Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ



Κάτοικοι και σχολεία του δήμου Αμαρουσίου υγκετρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών στο Μαρούσι με το διαχρονικό αίτημα την διάνοιξη της οδού Λακωνίας και της οδού Φραγκοκλησιάς ώστε να αποσυμφορηθεί η περιοχή των Βριλησσίων και του Νέου Αμαρουσίου απο τη διαμπερή κυκλοφορία.
Είναι αίτημα πολλών χρόνων και κυρίως μετά την κατασκευή της Αττικής οδού, που έκλεισε την οδοό Λακωνίας και μετά την επιθυμία άλλων κατοίκων που την ήθελαν κλειστή.
Οι μαθητές των σχολείων και οι γονείς έκλειναν ανά πέντε λεπτά την Κυπρίων Αγωνιστών και μοίραζαν φυλλάδια στους οδηγούς.
Κάτοικοι και του δήμου Βριλησσίων, με την επικεφαλής την επιτροπή κυκλοφοριακού ζητούν επίμονα τα τελευταία χρόνια την διάνοιξη αυτή ενώ οι διοικήσεις των δήμων Βριλησσίων και Χαλανδρίου αδιαφορούν.
Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο ΣτΕ απ' όπου αναμένεται η απόφαση.
Ωστόσο οι επιτροπές κυκλοφοριακού κατέφυγαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ απ' όπου αναμένουν απαντήσεις τιο σκοπεύει να κάνει για να λυθεί το ζήτημα αυτό.
Η επιτροπή κυκλοφοριακού των Βριλησσίων ήδη έλαβε απάντηση όπου αναφέρεται ότι το υπουργείο αναμένει την απόφαση του ΣτΕ.
Πληροφορίες μας αναφέςρουν ότι και η επιτροπή των κατοίκων του Ν. Αμαρουσίου θα πάρει την ίδια απάντηση αλλά προφορικά μεταφέρθηκε στους κατοίκους ότι μελατάται η διάνοιξη παράπλευρης οδού και όχι η διάνοιξη της Λακωνίας.
Ωστόσο οι κάτοικοι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους και απ' ότι μαθαίνουμε πολύ γρήγορα θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις και στο δήμο Βριλησσίων.
Η επιτροπή κυκλοφοριακού του δημόυ Βριλησσίων παράλληλα απαιτούν την διενέργεια μελέτης κυκλοφοριακού για όλο το δήμο και αναμένουςν την απόφαση του δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...