Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σήμερα στις 12.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής και η ανάληψη των καθηκόντων της μαζί με όλο το δημοτικό συμβούλιο.

Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμή των παρισταμένων δημοτών και όλου του δημοτικού συμβουλίου.

Αύριο στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου με ημερήσια διάταξη την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών των δύο κυριότερων επιτροπών όπως ορίζει ο νέος νόμος ΄΄Καλλικράτης΄΄.

Οι δύο σημαντικές επιτροπές για την λειτουργία του δήμου όπου θα εκλεγούν τα μέλη της αυριανής συνεδρίασης είναι η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ΄΄Καλλικράτης΄΄ και οι δύο επιτροπές είναι επταμελείς με τα πέντε μέλη να ανήκουν στην συμπολίτευση και τα δύο απο κάθε επιτροπή θα ανήκουν στην αντιπολίτευση.
Για την εκλογή των μελών της αντιπολίτευσης θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι απο την αντιπολίτευση επιθυμούν και θα τεθούν στην επιλογή των μελών μόνο της αντιπολίτευσης σε ψηφοφορία.

Οι πληροφορίες μας λέγουν ότι και στις δύο επιτροπές θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για να καταλάβουν τις τέσσερις θέσεις και στις δύο επιτροπές.

Για την εκλογή του προεδρείου θα συμμετάσχουν στην εκλογή του όλες οι πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου. Τον πρόεδρο μπορούν να προτείνουν όποια παράταξη επιθυμεί όπως και τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα και θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Η θητεία όλων των εκλεγμένων είναι διετής. Στην αρχή της επόμενης διετίας της δημαρχιακής περιόδου η όλη αυτή διαδιακασία θα επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...