Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΕΞΩΡΑΊΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΄ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ΄΄

Λάβαμε απο το Εξωραϊστικό Σύλλογο Βριλησσίων ΄Μεταμόρφωση Σωτήρος΄ ένα εξαιρετικά ενημερωτικό σημείωμα με πολλά στοιχεία που δείχνει ότι ο Σύλλογος όχι μόνο υπάρχει αλλά μπαίνει δυναμικά στην επικοινωνία με τους δημότες κι αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα.
Μια πολύ καλή δουλειά με φαντασία αλλά και ουσία, ενημερώνει για τις εξελίξεις τοπικά και όχι μόνο.
Εμείς χειροκροτούμε την δουλειά και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια του συλλόγου.
Αναδημοσιεύουμε άρθρο απο το ενημρεωτικό και δημοσιεύουμε τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, όπως αναφέρονται:

Από τι είναι φτιαγμένες οι λύσεις;



Πρόβλημα


Η συνταγή για ένα "πετυχημένο" πρόβλημα είναι:


Παίρνουμε μια κατάσταση και τη χτυπάμε πολύ ώρα στο νου μας...


...όσο πιο πολύ τη χτυπήσουμε τόσο το "καλύτερο" γιατί φουσκώνει.


Την αλατίζουμε με κοσμητικά επίθετα...


Προσθέτουμε ενόχους και υπόπτους...


Σπάμε δύο παλιότερα προβλήματα που μοιάζουν με το τωρινό και τα βάζουμε και αυτά.


Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει αφού προσθέσουμε δικαιολογίες και κατηγορίες.


Απλώνουμε σε μεγάλη επιφάνεια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.


Προθερμαίνουμε το φούρνο σε θερμοκρασία θυμού με παλιότερες αναμνήσεις και...


...το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, μοιράζοντάς το στα "αγαπημένα" μας πρόσωπα.


Συνοδεύεται με καφέ, τσάι και προπαντός με "καλή" συζήτηση και ανταλλαγή


παρόμοιων "πετυχημένων" συνταγών.


Καλή μας όρεξη...


"Αφού ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή;"


Είναι δυνατόν οι λύσεις στα προβλήματά μας να είναι φτιαγμένες από υλικά προβλήματος;


Το να έχει εμφανιστεί ένα πρόβλημα είναι σημάδι ότι κάτι μας λείπει. Οποιοδήποτε πρόβλημα είναι ο μετρητής της αδυναμίας μου.


"Πάλι εγώ φταίω; Τί μου λείπει πάλι; Ποια αδυναμία; Αφού όλα τα έκανα σωστά και τυπικά και με την καλύτερη πρόθεση! Εκείνοι είναι το πρόβλημα..."


Δυστυχώς έχοντας συνηθίσει μια ζωή εξωτερικών πράξεων και γεγονότων θεωρώντας ότι είμαστε υλικά όντα και εξωτερικοί ρόλοι & ταμπέλες έχουμε μάθει να ζούμε μηχανικά. (μητέρα, πατέρας, γιος, κόρη, διευθυντής, πολίτης, πιστός, άντρας, γυναίκα, γέρος, νέος, λευκός, κίτρινος, έξυπνος, δημιουργικός, πρακτικός, θεωρητικός, πνευματικός, υλιστής, αρχαίος, μοντέρνος) .


Έχουμε μάθει να ταυτιζόμαστε με λάθος ταυτότητες και έτσι χάνουμε πολύτιμη πνευματική ενέργεια. Αναζητούμε τις λύσεις σε θέματα των ρόλων μας μέσα από τους ρόλους αυτούς χωρίς να βλέπουμε ότι η ταύτισή μας με αυτούς είναι το αληθινό πρόβλημα.


"Άραγε υπάρχει λύση...;


Πώς θα λυθούν τα προβλήματα εκεί έξω χωρίς τους ρόλους αυτούς;"


Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση (εξωτερική) για τα προβλήματα εκεί έξω... όσο και να ψάχνουμε ή να βρίσκουμε εξωτερικές λύσεις καινούργια εξωτερικά προβλήματα θα αναδύονται...


