Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ TΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ...

ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΛΥΚΟΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ!!!


O Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011. Τα θέματα της συνάντησης ήταν η προώθηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου -Γ.Π.Σ - της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, καθώς και η εξαίρεση (ένταξη στο άρθρο24 του Ν. 3889/2010) από τους δασικούς χάρτες της περιοχής που είναι στο σχέδιο σύμφωνα με το ΦΕΚ 908 τεύχος Δ 22/12/1999.


Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Υφυπουργός κ. Μωραίτης, αρμόδιος για δασικά θέματα και ο Γενικός Γραμματέας Δασών.


Όπως διαφάνηκε από την συζήτηση, υπάρχει η βούληση για την εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες των περιοχών του ανωτέρω ΦΕΚ που βρίσκεται σε ανάκληση λόγω της απόφασης του ΣτΕ και σύντομα αναμένονται ενέργειες από πλευράς του ΥΠΕΚΑ.


Σε ότι αφορά στο Γ.Π.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης υπεραμύνθηκε των θέσεων του, δηλαδή να προωθηθεί για υπογραφή το Γ.Π.Σ. όπως αυτό εγκρίθηκε με του υπ΄ αριθ. 1925/9-6-2008 έγγραφο του ΟΡΣΑ.


Στην συνέχεια ο κ. Υπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΟΡΣΑ κ. Πολύζο και πρότεινε αμέσως συνάντηση λόγω αρμοδιότητας.


Στην συνάντηση που επακολούθησε στα γραφεία του ΟΡΣΑ, παρουσία του Προέδρου,του Γενικού Γραμματέα Δασών και υπηρεσιακών παραγόντων, προέκυψε έγγραφο του δασαρχείου Πεντέλης, σύμφωνα με το οποίο η μισή πλατεία Αγ. Τριάδος και ο μισός οικισμός Γκορτζέζας, φέρονται ως αναδασωτέες εκτάσεις.


Η αντίδραση του Δημάρχου ήταν άμεση και υπήρξε πλήρης διάσταση απόψεων για το προτεινόμενο ΓΠΣ, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον περίεργο το έγγραφο του Δασαρχείου, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα προσφύγει δικαστικά και διοικητικά, τόσο κατά του παραπάνω εγγράφου, όσο και κατά κάθε σχετικής απόφασης αναδάσωσης, που αναδασώνει πατροπαράδοτους οικισμούς που προϋπάρχουν από το ΄33, όπως πιστοποιείται και από το σχετικό χάρτη (Γερμανικής εκτύπωσης), ο οποίος και διατέθηκε στο Υπουργείο για μελέτη.


Ο Δήμαρχος καλεί όλους τους θιγομένους δημότες σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των αποφάσεων οι οποίες θα νομιμοποιούν τις (νόμιμες εντάξεις) στο σχέδιο των Λυκορεμάτων και θα σύρουν στην εξαθλίωση τους αυτόχθονες κατοίκους της Πεντέλης, οι οποίοι εάν τελικά ισχύσει αυτό το Γ.Π.Σ , στην ουσία θα χάσουν τις περιουσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...