Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΜΙΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ

Χθες, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,  δια στόματος του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε το ιδεολογικό στίγμα της ΄΄Σπίθας΄΄.
Η συνάντηση όλων των ΄΄Σπιθών΄΄ έγινε στο αμφιθέατρο του δήμου Αργυρούπολης. Η αίθουσα κατάμεστη απο ΄΄Σπίθες΄΄ που έλαμπαν, διψασμένοι για να ακούσουν τον Μίκη. Ομιλητές σπουδαίοι και επιφανείς Έλληνες διανοούμενοι.
Γιώργος Κασιμάτης, συνταγματολόγος, ανέπτυξε τις πτυχές του μνημονίου, όπου φαίνεται ολοκάθαρα το ξεπούλημα της χώρας.
Βασίλης Φίλιας, ζωντανός και επαναστάτης,΄΄εφερε στις μνήμες των ΄΄Σπιθών΄΄, το παρελθόν, με τους αγώνες κατά τη διάρκεια της χούντα΄. Είπε ότι ΄΄το πρόβλημα δεν ήταν η χούντα αλλά αυτή αποτέλεσε το άλλοθι των πολιτικών να αλώσουν τις αξίες της Ελληνικής πραγματικότητας και να έλθουμε στην υπογραφή του κατάπτιστου μνημονίου. που δεσμεύει ακόμη και την εμπράγματη κληρονομιά της χώρας, χωρίς να έχει την συνταγματική κατωχύρωση και την νκοινοβουλευτική αποδοχή με την επίσημη αποδοχή της Ελλάδας αφού η δανειακή σύμβαση δεν πέρασε απο την Βουλή. Αυτό αποτελεί πραξικοματική ενέργεια.΄΄
Κούνδουρος, επικεφαλής στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αλευρομάγειρος, έδωσε την πατριωτική διάσταση μέσα απο την στρατιωτικοπολιτική διάσταση της άλωσης της χώρας.
Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος, περιέγραψε τα λάθη του παρελθόντος και έδωσε την εικόνα της σημερινής πραγματικότητας στηριγμένος στις λάθος πολιτικές απαξίας των Ελληνικών κυβερνήσεων.
Πολλές ΄΄Σπίθες΄΄ ανέλαβαν να δώσουν τις δράσεις τους έως σήμερα.
Και ο Μίκης, πάντα νέος, φρέσκος και ζωντανός πατριώτης έδωσε το πολιτικοφιλοσοφικό στίγμα της κίνησης αυτής. Είπε ότι θά ήταν σκόπιμο να ενεργοποιηθεί η σύνδεση με άλλες χώρες όπου αντιστέκονται στην επικυριαρχία του κεφαλαίου και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Απουσία μέσων ενημέρωσης, που επισημάνθηκε απο όλους και θεωρήθηκε ως προσπάθεια φίμωσης και απαξίωσης της κίνησης.
Αύριο Δευτέρα, ο Μίκης Θεοδωράκης θα βρεθεί, στις 10, το βράδυ, στο κανάλι High TV όπου θα συζητήσει για το ΄΄1821΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...