να γίνουν οι μεταδημοτεύσεις.

ΥΠΕΣ: 4 εκ. ευρώ οικονομική ενίσχυση προς ΟΤΑ

Το ποσό των 3.978.666 ευρώ θα χορηγηθεί ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους ΟΤΑ όλης της χώρας. Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη συγκεκριμένη ενέργεια, ύστερα από απόφαση του υφυπουργού Γ. Ντόλιου.


Στόχος της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι η κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας του μονίμου προσωπικού, που απασχολείται στα ΚΕΠ και συγκεκριμένα στο κλάδο Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ΄΄

Την άποψή του για την ένταξη της χώρας στο Mνημόνιο αλλά και για τις αλλαγές που θα επιφέρει το επαναστατικό σχέδιο, για την τοπική αυτοδιοίκηση, του Καλλικράτη, εξέφρασε σε συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλος.



Θεωρώντας ως ψευδοδίλλημα τον διχασμό υπέρ ή κατά του Mνημονίου, αξιολογώντας ως απόλυτα αναγκαίες τις αλλαγές που επιφέρει, το χαρακτήρισε ως ένα δυναμικό business plan και ανέφερε χαρακτηριστικά πως "ωστόσο υπάρχουν χρήματα", τα οποία μπορούν να βρεθούν μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.


Κάνοντας, παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά στον Καλλικράτη, επεσήμανε την ανησυχία του πως αν δεν εφαρμοσθεί σωστά, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιφέρει ένα νέο στρώμα γραφειοκρατίας που ενδεχομένως να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος του δημοσίου τομέα.


Τέλος τόνισε πως ο Καλλικράτης αποτελεί απτή απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει εθνική βούληση για πραγματική αλλαγή έξω και πέρα από το Μνημόνιο

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Απαγορεύονται από σήμερα και μέχρι το τέλος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών , βάσει του εκλογικού νόμου που ισχύει, όλοι οι διορισμοί και οι προσλήψεις κάθε κατηγορίας προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΣΕΠ.



Επίσης στην ανακοίνωσή του προσθέτει ότι, αναστέλλονται ακόμα όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των φορέων που εποπτεύονται από αυτούς.


Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος για την ολοκλήρωσή τους

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης αιφνιδιαστικά καταψηφίζει το προς υποβολή σχέδιο του Καλλικρατικού Δήμου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» που παρέχει χρηματοδότηση για ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων του Νέου Δήμου



Οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Μελισσίων και επιστολή του προς το Δήμο Πεντέλης, που ζητά την επανεξέταση του θέματος


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης αιφνιδιαστικά καταψήφισε το προς υποβολή σχέδιο του Καλλικρατικού Δήμου για συμμετοχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», παρά την αρχική του συμφωνία, μεταξύ των Δήμων Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης. Το Σχέδιο Δράσης, το οποίο ο Δήμος Πεντέλης καταψήφισε, μπλοκάρει τη δυνατότητα του Νέου Δήμου να διεκδικήσει τη συμμετοχή του σε αυτή την ενέργεια, που αφορά Δήμους που δημιουργούνται με το σχέδιο Καλλικράτης. Ο Δήμος Μελισσίων (που ορίζεται υπεύθυνος από το πρόγραμμα, ως έδρα του νέου Δήμου), είχε ήδη διαμορφώσει την πρόταση, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει τους Δήμους Νέας Πεντέλης και Πεντέλης. Το Δημοτικά Συμβούλια Μελισσίων και Νέας Πεντέλης ενέκριναν το προς υποβολή σχέδιο, ενώ της Πεντέλης όχι, με αποτέλεσμα αν η απόφαση δεν αλλάξει θα χαθεί η ευκαιρία του νέου Δήμου να χρηματοδοτηθεί για την αναβάθμιση των πληροφοριακών του συστημάτων. Η πρόταση αφορούσε δυο δράσεις:


Η πρώτη ήταν η δημιουργία ενός γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος (GIS) το οποίο θα αποτελούσε τη βάση μιας σειράς υπηρεσιών προς τους δημότες, όπως η παροχή πολεοδομικών πληροφοριών, ενημέρωσης για τα συστήματα καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, διαδραστική επικοινωνία για την υπόδειξη βλαβών και προβλημάτων και ένα σωρό άλλα.


