Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ

Η αναδιάρθρωση του χρέους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα απελευθερώσει δυνάμεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι καλά προετοιμασμένη κίνηση, υποστήριξε ο Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής». Ο Κ. Σημίτης υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι...


η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια και σημειώνει ότι είναι αναγκαία η δημοσιονομική προσαρμογή στους κανόνες της Ευρωζώνης και η τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, όπως είναι το Μνημόνιο. «Η δημόσια συζήτηση για το θέμα αυτό (αναδιάρθρωση) δεν βοηθά τη χώρα», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην αναδιάρθρωση, σε συνεννόηση με τους εταίρους της. Παραδέχεται ότι μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, αν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις, προσθέτει όμως πως αν είναι καλά προετοιμασμένη θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση της.
Εκτιμά ότι δεν θα κινδυνεύσουν οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών από αυτή την κίνηση και σχολιάζει τα μέτρα σημειώνοντας πως δεν πρέπει οι Έλληνες να υποστούν 20 χρόνια λιτότητας, προκειμένου να αποφύγουν την αναδιάρθρωση, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων που συμφωνήθηκαν σε κατάσταση κρίσης.


Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δεν είναι βέβαιο ότι η συνεχής λιτότητα αρκεί για να σωθεί η χώρα, καθώς υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν νέους κλυδωνισμούς, όπως οικονομικες αναταραχές, νομισματικές κρίσεις, ανατιμήσεις του πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...