Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Παρών ήταν σήμερα στη συνέντευξη τύπου του ΥΠΕΚΑ (Υπουργός κα. Τίνα Μπιρμπίλη και Υφυπουργός κος Θάνος Μωραϊτης) ο Δήμαρχος Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος σήμερα συμμετείχε σε δύο συναντήσεις που αφορούν στο θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών.


Η πρώτη συνάντηση έγινε στο ΕΘΙΑΓΕ όπου η Υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την ανάρτηση των Δασικών χαρτών από αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2011.


Σε συνέντευξη που αμέσως μετά ο Δήμαρχος Πεντέλης παρεχώρησε στα Μ.ΜΕ., δήλωσε: «Κρατάω ως θετικά από όσα είπε η κα. Υπουργός, το ότι πραγματικά αποτελεί μεγάλο εγχείρημα η προσπάθειά της αυτή, ότι προφανώς και μπορεί να υπάρξουν αδικούμενοι και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι έτοιμη να αλλάξει αποφάσεις όπου μπορεί και ότι στον αγώνα αυτό θα πρέπει να είμαστε μαζί.


Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω ότι, σε όλη αυτή τη διαδρομή της σχεδίασης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκλήθη να συμμετάσχει και να εκφέρει άποψη. Οι δασικοί χάρτες έρχονται τη δυσκολότερη περίοδο για την κοινωνία μας, εν πολλοίς αφορούν τους αυτόχθονες μικρο-μεσοεισοδηματίες της Πεντέλης, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τη λειτουργία ενός Κράτους που «κατόρθωσε», για τους δικούς του λόγους, να εντάξει στο σχέδιο πόλης πλαγιές και λυκορέμματα του Πεντελικού που με τους χάρτες αυτούς νομιμοποιούν την παρανομία τους ακόμα μια φορά και σύρονται στην ταλαιπωρία όλοι εκείνοι που δεν ανήκαν σε κάποιο Οικοδομικό-Οικοπεδικό Συνεταιρισμό και περίμεναν το Κράτος να λειτουργήσει.


Η στιγμή αυτή κατά την άποψή μου θα πρέπει να θεωρηθεί ως «αφετηρία» και «τέρμα». Τέρμα της ασυδοσίας και αφετηρία του σεβασμού των δασών. Πρέπει όμως, να είναι και στιγμή σταθμός για την απόδοση δικαίου και τη λήψη πολιτικών αποφάσεων που θα δικαιολογήσουν την ύπαρξη και λειτουργία ενός συντεταγμένου Κράτους, σε μια στιγμή δύσκολη για την Ελληνική κοινωνία, όπου η έκρηξη της αγανάκτησης για την κοινωνική αδικία του Κράτους, υποβόσκει παντού.»


2. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος συζήτησε το θέμα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, σε συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...