Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμάτων κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμάτων κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΚΔΝΑ ότι με το «πράσινο φως» στη λειτουργία του εργοστασίου βιολογικής ξήρανσης, επιδιώκουν να παραδώσουν τη διαχείριση σε ιδιώτες.



Το εργοστάσιο -καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ- θα έχει επικίνδυνες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.


Υποστηρίζει δε ότι το όλο εγχείρημα θα είναι πανάκριβο, θα ευνοεί έναν και μόνο εργολάβο και το κόστος θα μετακυληθεί στους πολίτες.


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει, ειδικά για την Αττική, τη σωστή και ολοκληρωμένη λειτουργία του υπάρχοντος εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης - κομβοστοποίησης, που υπάρχει στα Άνω Λιόσια.


Παράλληλα, τη δημιουργία δύο εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης για 1.200 τόνους το χρόνο, την επέκταση και αναβάθμιση του κάδου χαρτιών, την καθιέρωση των ρευμάτων των οργανικών αποβλήτων και τη δημιουργία τριών εργοστασίων κομβοστοποίησης και την επιτάχυνση της κατασκευής των έξι Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...