Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Όλη η ομάδα των μελετητών της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου ήταν παρούσα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Οι μελετητές έχοντας ο καθένας το δικό του μέρος της όλης μελέτης παρουσίασαν τη μελέτη για το πολεοδομικό και το ρυθμιστικό που θα καθορίσουν την κατάσταση στην πόλη για επόμενα χρόνια.
Είναι αλήθεια ότι οι μελετητές πρότειναν με τη μελέτη τους πώς η πόλη μας πρέπει να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια και ήταν πολύ καλοί όπως και η μελέτη τους ολοκληρωμένη στα πλαίσια των κατευθύνσεων που έδωσε η διοίκηση με τις υπηρεσίες του δήμου.
Προβλέπονται και προτείνονται κοινοφελείς χώροι, που έχει ανάγκη η πόλη. Σημείωσαν οι μελετητές ότι οι ανάγκες της πόλης απαιτούν περι τα 230 στρέμματα ελεύθερων χώρων για κοινοφελείς χρήσεις ενώ σήμερα με δυσκολίες τεράστειες εξασφαλίζονται μόλις 37 στρέμματα. Σ΄αυτούς τους χώρους προβλέπονται και προτείνονται χώροι για εκπαιδευτικές ανάγκες, για αθλητικές, για κοινωνικές και άλλα.
Ο χώρος της Ναυτικής Βάσης αποτελεί ένα αγκάθι για τους μελετητές και όχι μόνο εξ αιατίας της ύπαρξης της ΔΕΗ στο χώρο. Πρόβλημα είναι, επίσης, το οικοδομικό τετράγωνο 365, που είναι χαρακτηρισμένο ως δημοτικός χώρος πολιτιστικού κέντρου και παραμένει ώς έχει χωρίς να γνωρίζουμε την τύχη του αφού η υπόθεση είναι στα χέρια του δημάρχου δηλαδή απαιτείται να δοθεί πολιτική απόφαση για την χρήση του.
Πρόβλημα εντοπίζεται, επίσης, και η ανέγερση του Γ΄Λυκείου, το οποίο είναι σε εξέλιξη.
Ένα άλλο ζήτημα που ανέκυψε είναι η χωροθέτηση δημοτικού γκαρά, στάθμευσης αυτοκινήτων και των δημοτών και των αυτοκινήτων του δήμου. Προτείνει η μελετητητιή ομάδα το Ο.Τ. 388, επί της Λ. Πεντέλης, Πάρνηθος και Γράμμου με είσοδο απο την οδό Γράμμου.
Αποχαρακτηρίζεται ο χώρος του Ο.Τ. 444 επί των οδών Αναπάυσεως, Β. Ηπείρου, Λ. Πεντέλης απο δημοτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων σε χώρο πολιτιστικού κέντρου.
Όλα αυτά με την βασική προϋπόθεση ότι ο δήμος θα προχωρήσει σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και θα έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει τα αντίστοιχα χρήματα στους ιδιοκτήτες κι αυτά ύστερα απο δικαστικές ενέργειες και αποφάσεις.
Ο δήμος έχει περιθώριο να διατηρήσει την δέσμευση επί αυτών των ακινήτων για ένα ακόμη χρόνο. Αν δεν μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα επανερχόμαστε και πάλι στην αρχική κατάσταση.
Το απόγευμα της Κυριακής, στις έξι, στο πρώην ΤΥΠΕΤ οι μελετητές θα βρεθούν εκεί να παρουσιάσουν τη μελέτη της Β' φάσης της αναθεώρησης που έχουν ενσωματωθεί οι παρατηρήσεις της Α΄φάσης ώστε αν ακόμη υπάρξουν και άλλες παρατηρήσεις να ενσωματωθούν και αυτές στη τελική μορφή, η οποία θα υποβληθεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και στν συνέχεια θα υποβληθεί στα όργανα της Πολιτείας για έγκριση.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι παρατηρήσεις των δημοτών, οι απόψεις του δημοτικού συμβουλίου που θα αποτελέσουν την τελική ρπόταση έχουν εισηγητικό - γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Η απόφαση είναι ευθύνη του ΥΠΕΚΑ και του Οργανισμού Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...