Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΄΄ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ΄΄

Χωρίς να εκλέξει, κατά τον νόμο με πλειοψηφία 18 ψήφων, το δημοτικό συμβούλιο ΄΄ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ΄΄, συνεδρίασε χθες βράδυ για να αναδείξει για ακόμη μια φορά πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους θεσμούς για να τους απαξιώσουν.
Οι δύο δημοτικές παρατάξεις φανερά και απροκάλυπτα, αποδεχόμενοι ότι είχαν συνενοηθεί για συγκεκριμένες προτάσεις υποψηφίων απο το χώρο τους, πρότειναν υποψηφίους για την θέση αυτή.
Απο την πλευρά της μείζονος αντιπολιτεύσεως προτάθηκε επίσημα ο κ. Πολίτης Κώστας, τον οποίο είχε προτείνει και στο περασμένο άκαρπο δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Μανιατογιάννης μάλιστα ζήτησε να συνεδριάσουν οι υποψήφιοι μαζί με τους επικφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο πλαίσιο μιας συναινετικής διαδικασίας ώστε να βρεθεί και να στηριχθεί ένας υποψήφιος και να πετύχει έτσι ο θεσμός.
Είναι βέβαιο ότι ο νόμος ούτε το προβλέπει ούτε και θα το δέχονταν οι παρατάξεις ούτε και δεοντολογικά είναι εφικτό.
Απο την πλευρά της συμπολίτευσης έγινε φανερό και ξετυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεγάλο και έντονο παρασκήνιο για την ανάδειξη ενός υποψηφίου.
Όπως, λοιπόν, απεδείχθη απο τις θέσεις και τις περιγραφές των δημοτικών συμβούλων της συμπολιτεύσεως ο κ. δήμαχρος προκάλεσε συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης προκειμένου να αποσυρθούν δύο τουλάχιστον και να υποδειχθεί ένας. Επειδή όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν διαφορετικές απόψεις δεν κατάφεραν να συναινέσουν σε ένα πρόσωπο και κατέληξαν σε ψηφοφορία. Τρείς απανωτές ψηφοφορίες με αποτελέσματα στην πρώτη Παπαδόπουλος Νίκος 6, Κατσούγκρης  Παναγιώτης 4 και Λαβδιώτης Αντώνιος 4. Στην δεύτερη, οι πληροφορίες μας φέρουν τον δήμαρχο να προκαλεί ψηφοφορία μεταξύ των δεύτερων για να αναδειχθεί ο πραγματικά δεύτερος και να ακολουθήσει ή τρίτη ψηφοφορία. Πουθενά στα χρονικά δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο κι όμως έγινε!!!!
Κατά άλλες πληροφορίες φέρουν όλους τους υποψηφίους στη δεύτερη ψηφοφορία  με το ίδιο αποτέλεσμα και ύστερα απο παρέμβαση και πάλι του δημάρχου καταφεύγουν στην τρίτη ψηφοφορία για να αναδειχθεί ένας υποψήφιος, ο κ. Κατσούγκρης Παναγιώτης.
Ο κ. Παπαδόπουλος Νίκος παρουσίασε στους δημοτικούς συμβούλους επιστολή στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλει τον δήμαρχο για αντιδημοκρατικές διαδικασίες που επέβαλε με σκοπό να επιλεγεί ο ένας. Μάλιστα στην επιστολή του αναφέρει ότι ο κ. δήμαρχος είχε υποσχθεί σ' αυτόν την θέση του ΄΄Συμπαρατάστη΄΄, την οποία αναίρεσε στην συνέχεια με την εμφάνιση και άλλων υποψηφίων απο το χώρο του.
Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολιτεύσεως περιέγραψαν την όλη διαδικασία του παρασκηνίου προκειμένου να υπερασπιστούν τη θέση του δημάρχου, εκθέτοντας ακόμη περισσότερο την δημοτική παράταξη και τον ίδιο τον δήμαρχο.
Στη διαδικασία που ακολούθησε έγινε φανερό ότι δεν υπήρχε απο την πλευρά του δημάρχου συγκεκριμένη τακτική που θα ακολουθούσε για την επιλογή κι έτσι εκέινη τη στιγμή αποφασίστηκε με ψηφοφορία να αυτοπαρουσιαστούν και πάλι οι υποψήφιοι.
