Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με αφορμή προβληματισμούς που τέθηκαν απο δημόσια και όχι μόνο πρόσωπα, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:



1. Παρ' όλο που η δημοτική μας παράταξη είχε το δικαίωμα να συμμετέχει ως υποψήφιοι στις επιτροπές του δήμου, Οικονομική και Ποιότητα Ζωής, δεν το έπραξε και για τις δύο επιτροπές. Συμμετείχε ως υποψήφιοι συμμετοχής μόνο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου και εξελέγη με την στήριξη πολλών δημοτικών συμβούλων, όχι βέβαια όλων.


2. Δεν συμμετείχε με υποψηφιότητα στην Οικονομική Επιτροπή, ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να εκπροσωπηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις στις επιτροπές τους Δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στους δημοτικούς συμβούλους να υπερψηφίσουν τους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων στις επιτροπές.


3. Το αποτέλεσμα ήταν μια εκ των δημοτικών παρατάξεων να μην εκπροσωπείται στις επιτροπές, η δημοτική παράταξη, Λαϊκή Συσπείρωση, με υποψήφιο τον κ. Βήττο.


4. Πολλές λύσεις θα μπορούσαν να είχαν δοθεί ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων. Δυστυχώς δεν έγινε. Η ευθύνη δεν βαραίνει όλους. Δεν γνωρίζουμε αν νομικά θα μπορούσε να σταθεί η παροχή μιας θέσης απο την πλειοψηφία, απο τις πέντε που έχει, σύμφωνα με τον ΄΄Καλλικράτη΄΄, προς την αντιπολίτευση. Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να εξετάσει το ζήτημα και να στηρίξει το ενδεχόμενο με δημοκρατικές ευαισθησίες.


5. Η μείζονα αντιπολίτευση κινήθηκε κάτω απο αυτές τις δημοκρατικές ευαισθησίες και παραχώρησε απο μια θέση σε κάθε επιτροπή, τις οποίες κατέλαβαν ο κ. Τσούτσιας την μια στην Οικονομική Επιτροπή και ο κ. Ζήσης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Θεωρούμε πολύ θετική την στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, στα πλαίσια μιας ευρύτερης αντίληψης της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και του δήμου.


6. Τα γεγονότα καταδεικνύουν κάθε φορά, αν μη τι άλλο, την πρόθεση και τις αντιλήψεις των δημοσίων προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...