Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο.Τ. 365

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος εισάγωντας το θέμα του Ο.Τ. 365, αθλητικές εγκαταστάσεις στην οδό Μητροπούλου και Κισσάβου ενημέρωσε το σώμα ότι ο επιχειρηματίας πλήρωσε τις υποχρεώσεις στο δήμο κι επομένως ακυρώθηκε η διαδικασία διεκδίκησης με αγωγή των οφειλομένων απο την επιχείρηση.
Το ζήτημα είχε απασχολήσει πολλές φορές το δημοτικό συμβούλιο στη βάση της πολιτικής απόφασης να επανέλθει ο χώρος στο δήμο.
Αυτό είχε υποσχεθεί και ο δήμαρχος προεκλογικά, θα έκανε κάθε δυνταή και νόμιμη ενέργεια να περιέλθει το ακίνητο στο δήμο.
Την θέση αυτή είχαν εκφράσει όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μάλιστα είχαν κατηγορήσει το δήμαρχο ότι δεν ήταν ευθυγραμμισμένος σ΄αυτή την πολιτική θέση.
Με την ευκαιρία των οικονομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης προς τον δήμο, οφειλόμενα μισθώματα, κατανάλωση νερού, δημοτικά τέλη και άλλα, ο δήμος επρόκειτο να τα διεκδικήσει καταφεύγοντας στη δικαιοσύνη. Όμως ο επιχειρηματίας ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή του κι έτσι η δημοτική αρχή ακύρωσε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής για την προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Ξέχασε, όμως, τη προεκλογική του υπόσχεση να κάνει οτιδήποτε δυνατό, το ακίνητο να περιέλεθει στη χρήση του δήμου.
Παρ΄όλο που είχε το νομικό έρισμα η δημοτική αρχή αθέτησε ακόμη μια υπόσχεση που είχε δώσει προεκλογικά στους δημότες.
Το ακίνητο θα εξακολουθήσει να διαχειρίζεται απο τον ιδιώτη μέχρι, τουλάχιστον, το 2016.
Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε στη συνεδρίαση ότι ο δήμος δεν βρίσκει τρόπους να το διαχειστεί εκείνος εξ αιτίας έλλειψης προσωπικού και αδυμανίας οργάνωσης του δήμου να το χειριστεί.
Η αντιπολίτευση επέμεινε οτι ο δήμος μπορεί και απαιτείται τουλάχιστον μια μελέτη ώστε να θεμελειωθεί το επιχείρημα. Ο δήμαρχος επέμεινε στην δική του θέση κλείνοντας τελικά την υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...