Η δεύτερη δράση είχε σαν στόχο την εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού που θα οδηγούσε, πέραν από την παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας του, σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για το Δήμο.


Η πρόταση είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων και από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Πεντέλης και για να υπολοιηθεί χρειάζεται και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πεντέλης.


Ο Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος αντέδρασε έντονα στη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και απέστειλε σήμερα επιστολή στο Δήμαρχο Πεντέλης κ. Στεργίου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Μελισσίων Συμβουλίου Πεντέλης κ. Σιώμο, με την οποία τους κοινοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων να τους καλέσει να επανεξετάσουν το θέμα εντός της προθεσμίας που τάσσει το ΕΣΠΑ (15 Οκτωβρίου), ώστε να μην χαθεί για το νέο Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης αυτή η ευκαιρία δημόσιας χρηματοδότησης, για ένα τόσο μεγάλο έργο που εκ του Νόμου πρέπει να υπολοιηθεί το συντομότερο.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Αύριο το απο΄γευμα συνεδριάζει η επιτροπή εκλογών του δήμου υπό την προεδρία του δημάρχου.
Η επιτροπή αυτή προβλέπεται απο τον νόμο και αφορά την συμφωνία μεταξύ των δημοτικών συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις εκλογές. Το αντικείμενο είναι η συμφωνία πώς θα προβληθούν οι δημοτικοί συνδυασμοί, που θα τοποθετήσουν τα κιόσκια, αν θα βάλουν και που αφίσσες και άλλα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Μελίσσια, 05/10/2010


Σύσταση της διοίκησης του Δήμου προς τους εργαζομένους του ΚΕΚΑ να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και σε αγωγή, προκειμένου να κατοχυρώσουν και να διεκδικήσουν δυναμικότερα τα δεδουλευμένα τους που δεν εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο


Συνάντηση για το ζήτημα της μη έγκρισης των λειτουργικών δαπανών των Κοινωφελών Επιχιρήσεων από τους Παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είχε η εντεταλμένη από το Δήμαρχο κ. Μανώλη Γραφάκο Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Κοσμοπούλου με τους εργαζομένους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλλλεγγύης (ΚΕΚΑ) του Δήμου Μελισσίων, με την παρουσία της προέδρου της κας Τούλας Κατοίκου.


Συγκεκριμένα η κα Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους εργαζομένους της επιχείρησης για την κατάσταση που έχει προκύψει από τον περασμένο Φεβρουάρι και μετά, με τις συνεχόμενες πράξεις του 4ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο θεωρεί τους μισθούς και τις καταβολές ΙΚΑ υπέρ των εργαζομένων στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ως λειτουργικές δαπάνες και για αυτό το λόγο δεν εγκρίνει τα εντάλματα των επιχειρήσεων αυτών. Το θέμα έχει λάβει πλέον πανελλαδική έκταση και αφορά όσους Δήμους έχουν κοινωφελείς επιχειρήσεις και εργαζομένους σε αυτές.


Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι Δήμοι Μελισσίων και Αμαρουσίου για την πραγματοποίηση σύσκεψης Δημάρχων των γειτονικών Δήμων και τη διεξοδική συζήτηση μεταξύ τους, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα τις επόμενες ημέρες, αφενός να επιδιωχθεί συνάντηση με τη Διοίκηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφετέρου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, προκειμένου να περάσει τροπολογία από τη Βουλή που θα επιλύει οριστικά το ζήτημα, αφού μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί πλέον να επιλυθεί.


Η κα Αντιδήμαρχος και η Πρόεδρος της ΚΕΚΑ:


Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από πλευράς των Δήμων. Τους ενημέρωσαν για την άκαρπη συνάντηση που έγινε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τους πληροφόρησαν για την προσπάθεια πραγματοποίησης συνάντησης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο, προκειμένου να ρυθμιστεί με νόμο το ζήτημα των δεδουλευμένων.


