Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η συγκ΄ροτηση των νέων  νομικών προσώπων που προβλέπει ο ΄΄Καλλικράτης΄΄.
Συγκροτήθηκε, επίσης και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελούμενη απο 50 άτομα, δημότες, εκπρόσωποι φορέων, δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι.
Όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου συγχωνεύθηκαν σε δύο, το ένα βαπτίστηκε, ΄΄Πολιτιστικός  και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων΄΄  με αρμοδιότητες που αφορούν ό,τι είχαν τα ξεχωριστά νομικά πρόσωπα του Αθλητισμού και του Πνευματικού κέντρου που υπήρχαν πριν.
Πρόεδρος ορίστηκε εκ μέρους της δημοτικής παράταξης της διοίκησης και με πρόταση του κ. δημάρχου ο κ. Τάσος Δημητρίου, ως τώρα πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού.
Το δεύτερο νομικό πρόσωπο που συστάθηκε είναι αυτό που αφορά τις δραστηριότητες των παιδικών σταθμών και του ΚΑΠΗ. Το νέο αυτό νομικό πρόσωπο αναλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες των συγχωνευομένων νομικών προσώπων με νέο όνομα ΄΄Κοινωνική Προστασία και αλληλεγγύη και Παιδεία΄΄ δήμου Βριλησσίων.
Πρόεδρος ορίστηκε με πρόταση του δημάρχου η κ. Κουβαρά.
Συστάθηκαν επίσης δύο σχολικές επιτροπές απο τρείς που ήταν. Συγχωνεύθηκαν η πρώτη με την τρίτη σχολική επιτροπή σε μία με το όνμα αυτής Α σχολική επιτροπή όπου πρόεδρος εκεί ορίστηκε ο κ. Γιαννακόπουλος ύστερα απο πρόταση του δημάρχου.
Στη δεύτερη σχολική επιτροπή πρόεδρος ορίστηκε με πρόταση του δημάρχου η κ. Κουβαρά.
Αναγκαστική είναι η λύση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης αφού ο ΄΄Καλλικράτης΄΄ ορίζει μέγιστο αριθμό νομικών προσώπων τα δύο.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ορίστηκαν μετά απο προτάσεις των δημοτικών συνδυασμών τα μέλη των 15μελών διοικητικών συμβουλίων όλων των νομικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...