Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Έρχεται ο προϋπολογισμός την επόμενη εβδομάδα στο δημοτικό συμβούλιο. Η δημοτική αρχή βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας του προϋπολογισμού για την τρέχουσα χρήση με πολλές δυσκολίες εξ αιτίας της εφαρμογής του προγράμματος ΄΄Καλλικράτης΄΄.
Οι δυσκολίες εντοπίζονται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες οδηγίες απο το υπουργείο ούτε και το νομικό πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος.
Η κυβέρνηση αργοπορεί στις αποφάσεις της για τις οδηγίες συγκρότησης των νομικών προσώπων και τους προϋπολογισμούς των με αποτέλεσμα οι δήμοι να υποχρεούνται αφ΄ενός να καταθέσουν προϋπολογισμούς χωρίς την αντίστοιχη υποστήριξη απο την κυβέρνηση.
Είναι βέβαιο ότι και η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση  και απο οικονομικής πλευράς και απο θεσμικής πλευράς αφού καλείται να νομοθετεί με υψηλούς ρυθμούς.
Η συζήτηση του προϋπολογισμού θα γίνει κάτω απο πίεση και πολλές ατέλειες ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...