Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΜΙΣΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Εννέα υποψήφιοι συνολικά ήταν για την επιλογή στην αμοιβόμενη θέση του ΄΄Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης'' όπως προβλέπει ο ΄΄Καλλικράτης΄΄.
Χωρίς καμιά εισήγηση, χωρίς καμιά τεκμηρίωση, χωρίς καμιά οργάνωση η δημοτική αρχή έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να επιλέξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τον καταλληλότερο για την θέση αυτή.
Η δημοτική αρχή απαξιώνοντας τους θεσμούς και μάλιστα νέους θεσμούς, τηρώντας, υποτίθεται το νόμο κρυπτόμενος πίσω απο το νόμο, που δεν προβλέπει διαδικασίες άρχισε την διαδικασία επιλογής χωρίς να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι ποιά διαδικασία θα ακολουθηθεί. Ό,τι ακολούθησε ήταν αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου, ο οποίος καθόριζε την διαδιακασία εκείνη τη στιγμή. Κανείς απο τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολιτεύσεως δεν διαμαρτυρήθκε, κανείς δεν αντέδρασε για την κατάντια αυτή.
Κλήθηκαν οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στο δημοτικό συμβούλιο, μια διαδιακσία που δεν προβλέπεται απο πουθενά κι όμως ο δήμαρχος θέλοντας να απαλλαγεί το συντομότερο απ΄αυτή την υπόθεση ακολούθησε ΄΄εμπνευσμένο΄΄ τρόπο να ακολουθήσει.
Έτσι έγινε η πρώτη ψηφοφορία με τους εννέα υποψηφίους εκ των οποίων οι εξ, τουλάχιστον, πρόσκεινται στην παράταξη του δημάχρου. Γι΄αυτό το λόγο ο δήμαρχος επιθυμεί να τελειώσει η διαδιακασία αυτή όσο πιο γρήγορα είναι δυνατό.
Η ψηφοφορία δεν έδωσε αποτέλεσμα. Οι ψήφοι διενεμήθηκαν περίπου ισομερώς. Ο δήμαρχος, με δική του απόφαση σε ό,τι αφορά τη διαδικασία και πάλι εισηγήθηκε η δεύτερη ψηφοφορία να γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, προτρέποντας μάλιστα τους υποψηφίους να συνενεοηθούν μεταξύ τους ώστε να αποσυρθούν κάποιοι για να προκύψει αποτέλεσμα στην επόμενη ψηφοφορία. 
Μάλιστα απευθύνθηκε στους υποψηφίους να καταθέσουν βιογραφικό για την επόμενη ψηφο΄φορία.
να σημειώσουμε ότι σε αίτημα δημοτικού συμβούλου, κ. Ζήση να αναβληθεί το θέμα και στοιχειωδώς να καταθέσουν ένα βιογραφικό πριν την ψηφοφορία ώστε να γνωρίζουν καλύτερα και με κριτήρια τους υποψηφίους οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος το απέρριψε για να συνεχίσει στη δική του διαδικασία.
Πρώτη φορά σε επιλογή για αμοιβόμενη θέση, που ισοδυναμεί με πρόσληψη και όχι ορισμό, ακολουθείται τόσο πρόχειρη διαδικασία, με ευθύνη του δημάρχου, ο οποίος πέραν των άλλων απαξίωσε τους θεσμούς, που υποτίθεται ότι υπηρετεί, αμοιβόμενος ο ίδιος για τις υπηρεσίες αυτές.
 Η μείζονα αντιπολίτευση, εισηγήθηκε να υπάρξει συνάντηση των επικεφαλής των συνδυασμών και των υποψηφίων προκειμένου να υπάρξει συναίνεση για την επιλογή ενός απρρίφθη ως μη προβλεπόμενη απο το νόμο.
Και βέβαια θα ήταν πρωτάκουστο να ακολουθηθεί τέτοια διαδικασία, η οποία θα προκαλούσε το αίσθημα του δημότη και να σκεφθεί ότι η υπόθεση ΄΄μαγειρεύεται΄΄.
Οι παρατάξεις του κ. Τσούτσια και του κ. Βήττου απείχαν απο τη διαδικασία δηλώνοντάς το απο την αρχή της συζήτησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...