Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με δολοφονίες ζώων στην Πεντέλη


Στις 19/1, δύο γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ενημέρωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ότι έξω από το Νοσοκομείο Παίδων, βρήκαν θάνατο από φόλες 10 σκυλιά τα οποία ζούσαν εκεί. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, τα σκυλιά αυτά ήταν ιατρικά ελεγμένα, φιλικά και χρήσιμα, γιατί η παρουσία τους λειτουργούσε ευεργετικά για τα νοσηλευόμενα παιδιά, ενώ ήταν και «μόνιμοι κάτοικοι». Το Νοσοκομείο Παίδων, παρεμπιπτόντως, έχει οριστεί ως σημείο συνάντησης για τη δενδροφύτευση που θα γίνει σε λίγες μέρες.


Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν κι αλλού και το φαινόμενο θα μπορούσε να θεωρηθεί συνηθισμένο αν δεν ήταν εξαιρετικά συχνό στην Παλιά Πεντέλη, η οποία είναι και το μόνο προάστιο το οποίο δεν έχει αδέσποτα. Η αλήθεια είναι ότι συχνά εγκαταλείπονται στην περιοχή σκυλιά από ανεύθυνους ιδιοκτήτες οι οποίοι νομίζουν ότι πρόκειται για το «ιδανικό μέρος» φιλοξενίας των ζώων που τα βαρέθηκαν ή μετάνιωσαν που τα πήραν, ή τα γέννησε η σκύλα τους κλπ. κλπ. Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι γιατί μόλις μαζευτούν 4-5 αδέσποτα, αμέσως πέφτουν φόλες και η περιοχή «καθαρίζει» εν μία νυκτί.


Ζητάμε από τα ΜΜΕ και όποιον άλλο μπορεί, να μας συνδράμουν ώστε να σταματήσει ένα φαινόμενο που μας ντροπιάζει όλους


Από το «Φιλοζωικό Σύλλογο Μελισσίων»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...