Σύστησαν στους εργαζομένους να προβούν σε επίσχεση εργασίας και αγωγή προκειμένου να κατοχυρωθούν τα δεδουλευμένα και τους δήλωσαν ρητά ότι η δημοτική αρχή αφενός είναι στο πλευρό τους και τους συμπαρίσταται, επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλει να εγκρίνει την πληρωμή τους και αφετέρου θα σταθεί αρωγός εάν δεν υπάρξει άμεση και σύμφωνη απάντηση Ντόλιου για νομοθετική ρύθμιση, οπότε η δικαστική απαίτηση των δικαιωμάτων τους θα είναι μονόδρομος.

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ...

Την τελευταία εβδομάδα άκουσα περί τις πέντε δημοσκοπήσεις και υποθέτω θα υπάρχουν κι άλλες που δεν άκουσα.
Κάθε δημότης αυτής της πόλης μεταφέρει και μια δημοσκόπηση. Ανάλογα που πρόσκειται ο καθένας και ανάλογα ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί δίνει και τα δικά του αποτελέσματα.
Για να δώσει κάποιος έμφαση και εγκυρότητα στα αποτελέσματα που έλεγε ανέφερε πως η δημοσκόπηση έγινε απο την...........(άκουσον-άκουσον).....ΕΥΠ!!!!!!!!!!
Μεγάλη μας η τιμή και μεγάλο το ενδιαφέρον η ΕΥΠ να περάσει δημοσκόπηση τα Βριλήσσια!!!!
Δεν είμαστε καλά, δεν είμαστε καλά!!!
Μαζευτείτε κύριοι, σοβαρευτείτε. Κανείς δεν σας πιστεύει και εκτίθεστε. Αν σας λέει κάτι αυτό μείνετε ήσυχοι και οι δημότες ξέρουν τι θα κάνουν.
Εμείς συμβουλεύουμε τους ΄΄καλούς΄΄ φίλους μας να μείνουν καλύτερα στη δουλειά τους και στα σπίτια τους.
Κι αν έχουν μια κάποια αγωνία, ένας μήνας είναι, θα περάσει. Να δούμε, όμως, μετά τα αποτελέσματα ποιές θα είναι οι εξελίξεις. Σ' αυτό υπάρχει απάντηση;

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Τελείωσε δημοσκόπηση που έγινε πριν μια εβδομάδα στο δήμο.
Στη δημοσκόπηση υπήρχαν ερωτήσεις για τα σημαντικά προβλήματα της πόλης (έπαιρναν γνώμες συγκεκριμένα για το κυκλοφοριακό, για τη σχολική στέγη). Υπήρχαν, όμως και ερωτήσεις για υποψήφιους. Στις ερωτήσεις τα ονόματα ήταν έσσερα. Εδώ είναι το περίεργο.
Επιλογή ανάμεσα σε Ιωαννίδη, Ζήση, Χρηστάκη και Τσούτσια.
Δεν υπήρχε ο κ. Βήτος αφ' ενός αφ' ετέρου το άκρως περίεργο ήταν ότι αντί για τον κ. Μανιατογιάννη ήταν ο κ. Χρηστάκης.
Άντε να βγάλουμε άκρη έστω και.....δημοσκοπικά!!!

Γ.ΣΟΥΡΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ)

Ἀνθολογία τῆς Οἰκονομίας

συλλεγέντα καὶ ἀναρτηθέντα ἐπὶ τῇ πανηγυρικῇ ἐλεύσει τοῦ ΔΝΤ


Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ


σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,


ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ


καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;


Νὰ τρέφῃ ὅλους τους ἀργούς,


νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,


ταμεῖο δίχως χρήματα


καὶ δόξης τόσα μνήματα;


Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ


καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,


κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε


τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;


* * *


Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,


κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,


ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ


ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.


* * *


Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ μασκαρευτῆκαν


ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,


οἱ μοῦρες μας μουτσοῦνες ἐγινῆκαν


δὲν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.


* * *


Ὁ Ἕλληνας δυὸ δίκαια ἀσκεῖ πανελευθέρως,


συνέρχεσθαί τε καὶ οὐρεῖν εἰς ὅποιο θέλει μέρος.


* * *

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΑΣΙΝΟ στο Χαλάνδρι!



ΠΡΑΣΙΝΟ στην «αντίΣΤΑΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου»!


