Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»


Στις 27/3/2011, 08:30μμ. δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι, φορείς, οργανισμοί, εταιρίες κ.α. σε εκατοντάδες πόλεις στον κόσμο, θα συμμετάσχουν σε μια συμβολική εκδήλωση της δέσμευσής τους για εξοικονόμηση ενέργειας και για το ενδιαφέρον τους για τον Πλανήτη, σβήνοντας τα φώτα τους για μία ώρα.


Τι κάνει ο Συνδυασμός τα «Βριλήσσια των Πολιτών»;


Τα μέλη και οι φίλοι μας θα ενημερωθούν με ξεκάθαρο μήνυμα πρωτοβουλίας για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος και τη δέσμευσή μας για ουσιαστική συνεισφορά μείωσης του άνθρακα και στη μείωση της χρήσης φυσικών πόρων.

Τι μπορούμε να κάνουμε;


Μπορούμε να:


Συμμετέχουμε στην ώρα της Γής το Σάββατο 27/3. Με τον τρόπο αυτό δεσμευόμαστε προσωπικά για την μείωση του άνθρακα και παλεύουμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή.


Δεν ξεχνάμε να........


 Κλείνουμε τα φώτα εκεί που δεν χρειάζεται – εξοικονομούμε ενέργεια – προστατεύουμε το περιβάλλον.


 Κλείνουμε τον Η/Υ στο τέλος της εργασίας. Εξοικονομούμε ενέργεια – προστατεύουμε το περιβάλλον.


 Σβήνουμε την TV το DVD και το στερεοφωνικό από τον διακόπτη και όχι από το τηλεκοντρόλ – εξοικονομούμε ενέργεια – προστατεύουμε το περιβάλλον.


 Αλλάζουμε τις κοινές λάμπες με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης – εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια – προστατεύουμε το περιβάλλον.


 Ανακυκλώνουμε χρησιμοποιημένο χαρτί, μπαταρίες και συσκευασίες, Εξοικονομούμε ενέργεια – μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων – προστατεύουμε το περιβάλλον.


 Κλείνουμε τα παράθυρα όταν λειτουργεί ο κλιματισμός (ψύξη – θέρμανση). Εξοικονομούμε ενέργεια – προστατεύουμε το περιβάλλον.


Ο πλανήτης μας χρειάζεται.
Είναι απλό. Με μικρά – σταθερά βήματα θα κάνουμε την μεγάλη αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...