Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΄΄Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ΄΄ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Οι περίοικοι του πάρκου ΄΄Μ. Θεοδωράκης΄΄, πρώην ΤΥΠΕΤ, με την πρόθεση του δημάρχου να εκμεταλλευθεί οικονομικά το χώρο με την απόδοση σε ιδιώτη μέρους του κτίσματος για την πώληση αναψυκτικών κλπ, βρέθηκαν απέναντί του αντιδρώντας στην πρόθεση αυτή.
Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι ο χώρος πρέπει να παραμείνει πάρκο, χωρίς να εγκατασταθούν άλλες δραστηριότητες με το πρόσχημα ότι θα εξυπηρετηθούν οι δημότες που κάνουν τον περίπατό τους εκεί.
Θεωρούν ότι ο δήμαρχος θα παραδώσει το χώρο σε ιδιώτη ισχυριζόμενος ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν τραπεζοκαθίσματα αλλά δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στα λόγια και τις υποσχέσεις του όταν, μάλιστα, προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι ο χώρος θα παραμείνει ως έχει.
Έτσι, λοιπόν, οι περίοικοι έχουν συλλέξει υπογραφές και κατέθεσαν υπόμνημα στη δημοτική αρχή γνωστοποιώντας τους την επιθυμία τους και απαιτώντας απο το δήμαρχο να τους απαντήσει γραπτώς για τις προθέσεις του.
Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες είχαν προκαλέσει συγκέντρωση στο χώρο του πάρκου όπου παρεβρέθηκε και ο δήμαρχος και κάποιοι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και κατέθεσαν τις απόψεις τους δημιουργώντας ένα μικρό άτυπο δημοτικό συμβούλιο.
Παρών και με την πλευρά των περιοίκων ήταν και ο πρώην δήμαρχος Νίκος Παπαδόπουλος στηρίζοντας τη θέση των κατοίκων.
Ο δήμαρχος φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφ΄ενός γιατί είχε υποσχεθεί προεκλογικά να παραμείνει ο χώρος ως έχει αφ΄ετέρου τα επιχειρήματά του δεν φαίνεται να πείθουν ακόμη και τον πρώην δήμαρχο και Γενικό Γραμματέα του δήμου μόλις την προηγούμενη τετραετία. Η εμπιστοσύνη των κατοίκων απέναντι στο δήμαρχο έχει ΄΄χτυπήσει΄΄ στο μηδέν!!!
Προσφιλής η τακτική του δημάρχου να υπόσχεται άλλα και να κάνει άλλα. Ασφαλώς σ΄αυτό να προσθέσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο το χρησιμοποιεί όταν και όποτε το χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...