Στις 7 Νοεμβρίου στηρίζουμε την υποψηφιότητα του ΣΙΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ για το δήμο μας


Το 2006, με τη δημοτική κίνηση «αντίΣΤΑΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου», άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες συναντηθήκαμε σε ένα πρωτότυπο πείραμα δημοκρατικής συνεργασίας και αυτοδιοικητικής παρέμβασης.


Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα, θεωρούμε ότι η επιλογή αυτή δικαιώθηκε. Βρεθήκαμε δίπλα στους κατοίκους της πόλης στους αγώνες για τη διαφύλαξη των ελεύθερων χώρων του Χαλανδρίου, την προστασία της Ρεματιάς, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων για ασφαλείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, τις προσπάθειες ανάδειξης εναλλακτικών τρόπων εξόδου από την κρίση.


Για τους Οικολόγους Πράσινους οι επιλογές μας στις δημοτικές εκλογές είναι πρώτα από όλα αυτοδιοικητικές. Στο δρόμο προς τις κάλπες, είναι απαραίτητο να αναδειχθούν βιώσιμες τοπικές απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση και να τεθούν οι βάσεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στηριγμένο πρώτα από όλα στην αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών, όπου η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει ζωτικό ρόλο.


Στις 7 Νοεμβρίου, καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου να δώσουν το δικό τους Πράσινο μήνυμα! Πράσινο στο Χαλάνδρι! Πράσινο στην «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» με επικεφαλής το Σίμο Ρούσσο, του οποίου η προσωπική διαδρομή και ακεραιότητα, αποτελούν εγγύηση για μια δυναμική όσο και ουσιαστική εκπροσώπηση των πολιτών του Χαλανδρίου και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Πεντέλης


http://ecogreensba.blogspot.com/


Πληροφορίες:


Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, τηλ. 6979952070.


Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Πεντέλης, alargy@gmail.com, τηλ.6942496769.


Διονύσης Γιακουμέλος, μέλος της Θεματικής Ομάδας Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «αντίΣΤΑΣΗΣ με τους πολίτες του Χαλανδρίου», τηλ. 6973407094.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ

Από τον κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο πήραμε επιστολή την οποία δημοσιεύουμε πιο κάτω.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος είναι ο πρώτος που απευθύνει διάλογο με τα μέσα ενημέρωσης και μάλιστα τα τοπικά αποδίδοντας σ΄αυτά την αξία που τους πρέπει.
Δείχνει έτσι τις ευασιθησίες που έχει απέναντι στην ύπαρξη των τοπικών μέσων ενημέρωσης και την βαρύτητα στην ενημέρωση των πολιτών έγκυρη και σοβαρή.
Να ευχαριστήσουμε κι εμείς τον κ. Ζαφειρόπουλο και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στις νέες δράσεις του. Θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμά του αυτό και θα έχουμε ένα ανοιχτό διάλογο μαζί του αλλά και με το νέο θεσμό της Περιφέρειας.

ΠΡΟΣ : Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ

κ. Ζήση Νικο


Αγαπητέ κ. Ζήση



Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, από τις οποίες θα προκύψουν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα διαχειριστούν το σχέδιο «Καλλικράτης», δίνω τη μάχη με τον συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια, διεκδικώντας το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αθήνας.


Η επί σειρά ετών ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε έναν από τους πιο σημαντικούς δήμους του λεκανοπεδίου της Αττικής, το Χαλάνδρι, εδραίωσε μέσα μου την πεποίθηση ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν προσφέρεται για διαιρέσεις, αλλά για συνεργασία και συνεννόηση. Με στόχο, την καλύτερη κατανόηση και επομένως αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων για τους πολίτες κάθε περιοχής.


Σε αυτό το πλαίσιο δράσης, ο ρόλος του Τύπου, και ιδιαίτερα του τοπικού είναι κρίσιμος, θα έλεγα ακόμη και θεσμικός, για να αναδειχτούν προβλήματα, να επισημανθούν τα κακώς κείμενα, να αναδειχθούν παρεμβάσεις για το μέλλον.


Γι’ αυτό και θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαι στη διάθεσή σας για ζύμωση και ανταλλαγή απόψεων για την Αττική, ακόμη και για προτάσεις που ενδεχομένως θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε σε ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει Νέα Προοπτική στην περιοχή μας.


Δήμαρχος Χαλανδρίου


Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας


Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...