Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Υπ. Υγείας: Στους δήμους το βάρος των ελέγχων για την απαγόρευση του καπνίσματος


Οι υγειονομικές υπηρεσίες των οργανισμών Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, η δημοτική αστυνομία, οι λιμενικές αρχές και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, ορίζονται από τον υπουργείο Υγείας ως οι αρμόδιες αρχές και όργανα ελέγχου, βεβαίωσης των παραβάσεων και επιβολής κυρώσεων για όσους επιμένουν να καπνίζουν σε δημόσιους κλειστούς χώρους.


Ως εκ τούτου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, αποκτά τον κυρίαρχο ρόλο στους ελέγχους για το κάπνισμα.


Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου 3868/2010, τα πρόστιμα δεν επιβάλλονται μόνο σε όσους καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους αλλά και στους υπευθύνους των χώρων εργασίας ή υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Επισημαίνεται ότι από 500 έως και 10.000 ευρώ θα κυμαίνονται τα πρόστιμα στους υπευθύνους διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων και στους καπνίζοντες θα ανέρχονται από 50 έως 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...