Μέχρι να κάνω μια βουτιά προς τα μέσα μου και όχι μέσα στο πρόβλημα και να συνειδητοποιήσω την πηγή των προβλημάτων...ή την πηγή της Λύσης που είναι η ίδια... εγώ... είμαι η ίδια η λύση... αποφασίζω να λύσω τον εαυτό μου από τα δεσμά της προσκόλλησης και της εμπαθούς συμμετοχής στα "προβλήματα"... γαλήνια... απροσκόλλητα ... με διάκριση... στη σιωπή... αναδύω τη δύναμη της επιλογής... επιλέγω να είμαι η λύση που θέλω να δω εκεί έξω... επιλέγω να μην απομονώσω τον εαυτό μου πίσω από ρόλους και ταμπέλες... συγκεντρώνομαι στην αληθινή μου ταυτότητα... είμαι μια γαλήνια ψυχή... είμαι ένα πνευματικό ον που χρησιμοποιεί τα προβλήματα που έρχονται ως σκαλοπάτια εσωτερικής ανάπτυξης... ως αιτίες για την ανάδυση δυνάμεων και αρετών που μέχρι τώρα κοιμόταν μέσα μου...


Σε ευχαριστώ "πρόβλημα" είσαι το ξυπνητήρι μου... χωρίς εσένα θα νόμιζα ακόμη ότι είμαι τέλειος... ότι έχω ήδη φτάσει..."


Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris


                                                        ------------------------------
 
Θα χαρούμε να σας δούμε, στις προτεινόμενες εκδηλώσεις, διότι σε μια εποχή που οι προσωπικές σχέσεις αντικαθίστανται από τις«ηλεκτρονικές», κάθε ευκαιρία για συνεύρεση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και προθέσεις, είναι σημαντική.



Τετάρτη 19 Ιαν,19.00, θα παρακολουθήσουμε στο Πάρκο «Μ.θεοδωράκης», στο ανοικτό πανεπιστήμιο Βριλησσίων, την ομιλία της κας Καλαβά –Μυλωνά με θέμα «Η ανεργία και η αντιμετώπιση της»


Κυριακή 23 Ιαν,11.00 ,γενική συνέλευση του Συλλόγου μας, στα γραφεία Αθαν.Διάκου 14 και Μεγ.Αλεξάνδρου 2ος οροφος.


Τετάρτη 26 Ιαν.,19.00, θα παρακολουθήσουμε στο Πάρκο «Μ.θεοδωράκης», στο ανοικτό πανεπιστήμιο Βριλησσίων, την ομιλία του κ. Κων.Στεφανόπουλου με θέμα «λογοτεχνία :θεματοφύλακας Ελευθερίας και κοινωνικής εξέλιξης».


Κυριακή 30 Ιαν, 11.00, εκλογές του Συλλόγου μας, στα γραφεία Αθαν.Διάκου 14 και Μεγ.Αλεξάνδρου 2ος οροφος.


Τετάρτη 2 Φεβ.,19.00, θα παρακολουθήσουμε στο Πάρκο «Μ.θεοδωράκης», στο ανοικτό πανεπιστήμιο Βριλησσίων, την ομιλία της κας Μιχαλοπούλου με θέμα : η κρίση αξιών στην Ευρώπη.


Τετάρτη 9 Φεβ.20.00, θα παρακολουθήσουμε στην αρμονική ζωή, την ομιλία με θέμα «η μεγάλη σημασία του να βρούμε το λόγο της ύπαρξης μας»


Παρασκευή 11 Φεβ.19.00, στα γραφεία μας, θα μιλήσουμε για τα θέματα της περιοχής μας και θα προγραμματίσουμε τις δραστηριότητες του έτους.


Κυριακή 13 Φεβ.11.00, καιρός είναι να ασκηθούμε και λίγο, καιρού επιτρέποντος, να περιποιηθούμε τα δενδράκια που φυτέψαμε τα προηγούμενα χρόνια και να φυτέψουμε νέα.


Κυριακή 20 Φεβ.19.00, στα γραφεία μας, θα δούμε την ταινία «το μυστικό». Ακολουθεί συζήτηση.


Τετάρτη 23 Φεβ, 19.00, θα παρακολουθήσουμε στο Πάρκο «Μ.θεοδωράκης», στο ανοικτό πανεπιστήμιο Βριλησσίων, την ομιλία του κ. Ασλανίδη με θέμα « SOS η Ελληνική γλώσσα σε κίνδυνο».


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, Φυσιοδιφικός περίπατος με την Ελληνική εταιρία προστασίας της φύσης, γύρω από το βράχο της Ακρόπολης,συνάντηση στις 09.00 στο άγαλμα του στρατηγού Μακρυγιάννη, Δ.Αρεοπαγίτου (Μετρό – σταθμός Ακρόπολη).


Τηλ.επικοινωνίας : 69770 96601- email :kkountourioti@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...