Ο κ. Παπαδόπουλος ζητώντας τον λόγο να αναγνώσει την επιστολή - καταγγελία το προεδρείο αρνήθηκε επικαλούμενο το γεγονός ότι δεν προβλέπεται απο το νόμο. Ούτε και στον έτερο αποκλεισμένο υποψήφιο δόθηκε, αρχικά, ο λόγος για να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν θα ήταν υποψήφιος.
Μετά όμως απο διάλογο και την κατάθεση διαφόρων επιχειρημάτων μεταξύ των συμβούλων δέχθηκε το προεδρείο να μιλήσουν όλοι οι υποψήφιοι. Ο κ. Παπαδόπουλος θιγμένος και απο τη διαδικασία και απο τα γεγονότα του παρασκηνίου δεν αποδέχθηκε ενώ ο κ. Λαβδιώτης μιλώντας ευχαρίοστησε τους δημοτικούς συμβούλους που τον στήριξαν στη πρώτη ψηφοφορία και είπε πεί πλέον : ΄΄σκέφτομαι ότι αν είχα εκλεγεί τι θα γινόταν στην εξέλιξη της συνεργασίας μου με το δήμο όταν πριν την εκλογή γίνεται αυτό τα παρασκήνιο για να αποκλειστούν κάποιοι υποψήφιοι΄΄.
Καταγγελία προφανής, δείχνοντας και το δήμαρχοα και όλους εκέινους που πρωτοστάτησαν σ΄αυτές τις εξελίξεις.
Κι ενώ οι υποψήφιοι είχαν δηλώσει την υποψηφιότητά τους ο κ. Κουρκουτάς, που ήταν και πάλι υποψήφιος όπως και στην πρώτη φάση της ανάδειξης του Συμπαραστάτη και αφού αυτοπαρουσιάστηκε ζήτησε τον λόγο και πάλι. Ανέφερε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του καταγγέλοντας εμμέσως πλην σαφώς τη στάση του δημάρχου και τις υπόγειες διαδρομές που είχαν προηγηθεί.
Έτσι οι υποψήφιοι που έμειναν ήταν τέσσερις ο κ. Κτασούγκρης, ο κ. Πολίτης, η κ. Μαύρου και ο κ. Κάραλης, οι οποίοι ήταν και στην προηγούμενη φάση υποψήφιοι.
Η ψηφοφορία που ακολούθησε έδωσε τα εξής αποτελέσματα:
Κατσούγκρης      ψήφοι   12
Πολίτης               ψήφοι     7
Μαύρου              ψήφοι     0
Κάραλης             ψήφοι     0
Λευκά                 ψήφοι     3
Άκυρα                 ψήφοι     1

Η περιγραφή που κάναμε, με όσο καλύτερο τρόπο μπορούσαμε, δείχνει πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους θεσμούς και πώς παρεμβαίνουν σε διαδικασίες και καταστρατηγούν τις αρχές και τους νόμους.
Οι παρεμβάσεις του δημάρχου, η δημιουργία παρασκηνίου, η έλλειψη πολιτικής βούλησης, η δυναμική μιας δημοτικής αρχής, η μύζερη αντιμετώπιση, η απαξίωση και η άκαμπτη θέση της εξουσίας προκαλούν τους δημότες, τους πολίτες όχι μόνο να απέχουν αλλά να νιώθουν και αηδιασμένοι.
Έτσι η όλη υπόθεση καταλήγει να ψηφίζει το 30-40% των ψηφοφόρων και αυτοί να αναδεικνύουν δήμαρχο ή πρωθυπουργό!!!
Μια ολέθρια συνεδρίαση, μια συνεδρίαση όπυ αναδείχθηκε πως η εξουσία χειραγωγεί το σύστημα και πώς το σύστημα κατευθύνει την εξουσία εκεί που υπάρχουν τα συμφέροντα!!!
Θα επανέλθουμε σύντομα για το ίδιο θέμα με περισσότερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...