Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 1

Ύστερα απο πολλά χρόνια και με ευθύνη των δημαρχιακών αρχών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια ο δήμος προχωρεί στην αναθεώρηση του σχεδίου της πόλης μέσα απο μελέτη σε όλα τα επίπεδα με στόχο να εξασφαλιστούν χώροι για χρήσεις των δημοτών τα επόμενα 15 χρόνια.
Στο νέο σχέδιο προβλέπονται οι χώροι για σχολεία, για κοινωφελείς χρήσεις, για κοινόχρηστες χρήσεις, για αθλητικούς χώρους, για πολιτιστικές δράσεις.
Οι υπάρχοντες χώροι πρός δέσμευση και διεκδίκηση απο την πλευρά του δήμου με την μέθοδο της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης είναι λίγοι κι έτσι η μελέτη περιορίζονται σ΄αυτούς τους χώρους για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του δήμου.
Για την πόλη των Βριλησσίων και με παραμέτρους την έκταση και τον πληθυσμό μέχρι το 2022 που προβλέπεται να είναι της τάξης των 55000 κατοίκων - δημοτών η πρόβλεψη αναγκών είναι της τάξης των 230 στρεμμάτων. Οι υπάρχοντες χώροι προς δέσμευση είναι 38 στρέμματα. Τεράστια η διαφορά και γι΄αυτό χαρακτηρίσαμε λάθος των προηγουμένων διοικήσεων που δεν ασχολήθηκαν με το μέλλον αυτής της πόλης τα προηγούμενα χρόνια.
Με αυτή  την έννοια, είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο δήμος στην υλοποίηση της αναθεώρησης του σχεδίου με ταυτόχρονη ικανοποίηση των δημοτών, των οποίων δεσμεύεται η περιουσία τους με την αναγκαστική απαλλοτρίωση.
Οι χάρτες δείχνουν τι προβλέπει η μελέτη με τις αντίστοιχους χαρακτηρισμούς των χώρων, σχολεία, νηπειαγωγεία, δημοτικά, αθλητικοί χώροι, πολιτιστικοί χώροι.
Η πρόταση προβλέπει, επίσης, την είσοδο της περιοχής ΄΄Κρασσά΄΄ στο σχέδιο πόλης, μια πρόταση που αφήνει πολλά ερωτηματικά αν και κατά πόσο θα γίνει δεκτό απο την πλευρά του Υπουργείου, φορέας έγκρισης της πρότασης. Στην περιοχή αυτή δεν έχει προχωρήσει η υποδομή υλοποίησης της ένταξης αφού δεν έχει ξακαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Είναι θολή η εικόνα ποιός είναι ιδοκτήτης και σε τι, αν ο δήμος κατέχει χώρους ή το δημόσιο ή δασική περιοχή.
Για να υλοποιηθεί η πρόταση θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος και εξ αυτού προκύπτει η ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου με όλες τις ενστάσεις και παραμέτρους που μπορούν να θέσουν οι δημότες.
Οι δημότες έχουν μια ευκαρία, ίσως η τελευταία, να προχωρήσουν σε ενστάσεις και παρατηρήσεις όσο γρηγορότερα ώστε να τελειώσει η προδιαδικασία αυτή με τη Β2 φάση της μελέτης.
Οι δημότες μπορούν να καταγράψουν τις ενστάσεις τους στην ιστοσελίδα του δήμου άμεσα.
Αυτός είναι ο τελικός χάρτης αναθεώρησης με βάση την πρόταση των μελετητών.
Μπορείτε να πατήσετε επάνω του ή να τον αποκεύσετε στο δίσκο σας και να τον μετήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...